Bestemmingen Nicaragua

5x doen in Granada – Nicaragua

Granada Nicaragua

Voor iedereen die afreist naar Nicaragua moet zeker de stad Granada niet overslaan. Granada ligt min of meer in het midden van de bekende reisroute. En dankzij deze goede ligging bezoeken veel toeristen deze kleurrijke stad. De kleurrijke straten, de drukbezochte en groene pleinen en de goede sfeer die in de stad hangt maakt het tot een fijne stop. En Granada heeft een aantal mooie bezienswaardigheden die zeker een bezoekje waard zijn.

Granada Nicaragua
Granada Nicaragua
Granada Nicaragua

Tijdens mijn verblijf in Nicaragua verbleef ik in Hostel Oasis Granada. En dit was het mooiste hostel van mijn reis door Nicaragua. Het begon al met de locatie. De locatie was perfect ten opzichte van de busstop. Vervolgens werden we vriendelijk geholpen en kregen we de grote dorms te zien. Ondanks dat het een dorm was voor tien personen, voelde het niet klein aan. Dit kwam ook mede door de mega hoge plafonds. En met een eigen ventilator, stopcontact en badkamer was dit een fijne kamer. Vervolgens zagen we de gemeenschappelijke ruimte met een grote binnentuin, hangmatten, het zwembad en de ruime keuken. En alsof we nog niet gelukkig genoeg waren, was het ontbijt geweldig. Het bestond namelijk uit all you can eat verse pancakes met banaan. Dus ben je van plan om naar Granada af te reizen? Boek dan zeker een paar nachten in dit goede hostel.

Maar wat kun je allemaal in en rondom Granada doen? In de stad zelf kun je met je camera de mooiste foto’s schieten. Loop door de kleurrijke straten of neem een kijkje op het druk bezochte plein. Vaak gebeurt er zoveel om je heen dat je het niet eens allemaal door hebt. Ik vind het daarom altijd leuk om met wat drinken gewoon een tijd op een bankje te zitten. En eens kijken wat er nou gebeurt. Maar naast het schieten van vele foto’s kun je ook daadwerkelijk wat ondernemen. Hier vijf activiteiten die zeker de moeite waard zijn.

1. Maak je eigen chocoladereep

In de binnenstad is een klein Choco Museo waar je meer over cacao te weten komt. Van het allereerste begin tot het eindresultaat van een chocoladereep. Het leuke aan deze workshop is dat je zelf heel actief mee mag doen. Zo begin je met de cacaobonen bakken, vervolgens moet de schil van de boon af en is het een kwestie van de bonen kapot stampen. Uiteindelijk mag je twee ingrediënten kiezen en wordt jouw chocoladereep ontworpen en uitgehard in de koeling. Ik vond het persoonlijk een leuke workshop omdat het een goede combinatie was van nieuwe dingen leren en gelijk in de praktijk brengen. En aan het einde van de workshop mochten we natuurlijk onze eigen repen mee naar “huis” nemen.


2. Maak een kanotrip in een kratermeer – Laguna de Apoyo

In Nicaragua zijn er een aantal vulkanen die erg speciaal zijn. En vlakbij Granada heb je de mogelijkheid om zo’n speciale vulkaan te bekijken. Althans het is een kratermeer maar dat maakt het juist speciaal. Hoe vaak in je leven kun je zwemmen of kanoën in een kratermeer? Dat dacht ik dus ook. Veel hostels in het centrum bieden een shuttle service aan die je ’s ochtends naar de locatie toebrengt en vervolgens op een bepaald tijdstip weer ophaalt. Deze organisaties hebben een overeenkomst met een aantal hostels die aan het meer liggen. Op die manier mag jij gebruik maken van alle faciliteiten die het hostel biedt. Het hostel heeft ook een aantal kano’s die je gratis mag gebruiken. Dit is een daguitstapje dat je zeker niet mag overslaan.

Granada Nicaragua
Granada Nicaragua

3. Sta vijftien minuten stil bij stromend lava

Een ander uitstapje dat zeker niet overgeslagen mag worden is het bezoek aan de actieve vulkaan in Masaya. Kom oog in oog te staan met stromend lava. En krijg even het gevoel of je op de set van The Lord of the Rings bent. Helaas is dit geweldige uitstapje maar van korte duur. Elke bezoeker mag namelijk maar vijftien minuten genieten van het zicht. Middels een fluitje worden de bezoekers na vijftien minuten verzocht om weer in de auto te stappen en de krater te verlaten. Waarschijnlijk vanwege de hoge bezoekersaantallen is deze maatregel ingesteld. Maar ondanks dat het maar van korte duur is, is het zeker iets dat ik iedereen aanraad.

Granada Nicaragua
Granada Nicaragua

4. Slenter rond over de grote markt in Masaya

Met de openbare bus kun je makkelijk en goedkoop naar Masaya. De bus stopt uiteindelijk op een groot parkeerterrein waar de eerste markt niet te missen is. Let wel goed op je spullen want er lopen veel mensen rond en de paden zijn smal. Op deze markt vind je van alles wat. Wil je liever naar een wat rustigere en een handicraft markt? Bezoek dan de bekende handicrafts market. Daar vind je allerlei winkeltjes die veel handgemaakte spullen verkopen. Leuk als je opzoek bent naar een kleurrijk souvenirtje.


5. Het beste uitzicht over de stad vind je bovenop de kerk

In de stad zijn heel wat bijzondere gebouwen en kerken. En bij één van deze kerken, Iglesia La Merced, heb je een prachtig uitzicht over de stad. Je kunt het torentje rondlopen dus van elke kant kun je mooie foto’s maken. Hoe kom je daar? Als je de kerk binnentreed staat er iemand aan de linkerkant te wachten. Daar kun je voor een paar Córdoba een kaartje kopen om de wenteltrap te beklimmen. En tada.. Je hebt een prachtig uitzicht over de stad.

Granada Nicaragua
Granada Nicaragua

No Comments

Leave a Reply