Bestemmingen Canada

3x accommodatie in Toronto

Toronto

Wat dacht je van een appartement op de 45e verdieping met een prachtig uitzicht over de stad? Of ga je liever voor iets lager? Dan is het appartement op de 8e etage iets voor jou! Wil je liever niet in een appartement maar in een hostel? Dan heb ik hét hostel gevonden waar jij moet overnachten tijdens je verblijf in de veelzijdige stad Toronto.

Vijf weken lang heb ik in drie verschillende accommodaties geslapen. En over alle drie ben ik zeer tevreden en daarom deel ik ze graag met andere reizigers. In Toronto worden veel kamers, appartementen, hostels en hotels aangeboden. Maar soms door alle bomen kun je het bos niet meer zien. Dus daarom schrijf ik dit artikel. Ik ben, zoals ik al eerder schreef, zeer tevreden. En in een volgend bezoek aan Toronto zou ik dan ook niet opnieuw zoeken naar andere accommodaties maar weer één van deze drie kiezen. 

Planet Traveler Hostel
Dit hostel is het beste hostel van Toronto. En dat zeg ik niet omdat ik er zelf ben geweest. Nee, iedereen hier in dit  hostel zegt het. Maar wat maakt het zo goed? Ten eerste is het een heel schoon en modern hostel. Elke dag worden de kamers inclusief badkamers schoongemaakt. De grote gemeenschappelijke keuken wordt goed schoongehouden en ook opgelet dat men na gebruik alles weer netjes opruimt. Elke dag is er een gratis ontbijt, dat bestaat uit ongeveer 8 soorten bagels, 10 verschillende cereals en bananen. Daarnaast kun je 24 uur per dag gratis koffie en thee pakken en is er gratis popcorn! Dan de kamer of ook wel ‘dorm’ genoemd. In een dorm bevinden zich zes bedden, zes kluisjes en een badkamer. De ruimte zelf is niet mega groot maar groot genoeg om je spullen kwijt te kunnen. Je kunt ook kiezen voor een privékamer. Dat heb ik gedaan toen ik samen met mijn zus in Toronto was. De privékamer is groter maar beschikt niet over een aparte douche. De douche inclusief toilet bevinden zich net buiten de kamer. Dat vond ik persoonlijk een minpuntje. De privékamers zijn toch duurder maar beschikken niet over een eigen badkamer. Maar het voordeel wel is dat je zelf kunt bepalen wanneer het licht uitgaat!

Dan nog een leuk pluspunt is dat het hostel elke avond iets organiseert. Zo is er elke zaterdag een gratis barbecue op het dakterras. Het dakterras beschikt over grote picknicktafels, een loungehoek en een prachtig uitzicht op de stad. Verder is er een filmavond, een pub avond, een game avond en een avond dat er wordt gekookt. Je kunt je van te voren inschrijven voor 5 dollar en rond zeven uur staat het eten klaar. Ideaal als je een lange dag door de stad hebt gelopen en zo kunt aanschuiven.
Als laatste de locatie: die is erg goed. Zeker als je alleen op reis bent. Omdat het om de hoek ligt van Kensington Market. En Kensington Market is een leuke buurt waar genoeg eettentjes en cafeetjes zijn. Daarnaast kun je gemakkelijk voor de deur de streetcar (soort tram) pakken.

Planet Traveler hostel
Planet Traveler hostel
Planet Traveler hostel
accommodatie toronto
accommodatie12
accommodatie Toronto

Tip: wees op tijd met boeken. Zeker in de zomermaanden is het vaak vol. Je kunt beter alvast boeken en dan annuleren, dat mag tot 24 uur van te voren, dan dat je te laat bent. Je kunt of rechtstreeks via de website van The Planet Traveler boeken of via Hostelworld. Ik raad dit hostel echt heel erg aan. Zeker als je goedkoop in Toronto wilt verblijven en dus naar hostels aan het kijken bent. Dan moet je zeker even een bezoekje brengen aan de website. 

Airbnb – modern, groot, schoon, goede locatie, 8e etage –
Dit eerste appartement via Airbnb heeft een goede ligging in downtown Toronto. In ongeveer 8 minuten lopen ben je bij het dichtstbijzijnde station. Verder kun je gemakkelijk vanuit het appartement lopen naar diverse locaties in de stad. Het appartement zelf, gelegen op de 8e etage,  is groot en beschikt over een ruime woonkamer met een heerlijke grote bank. Ook heeft het een ruime keuken, een aparte slaapkamer met inloopkast en een moderne badkamer. Het voordeel van in een appartement verblijven is dat je zelf gemakkelijk kunt koken en genoeg ruimte in de koelkast hebt. Het nadeel is weer dat je niet snel andere reizigers ontmoet. Maar goed, niet iedereen heeft daar behoefte aan op vakantie. 

De prijs per nacht is niet erg goedkoop (111 euro per nacht) maar voor de omgeving is het wel redelijk “normaal”. Toronto is nou eenmaal niet een goedkope stad om te verblijven, in diverse opzichten.

Tip: de eigenaresse Julia gaat je van te voren inlichten over haar appartement. Waarschijnlijk heeft zij, net als vast vele andere verhuurders op Airbnb, niet de bevoegdheid om haar appartement onder te huren. Dus vandaar instrueert ze haar huurders over het feit dat ze vrienden van haar zijn. Als de beveiliging die beneden aanwezig is vraagt naar jullie komst. Dan weet je dat je “vrienden van” bent. In ons geval werd dit nooit gevraagd. Maar laat je niet afschrikken. Het is een goed appartement en daar gaat het om. Verder verliep het contact met de verhuurder Julia erg goed. Ze bood ons aan om ons op te halen vanaf het busstation. En mochten zelf bepalen hoe laat we het appartement verlieten.

airbnb toronto
airbnb toronto
Airbnb Toronto

Boeken? Klik dan hier.

Airbnb – 45e etage, geweldig uitzicht, modern, balkon, zeer vriendelijk –
Dit tweede appartement is ook via Airbnb te boeken. Tijdens mijn reizen heb ik nog nooit in zo’n mooi en goed appartement overnacht. Bij aankomst werden we vriendelijk ontvangen. Het grote complex is net nieuw dus sommige plekken waren nog niet helemaal af. Maar het appartement zelf daarentegen was helemaal tot in de puntjes verzorgt. Er lagen een aantal sheets waarop informatie van de omgeving stond. Zo lag er een sheet waarop de dichtstbijzijnde supermarkten waren getekend. Erg handig voor als je net aankomt.

Airbnb
Airbnb
Airbnb
Airbnb

Dan het appartement zelf. Het appartement heeft een gezellig woonkamer met twee banken en een eettafel. De keuken bevat alles wat je nodig hebt. Inclusief vaatwasser en vaatblokjes. De slaapkamer heeft grote ramen tot aan de grond waardoor je vanuit bed een mooi uitzicht hebt. Ook is er een wasmachine /droger aanwezig met wasmiddel. De badkamer is nieuw en dat valt goed te zien. Alles is modern en erg schoon. Maar hét hoogtepunt van het appartement is wel het grote balkon met uitzicht. Het was heerlijk om na een lange dag “thuis” te komen en dan op het balkon naar de zonsondergang te kijken.

De prijs is goedkoper dan het andere appartement namelijk 92 euro per nacht. De beide appartementen liggen vlak bij elkaar dus ook dit appartement ligt op 7 á 8 minuten lopen van een metrostation. Maar naar de meeste bezienswaardigheden kun je met goede wandelschoenen lopen.

Toronto
Toronto
Toronto

Hopelijk heb ik je enthousiast gemaakt want dit appartement is echt zeker de moeite waard om te overnachten. Boeken? Klik hier.

Airbnb

Veel plezier in Toronto!

No Comments

Leave a Reply