Bestemmingen Mexico

6x slapen Mexico City |Airbnb en hostel

Mexico City

Mexico City of tegenwoordig ook wel Ciudad de México, CDMX is één van de grootste steden ter wereld. Dat valt ook goed te zien aan de bewonersaantallen. In Mexico City zelf wonen zo’n 9 miljoen mensen.  

Mexico City

www.world-guides.com

Maar de agglomeratie Mexico City heeft ruim 23 miljoen inwoners. En vergelijk dat aantal eens met dat van ons in Nederland: 17 miljoen inwoners. En dan hebben we het nu alleen over Mexico City. In heel Mexico wonen zo rond de 122 miljoen mensen. Dat zijn enorm veel mensen. Maar wat veel toeristen niet in de gaten hebben is dat Mexico ook enorm groot is. Van te voren had ik totaal geen idee hoe groot Mexico was. Dat ik soms acht uur in een bus moest zitten om op de kaart gezien maar een klein stukje verder te reizen. 

Tijdens de ruim vier maanden dat ik in Mexico aan het rondreizen was ben ik voor langere periode in Mexico City gebleven. Ik ben even de grote stad uitgegaan om Queretaro, Guanajuato en Guadalajara te bezoeken. Maar vervolgens zat Mexico City toch weer in mijn reisplan. Ik vloog terug met Volaris naar Mexico City en bezocht een aantal nieuwe accommodaties. Ik kan dus wel zeggen dat ik toch een aantal goede tips heb om met jullie te delen. De weken dat ik in Mexico City verbleef, overnachtte ik in 3 hostels en 3 keer in een Airbnb. Ik moet er wel bij zeggen dat als je alleen reist dat twee van de drie Airbnb’s te duur zijn. Maar één Airbnb is zeker een optie voor één persoon. Betaalbaar en op een geweldige locatie.

Laten we beginnen met de hostels. Als ik kijk naar de hostels in Mexico City hebben die mij het meest teleurgesteld. Waarom teleurgesteld? Omdat ik dacht; Mexico City is een miljoenen stad, daar hebben ze geld, de prijzen zullen wel meevallen en daar zullen wel hippe en moderne hostels zijn. Dat laatste is wel min of meer het geval. De hostels zijn niet rampzalig oud. Maar ook niet allemaal geweldig modern. En wat mij het meeste opviel waren de mensen of vrijwilligers die in de hostels werkten. Het merendeel vond ik niet erg vriendelijk.
Nu klinkt dit allemaal misschien wat dramatisch. Maar toch heeft Mexico City mij die gevoelens gegeven. Althans de hostels dan. Maar nu vraag je je vast af, moet ik dan wel naar die hostels gaan? Ja! Zoveel andere keus is er ook weer niet. De prijzen zijn vrij hoog in Mexico City. Waardoor je bijna automatisch bent aangewezen op de “goedkopere” optie: hostels. En onderstaande hostels zijn prima voor 3 á 4 nachten.


Hostel 1:
Mexico City Hostel
Locatie: Centro Historico
Kosten: 8.76 euro per nacht
Inclusief ontbijt: ja
Pluspunt: locatie, dichtbij: restaurants, winkels en metrostation.
Minpunt: keuken heeft te weinig kookgerei.
Overige info: het hostel bestaat eigenlijk uit twee hostels. Beide hostels bevinden zich in dezelfde straat. Maar één van de twee is net iets nieuwer dan de andere. Ik raad aan om een zespersoonskamer te boeken. Dan kom je automatisch in het “nieuwere” hostel terecht. De gemeenschappelijke ruimte is niet geweldig maar het biedt een tv en twee computers. Voor 60 pesos kun je max. vijf kilo wasgoed laten wassen. Er zijn douches voor mannen en vrouwen. De douches hebben geen deurtje maar een gordijn. Op zich is dit niet heel erg want de badkamers zijn gescheiden. De locatie is erg goed. Je bent binnen vijf minuten bij het station. En wil je graag uiteten of winkelen dan sta je binnen een paar meter in de welbekende drukke winkelstraat. Centro Historico staat wel bekend om zijn overvallen. Zeker de drukke winkelstraat is een gebied waar veel toeristen worden overvallen. Pas dus op al je spullen. 

Mexico City Hostel
Mexico City Hostel
Mexico City Hostel

Foto: Hostelworld

Hostel 2. Hostel Mundo Joven Catedral.
Locatie: Centro Historico

Kosten: 10.60 euro
Inclusief ontbijt: ja
Pluspunt: locatie en het dakterras met geweldig uitzicht en bar
Minpunt: zeer onvriendelijk personeel en geen frisse lucht in de slaapkamers
Overige info: dit hostel ligt ook in Centro Historico. Ten opzichte van de winkels, restaurant en station ligt het hostel perfect. Daarnaast heeft het een zeer mooie rooftop bar. Regelmatig worden daar feestjes georganiseerd. Een leuk hostel om gemakkelijk nieuwe reizigers te leren kennen. De wifi is helaas niet overal even goed. En de slaapkamers hebben geen mogelijkheid om frisse lucht binnen te laten. Als je een accommodatie voor zo’n 2 a 3 nachten zoekt, dan is dit hostel geschikt. Als je lid bent van HI Hostelling International dan krijg je korting bij dit hostel.

Hostel Mundo Joven Catedral
Hostel Mundo Joven Catedral
Hostel Mundo Joven Catedral

Foto: Hostelworld

Hostel 3. Hostel Downtown Beds
Locatie: Centro Historico
Kosten: 9.30 euro
Inclusief ontbijt: ja
Pluspunt: moderne slaapkamers en badkamer
Minpunt: geen grote kluisjes op de kamer aanwezig
Overige info: Downtown Beds ligt een beetje verscholen van de straat. Het hostel bevindt zich in een gebouw waar je ook een restaurant, bakker en een hotel vindt. Er is een rooftop waar je in de chique lounge een drankje kunt drinken. Ook dit hostel ligt goed t.o.v. alle winkels en restaurants. Als je lid bent van HI Hostelling International dan krijg je korting bij dit hostel.

Downtown Beds Mexico
Downtown Beds Mexico
Downtown Beds Mexico

Foto: Hostelworld

Dan gaan we nu over naar de Airbnb-adressen. Ik raad sterk aan om één van de vele Airbnb’s die worden aangeboden te kiezen. Helaas zijn niet alle Airbnb’s betaalbaar voor één of twee personen. Maar als je selecteert op privékamer dan krijg je vaak ook nog leuke en knusse kamers te zien. Ik verbleef destijds in drie verschillende Airbnb’s. In één van de drie is het mogelijk om “goedkoop” alleen te slapen. Helaas heb ik geen foto’s van deze accommodaties maar als je op de Airbnb’s klikt ga je automatisch naar de website. 

Airbnb 1. 
Locatie: De wijk heet Anzures (dichtbij Chapultepec)
Kosten: 38 euro per nacht (voor vier personen)
Pluspunt: bijna tegenover het grote stadspark Chapultepec
Minpunt: we hadden maar één sleutelbos
Overige info: dit appartement ligt zoals je hierboven kunt lezen vlakbij het grote park. Ideaal om daar s’middags in het gras te picknicken of te genieten van de zon. Op zo’n 20 minuten lopen is een supermarkt en in de buurt vind je ook een heerlijke bakkerij. Het appartement heeft twee ruime slaapkamers en een zeer ruime woonkamer met twee banken. De keuken heeft genoeg keukengerei en met de ruime koelkast kun je al je boodschappen koel bewaren. De badkamer heeft een boiler dus met vier personen en vervolgens lang douchen zit er helaas niet in. De eigenaresse is zeer vriendelijk en reageert snel op berichtjes. Ik zou zeker dit appartement aanraden aan anderen.

Airbnb 2. voor 1 persoon  of voor twee personen
Locatie: Roma Norte (beste wijk in Mexico City)
Kosten: 20 euro voor 1 persoon of tussen de 22 en 29 euro voor twee personen.
Pluspunt: modern, zeer schoon en de locatie!
Minpunt: als je echt iets voor jezelf wilt en dus geen vreemde wilt tegenkomen is dit niet geschikt.
Overige info: deze Airbnb valt ook een beetje onder een hostel. Althans, als je interesse hebt om anderen te ontmoeten dan is die mogelijkheid er. Het is natuurlijk net iets luxer dan een hostel. Dat zie je ook aan de prijs. Maar ik denk dat de prijs zeer redelijk is voor wat je krijgt. De locatie is erg goed en alles is zeer modern. Elke kamer heeft zijn eigen koelkastje en er zijn genoeg (gedeelde) badkamers. Tegenover de Airbnb kun je koffie halen maar ook verse orange juice voor zo’n 80 eurocent. Perfect om je dag mee te beginnen. Daarbij ligt het tussen alle hippe restaurantjes, cafeetjes en bakkerijen. Als enige van de drie Airbnb’s heeft deze de mogelijkheid om je eigen kleding te wassen. De eigenaar is zeer vriendelijk en reageert snel op berichtjes. Van de drie Airbnb’s zou ik allereerst nog een bezoekje brengen aan deze. Voornamelijk omdat de locatie zo fijn was.

Airbnb 3.
Locatie: wijk Navarte Poniente / Navarte Oriente
Kosten: 41 euro per nacht / voor vier personen
Pluspunt: mooi dakterras, modern ingericht en een eigen balkon
Minpunt: ook hier maar 1 paar sleutels voor vier personen
Overige info: Deze Airbnb is zeer modern ingericht met erg goede bedden. Twee badkamers en een goed gevulde keuken. Er is een mogelijkheid om op het dakterras te bbq’en. En wat is er nou leuker dan boven op het dakterras eten met een prachtig uitzicht op de bergen en de zonsondergang? Wil je liever in je appartement eten? Dan kan dat ook want er is een balkon aanwezig. Heerlijk om ’s ochtends een kopje koffie te drinken. Ondanks dat je aan een grote weg zit, is dit niet storend. Vlakbij het appartement zijn een aantal goede restaurants en een groot shoppingcenter waar je ook een mega grote supermarkt vindt. Dit is zeker een appartement waar ik nog eens zou willen verblijven. Heb je trouwens een huurauto mee? Dan kun je die gratis binnen in het complex parkeren. Contact met de eigenaresse ging vlot. 

Dit waren de zes accommodaties die ik graag met jullie wilde delen. Heb jij zelf nog een fijne of juist bijzondere accommodatie die je kunt aanbevelen? Laat het dan zeker hieronder weten. 

No Comments

Leave a Reply