Interviews

Reisinterview #5

reisinterviewWie: Lizzy Edelbroek (25 jaar, barista) Waar: Utrecht

Waar ben je voor het laatst naar toe geweest?
Mijn laatste vakantie was naar Rome met Bob (mijn vriend), we zijn daar 5 dagen geweest.

Waar ga je naar toe in je eerstvolgende vakantie?
Binnenkort ga ik naar Praag in Tsjechië.

Wat hoop je daar te ontdekken/zien/proeven?
Ik ga in Praag onder anderen naar een concert van Mumford & Sons, verder heb ik ter voorbereiding opgezocht wat daar in de omgeving te doen is, daarvandaan ben ik terecht gekomen bij een concentratiekamp. Verder wil ik graag de stad verkennen, dus hier ga ik kleine gelegenheden opzoeken, misschien musea bezoeken om op die manier de cultuur te leren kennen.

Hoe plan jij je reis?
Ik doe ter voorbereiding vrij weinig, ik verdiep me wel in een stad om te weten te komen of er wel genoeg te doen is. Ik ga namelijk vaker op een stedentrip dan op een langere vakantie. Tijdens een stedentrip ben je iets korter op de plaats van bestemming, daarom wil ik wel weten wat er te doen is. Ik maak geen planning per dag maar ik wil wel in grote lijnen een plan hebben.

Wat besteed je meestal aan een vakantie?
Aan een stedentrip besteed ik ongeveer tussen de €400 – €600.

Wat mag absoluut niet ontbreken in je koffer of backpack?
Een puzzelboekje, koptelefoon en een camera.

Heb je ooit een moeilijke situatie meegemaakt op reis en hoe heb je dit opgelost?
Ik heb helaas een aantal keren al meegemaakt dat ik ziek ben geworden, dit kan weleens erg lastig zijn in een land waar je de taal niet spreekt. Ik heb dit onder anderen moeten oplossen door naar een arts te gaan. Uiteindelijk is het allemaal gelukt, ook heb ik die stap weleens over kunnen slaan en kwam ik er al uit met een apotheker. Verder heb ik gelukkig niet vaak pech op vakantie.

Wat was je minst leuke bestemming of reis?
Dit is Griekenland geweest, het nadeel daar was dat het hotel niet af was. Er waren afspraken gemaakt bij het boeken van de vakantie maar daar werd niks mee gedaan, dat bleek bij aankomst. Dat het hotel niet af was, dat had als resultaat dat er ’s ochtends vroeg al werd geboord en de steentjes in het zwembad lagen los en nog een aantal van dat soort dingen. De service was wel het grootste struikelblok.

Welke plek, waar je al een keer bent geweest, zou je nog eens willen bezoeken? 
Eén van mijn favoriete vakantiebestemmingen is Playa da Roche aan de zuidkust in Portugal. De omgeving was ontzettend mooi en in de stad waren allemaal leuke dingen te doen. Zo waren er veel kleine tentjes om lekker een drankje te drinken en overdag de mogelijkheid om op het strand te gaan liggen of om de omgeving te verkennen.

Welke plekken staan op jouw verlanglijstje?
Bovenaan mijn verlanglijstje staat de Verenigde Staten, ik ben daar nog nooit geweest en zou daar heel graag willen rondreizen om het land te ontdekken. Verder lijkt IJsland mij een geweldig mooi land waar heel veel te zien is, in een cultuur en klimaat zoals ik dat niet ken. Ook zou ik een keer naar midden-Amerika willen om daar op de eilanden het ultieme vakantiegevoel te creëren.

Welke bestemming(en) of tip(s) wil je nog delen met ons?
Ik raad iedereen aan om stedentrips te maken, op die manier kun je in een paar dagen een heel leuk beeld krijgen van de cultuur waar je bent. En voor mij ook een belangrijk punt; het kost geen duizenden euro’s om veel te ontdekken.

Wat is je mooiste vakantiefoto? 
Dit is een foto van Het Colosseum in Rome, dit is een goede weergave van wat ik wil ontdekken op vakantie. Het Colosseum is bijvoorbeeld  zo belangrijk voor de cultuur die nog steeds overal in Rome te vinden is.
reisinterview

No Comments

Leave a Reply