Reistips

5 plekken waar je kunt wegdromen

Heb je dat ook soms dat je gewoon ergens wilt zijn waar je heerlijk kunt wegdromen? Genieten van de rust, misschien wel de warmte of het prachtige uitzicht. Ik heb een aantal droomplekken gevonden waar iedereen kan wegdromen. Plekken waar je van kunt dromen om daar weg te dromen… 

                                                                                                                                                                                                                                                  credit: metro.co.uk

#1 Pamukkale – Turkije
In het Turks betekent Pamukkale “kasteel van katoen”. Het natuurfenomeen ligt in Turkije in de plaats Denizli. Het zijn warme (rijk aan kalk) bronnen die eeuwenlang over de rand hebben gestroomd waardoor de kalkzouten neersloegen en bijzondere rotsformaties hebben gecreëerd. Veel mensen baden in het warme water (35 graden) omdat het goed voor de huid is. Zorg dat je aan het einde van de middag in deze warm waterbronnen ligt te baden zodat je kunt genieten van een prachtige zonsondergang.

                                                                                                                                                                                                                                 credit: marinabaysands.com

#2 Infinity pool – Singapore
Dit is het hoogste zwembad ter wereld gelegen op de 57e verdieping van een hotel in Singapore. Wie wilt dat nou niet, zwemmen met zo’n uitzicht. Terwijl je rond dobbert kun je genieten van deze prachtige skyline of haal een koud drankje aan de luxe bar. Vanaf 6 uur ’s ochtends tot 23:00 ’s avonds kun je in het zwembad. Of blijf langer tot dat de zon ondergaat en langzaam alle lichtjes aangaan.
                                                                                                                                                                                                                  credit: campaign.visitnorway.com

#3 Trolltunga – Noorwegen
Trolltunga, ofwel de trollentong is een lang uitstekende rots die 700 meter boven het Ringedasmeer uitkomt. Voorheen kon je met een wagentje naar boven maar sinds 2010 is dat niet meer toegankelijk voor toeristen. Dus de enige manier om boven te komen is te voet. En dat heb je niet in 1,5 uur gedaan, nee om heen en weer te lopen moet je zo’n 8 tot 10 uur rekenen. Het is dus een uitdaging om naar boven te gaan maar vanaf boven heb je een prachtig uitzicht. Waar je rustig uren kunt genieten van het uitzicht. Na de lange tocht kun je in een van de Noorse hutten van de toeristenvereniging overnachten, zodat je de volgende dag weer terug kunt lopen.

                                                                                                                                                                                                                                   credit: redwoodhikes.com
#
4 Redwood National Park – Californië

Dit imposante Redwood National Park bevindt zich in de Verenigde Staten. De voornaamste bezienswaardigheid is het woud van kustmammoetbomen. Dit zijn de hoogste bomen ter wereld. De hoogste boom in het park werd in 2006 gemeten en was maar liefst 115,6 meter hoog. De bomen kunnen een leeftijd bereiken tussen de 500 en 700 jaar. Ook al ben je niet zo van het wandelen of de natuur, dit park is zo indrukwekkend met mooie uitzichtpunten, verschillende geuren en zonnestralen die door de bomen schijnen. Echt een plek waar je helemaal tot rust komt.

credit: songoftheroad.com                                                                                                                                                                                                                                    credit: songoftheroad.com
#
5 Marble Caves – Chili
Op de grens tussen chili en Argentinië liggen deze marmergrotten. Door de binnenvallende lichtstralen en de weerkaatsingen is het dieper in de grot helemaal blauw. En vanwege de constante wisseling van het waterniveau is het elke dag anders in de grot. Met een klein open bootje kun je de grotten in. Kijk niet alleen omhoog maar ook in het water daar kun je diverse soorten forel en zalm zien rondzwemmen. Maar laat je vooral meegaan door het klotsende water en de mooie kleur blauw.

Ken jij ook nog bijzondere plekken waar je even helemaal tot rust kunt komen? Laat het vooral hieronder in een reactie achter!

                           

                                                                 Never stop dreaming!

1 Comment

  • Jessica
    29 maart 2016 at 22:40

    Gave plekken :) Ik las trouwens dat je in mei naar Centraal-Amerika vertrekt, leuk! Weet je al waar je jouw reis gaat beginnen? :) Ik vertrek zelf eind mei naar Cuba voor een (internetloze) maand, daarna waarschijnlijk behoorlijk wat werk inhalen in Mexico. Veel plezier met de voorpret!

  • Leave a Reply