Persoonlijk

Op avontuur tijdens je vakantie

Camping Canada

De laatste jaren heb ik gemerkt dat ik graag op avontuur ga tijdens mijn vakantie. Jaren geleden ging ik nog elke zomer met mijn ouders mee op pad. We sliepen dan in een grote De Waard tent of in een caravan. We wandelden veel en deden elke vakantie wel iets avontuurlijks. Toen ik oud genoeg was ging ik met vriendinnen op reis. Meestal een zon-zee-strand vakantie.

Maar tijdens mijn grote reis kwam ik in Canada erachter dat avontuurlijke activiteiten en reizen mij steeds meer aanspreken. De zon-zee-strand vakanties heb ik voor mijn gevoel wel gehad. Ik wil graag meer uit een reis halen. In Canada boekte ik daarom met mijn zus een georganiseerde kajaktrip de wildernis in. Overnachten in een klein tentje en je tanden poetsen ver van het tentenkamp. Niet omdat het vies is, nee vanwege de wilde dieren: beren! Het was toen wel even afzien; niet echt comfortabel slapen, geen douche of toilet en al je spullen hoog in een boom hangen. Toch kijken mijn zus en ik hier met heel veel plezier op terug. Het was echt een highlight van onze vakantie. Uiteindelijk ging ik alleen verder op avontuur. Via een binnenlandse vlucht ging ik de prachtige natuur aan de westkust van Canada bekijken. Ik boekte opnieuw een georganiseerde tour waar we allerlei actieve activiteiten deden. Kanoën in the middle of nowhere, met een waterscooter over een wijds meer en het bezoeken van Nationale Parken in Canada.

Uiteindelijk ben ik verder gaan reizen in heel Centraal-Amerika. Ik boekte steeds vaker activiteiten waar ik met andere reizigers op avontuur de natuur in ging. Costa Rica bijvoorbeeld staat bekend om de dieren en mooie natuur. De jungle en de vele bananenplantages kom je overal tegen. In Nicaragua heb ik mijn angst even opzij gezet en beklom ik een vulkaan waar ik vervolgens vanaf gleed met een houten bord. Heel spannend en ook weer een ervaring die ik nooit vergeet.

Deze week ben ik opnieuw op zoek naar avontuur. In oktober ga ik weer voor langere tijd reizen. We beginnen in Barcelona en gaan langzaamaan richting Marokko. En één ding is zeker; we gaan overnachten in de Sahara. Onze reis bevat in Spanje veel stedentrips, daarom wil ik in Marokko meer activiteiten in de natuur doen. En overnachten in een tent op de zandvlaktes is daar één van. Het is nog even goed uitzoeken hoe we daar precies gaan komen. Maar met veel enthousiasme ben ik blogs en websites aan het zoeken naar goede informatie.

Marokko ligt in het noorden van Afrika. Het zuiden van Afrika staat bekend om zijn ongerepte natuur en het bergachtige landschap. De watervallen, natuurreservaten en wilde dieren maken een reis door Zuid-Afrika automatisch avontuurlijk. Het lijkt mij erg bijzonder om een mooie rondreis door Zuid-Afrika te maken. Op safari gaan en de dieren in het wild spotten. Slapen in een tent en genieten van een zonsondergang die tussen de bomen te zien is. ’s Ochtends wakker worden van het geluid van vogels en je klaarmaken om op ontdekkingstocht te gaan. Dat lijkt mij ultiem op avontuur zijn. Een van de aanbieders van dit soort avontuurlijke reizen is Sable Tours. In de link vind je meer informatie over hun groepsreizen naar Zuid-Afrika!

Wat is jouw ultieme avontuur geweest?

Ook leuk om te lezen:
• kajakken en avontuur in Canada

Volg Travelhotspots:
FacebookInstagramYoutube

No Comments

Leave a Reply