Mexico

10x mooiste foto’s Quintana Roo | Mexico

Quintana Roo Mexico

Mexico bestaat uit maar liefst eenendertig staten. Ik kan je vertellen dat ik helaas niet al deze staten heb bezocht, maar wel een heleboel. De staat Quintana Roo, gelegen op het schiereiland Yucatán, grenst aan Belize en Guatemala. Mijn eerste kennismaking met Mexico was toen ik net de grens tussen Belize en Mexico overstak. Ik overnachtte in Chetumal. De volgende dag kocht ik direct een Lonely Planet van Mexico. Ik had wel een Lonely Planet van Centraal- Amerika waar Mexico kort en bondig werd behandeld. Maar dat was niet voldoende, ik was op zoek naar meer. Zo begon mijn reis in Quintana Roo. Ik belandde dankzij de Lonely Planet, locals en tips van andere reizigers op de mooiste plekjes. Mijn camera werd er continue bij gepakt om al dat moois vast te leggen op foto en video. De teleurstelling was dan ook enorm groot toen ik per ongeluk op mijn laptop een map met foto’s verwijderde. Ondanks alle pogingen om de foto’s terug te halen waren ze verdwenen. Gelukkig heb ik alle plekjes met mijn eigen ogen gezien. Maar het was natuurlijk leuker geweest om die foto’s met jullie te delen. En om ze later een mooi plekje te geven in een fotoboek. Gelukkig heb ik nog steeds genoeg mooie foto’s over om te delen.

De staat Quintana Roo heeft mij erg verrast. Misschien ook wel logisch aangezien ik mijzelf totaal niet had ingelezen over deze regio, laat staan over Mexico. Ik ging er blanco naartoe. Ben je dol op mooie stranden, goed weer, lekker zweten, een koud biertje en toch wel wat toerisme? Dan is deze regio iets voor jou. Natuurlijk is er veel meer dan dat. Denk aan zwemmen met schildpadden of rondzwemmen in de vele cenotes, waterpoelen in grotten. Ook lekker een boek lezen in de schaduw van een palmboom en een bezoek aan de ruïnes in Coba en Tulum kunnen niet worden overgeslagen. Zo kan ik nog wel eventjes doorgaan. Ik vind persoonlijk deze staat zeker een bezoek waard. Natuurlijk niet alleen, maar voor een eerste keer naar Mexico. Ja! Dan doe je de volgende keren weer andere regio’s aan. Hier zijn de 10 mooiste foto’s van Quintana Roo.

Isla Holbox MexicoDeze foto is genomen op het eiland Holbox. Een van mijn favoriete plekken in Mexico. Deze foto laat wel zien dat het genieten is. En de wolkenpartij maakt het natuurlijk helemaal af vind je niet?

Isla Holbox MexicoOok deze foto is genomen op het eiland Holbox. Deze foto doet mij herinneren aan de sfeer op het eiland. Alles is ‘tranquilo’. Lekker rustig aan. Het leuke aan dit eiland is dat alle wegen zandwegen zijn en er geen auto’s rijden maar golfkarren. Dat geeft ook wel aan dat het eiland niet mega groot is. Je kunt makkelijk in iets meer dan een uur naar de andere kant van het eiland lopen.

Cozumel MexicoDeze foto maakte ik tijdens een road trip op het eiland Cozumel. Samen met twee andere reizigers reden we het eiland rond. Bij elk mooi plekje parkeerden we snel de auto en keken we rond. Het eiland Cozumel is in mijn ogen verdeeld in twee delen. Het ene deel, bij aankomst met de boot, is zeer toeristisch en druk. Terwijl het andere deel adembenemend mooi en geen toerist te bekennen is. Helaas heb je, om dat tweede deel te zien, wel een scooter of een auto nodig. 

Isla Holbox MexicoOm nog even terug te gaan naar mijn favoriete plek: Holbox. Hier liep ik het eiland rond en zag ik opeens deze mooie plek. De verschillende kleuren blauw/groen in het water en dan de donkere wolken erachter. Je zou zeggen dat het ieder moment kon gaan regenen. Maar gelukkig bleef het droog en dreven de wolken verder. 

Isla Holbox MexicoDeze foto geeft voor mij het gevoel weer van rust en het geluid van de vliegende meeuwen. Het kijken naar de pelikanen die op zoek zijn naar vis en het water dat klotsend tegen de stijger aankomt. En dan die mooie schelpen op de palen. Het hele plaatje maakt de herinnering compleet. 

Tulum MexicoTulum it is. In deze bekende badplaats lopen honderden toeristen. Grappig genoeg heb ik hier een foto zonder toeristen. Maar deze ruïnes, gelegen aan het strand, zijn uniek. Aan het einde van mijn reis door Centraal- Amerika heb ik zes ruïnes gezien. Voor mijn doen heel wat. En de ruïne in Tulum staat in mijn top drie. 

Coba MexicoDeze foto nam ik vliegensvlug bij de ruïnes in Coba. Want wat heb je liever: een ruïne met toeristen of zonder? Net op tijd maakte ik deze foto. Vervolgens beklom ik, dat is ook niet overal toegestaan, deze ruïne. Eenmaal bezweet bovenaan, had ik een prachtig uitzicht. Maar toen moest ik nog naar beneden…

Cozumel MexicoOp het eiland Cozumel maakten we een stop bij een klein lokaal restaurantje. We bestelden een Corona en wat tortillachips en genoten van de zon die onderging. Het eiland Cozumel wordt vaak bezocht door cruiseschepen. Niet iets wat iedereen leuk vindt. Maar dit is wel een mooi plaatje.

Bacalar MexicoMijn tweede stop in Mexico was het meer Bacalar. Daar kun je de zeven kleuren blauw bewonderen. Hoeveel kleuren blauw zie jij op deze foto? Ook hier draait het vooral om relaxen en genieten. Ga met een kano naar de overkant of ga mee met een zeilboot. 

TravelhotspotsDe laatste foto is extra speciaal voor mij. Natuurlijk sta ik er zelf op. Maar daar gaat het niet om. Het gaat om het gevoel en de gedachte die ik had op dat moment. Ik was alleen op een eiland (Holbox) en genoot enorm van het alleen zijn. Ik merkte dat ik echt gelukkig was. Toen der tijd was ik zo’n 5 maanden alleen aan het reizen. Dat realiseerde ik mijzelf en was helemaal happy. Je hoeft namelijk niet altijd mensen om je heen te hebben om gelukkig te zijn. Het geluk begint bij jezelf!

Ik ben nu erg benieuwd welke foto uit Quintana Roo jou het meest aanspreekt. Laat het weten in een reactie hieronder!

4 Comments

 • Jessica
  25 maart 2017 at 18:22

  Wat een mooie foto’s Emma! En helemaal waar: mensen kunnen pas echt gelukkig zijn als ze ook gelukkig kunnen zijn met hun eigen gezelschap. Althans, dat is mijn filosofie. ;) Krijg helemaal zin om naar Mexico te gaan!

 • Lotte
  10 april 2017 at 16:09

  Leuke foto’s! Hoe vond je Mexico om alleen rond te reizen in vergelijking met de andere Centraal-Amerikaanse landen?

  • Emma
   18 april 2017 at 18:44

   Thanks! Ik vond het vergeleken met Centraal- Amerika veel gemakkelijker en relaxter. Natuurlijk betaal je ook iets meer voor de (luxe) bussen. Maar als ik moet kiezen reis ik liever in een touringcar dan in een overvolle chickenbus. Ook met de gedachten dat ik een mooie (en net nieuwe) camera, telefoon en laptop bij me had. En als je een paar uur in een bus/shuttle moet zitten dan wil je graag je spullen zo veilig mogelijk hebben. Dus ik voelde mijzelf veiliger in Mexico dan in Panama, Costa Rica, Nicaragua en Guatemala. Uiteindelijk ben ik ook in Mexico het langst gebleven (4,5 maand). Zit je zelf ook te denken aan een reis door Centraal- Amerika?

  Leave a Reply