Persoonlijk

Gekke ervaringen tijdens reizen deel 2

Gekke ervaring tijdens reizen

Als je reist dan maak je soms de vreemdste dingen mee. En omdat je vaak veel dingen weer vergeet dacht ik, ik ga ze opschrijven. Als je deel 1 van mijn gekke ervaringen nog niet hebt gelezen dan raad ik je dat zeker aan om ook eventjes te lezen!

1. Doggybag
In Noord-Amerika is het heel normaal om een doggybag te vragen. Maar het blijft voor mij gek om een doggybag te vragen in een restaurant. Waarom? Ik denk een soort schaamte dat je alles perse wilt meenemen, alsof je gierig bent. Maar als je er eens over nadenkt is het best logisch. Je hebt tenslotte voor de hele maaltijd betaald. Dus als je het niet op krijgt, dan neem je toch de maaltijd die van jou is mee? Misschien moeten ze het ook in Nederland gaan invoeren, dan gaat de schaamte vanzelf weg.

2. Spiderman op skateboard
Loop je in Toronto komt er opeens een verkleedde Spiderman voorbij skaten. Alsof het de normaalste zaak van de wereld is.

3. In het verkeerde hostel slapen
Met een organisatie (in Vancouver) was ik drie dagen mee op pad. Met de groep sliepen we één nacht gezamenlijk in een hostel en de tweede nacht moesten we zelf regelen. Dus voorafgaand aan de trip had ik een leuk hostel uitgezocht in Banff. Eenmaal tegen het einde van de trip vroeg de gids naar welk hostel we apart moesten. En op dat moment vroeg hij aan mij, heb jij ook geboekt bij …. Waarop ik ja zeg, omdat ik de naam van het hostel herken. Later die avond ga ik nog het dorp in en bedenk ik bij mezelf “ik dacht toch dat ik een hostel dichter bij het busstation had gekozen”. Maar verder heb ik er niet meer bij stilgestaan. Tot dat ik ’s avonds laat om 00:00 toch even online de route bekijk. En er dus achter kom dat er twee hostels in het dorp zijn met bijna identieke namen. Ik check mijn gegevens in mijn mail en ja hoor, ik zit in het verkeerde hostel. Ik spring uit bed en ga direct naar de receptie. Volgens de jongen achter de balie was het mijn fout maar daar was ik het niet mee eens. Bij het inchecken is het namelijk al niet goed gegaan. Maar op dat moment dacht ik, ik kan mijzelf beter inhouden. Toen kreeg ik de keus of ik bleef in het hostel slapen en betaalde dus twee hostels. Of ik nam een taxi naar het andere hostel en zou de kosten van het ‘verkeerde’ hostel terugkrijgen. Uiteindelijk heeft de receptionist meerdere malen met het andere hostel gebeld en kreeg ik toch mijn geld terug van het ‘juiste’ hostel. Maar dat was wel een uitzondering. Ik was toen erg opgelucht en kon weer naar mijn bed. 

4. Geen fornuis
Tijdens mijn dagen in Vancouver had ik mijzelf voorgenomen om meer zelf te koken. Dus om mijn goede voornemen waar te maken ging ik allereerst naar een supermarkt en kocht daar mijn avondeten. Eenmaal in het hostel (waar ik twee weken zou verblijven) bleek dat het niet eens een fornuis had.. Hoe kun je dan je eten klaarmaken? Uiteindelijk konden de gasten van het hostel bij een ander hostel terecht. Dat was wel elke keer met je boodschappen 15 minuten lopen. Maar dan had je wel, in tegenstelling tot het andere hostel, een professionele keuken met alles erop en eraan. 

5. Postcode loterij fiets 
Sta ik te wachten voor een stoplicht in Toronto. Zie ik zo een postcode loterij fiets voorbij komen. Ik dacht toch echt dat die alleen in Nederland waren. Heeft iemand die dan geïmporteerd? Gek!

6. Schietpartij naast het hostel
In een van mijn laatste dagen in Toronto wilde ik na het ontbijt naar buiten gaan. Maar ik kon het gebouw niet aan de voorkant verlaten want het was afgezet. Via een achteruitgang konden we toch het hostel verlaten. Eenmaal bij de voorkant zag ik vele journalisten, politie en linten met nummertjes op de grond. Het leek even of ik in een opname van CSI was beland. Maar helaas was dat niet het geval. ’s Nachts was er in het café naast het hostel een schietpartij geweest. Waar twee mannen zijn overleden. De hele dag heeft het onderzoek nog geduurd. Want aan het einde van de middag stond er nog een busje waarbij mannen met witte pakken stonden. Zo maak je nog eens wat mee op reis..

7. In een golfkarretje op het vliegveld
Tijdens mijn vlucht van Toronto naar San Jose moest ik overstappen in San Salvador. Omdat ik maar 45 minuten overstaptijd had, besloot ik direct naar de juiste gate te gaan. Maar dat laatste ging toch iets minder makkelijk dan ik dacht. Het was namelijk niet duidelijk waar ik naar toe moest. Het enige wat ik zag was een hele lange gang. Dus ik besloot maar gewoon te gaan lopen. Toen ik een medewerker van het vliegveld passeerde, vroeg ik hem waar ik naar toe moest. En heel toevallig moest hij samen met nog een andere (invalide) passagier naar dezelfde gate. Dus de vraag of ik wilde instappen was snel gesteld. Daar zat ik dan in een golfkarretje naar de gate. Onderweg toeterde hij nog voor de mensen die in de wegliepen. Eenmaal aangekomen bij de juiste gate had ik nog ruim twintig minuten voordat we mochten boarden. Ondanks dat ik het makkelijk had kunnen lopen, was dit wel een leuke ervaring!

8. Toeval?
In Costa Rica leende ik mijn enige naald uit. Aan het einde van de dag was de naald zoekgeraakt en was ik dus mijn naald kwijt. Op zich, niet heel erg maar het was wel erg toevallig dat diezelfde avond mijn lakenzak kapot ging. En een aantal dagen later leende ik mijn tweede wereldstekker uit aan iemand die voor een paar dagen weg zou gaan. En diezelfde dag gaat mijn andere en tevens laatste wereldstekker kapot. Is dit toeval?

9. Paaldansen
In Puerto Viejo (Costa Rica) gingen we laatst uit. De meeste cafés en clubs worden pas rond 00:00/01:00 bezocht. Maar wij waren er al wat eerder want jawel het was ladys night. Dat hield in gratis cocktails tussen 22:00-23:00 voor vrouwen. En terwijl wij onze cocktail opdrinken zien wij een oudere dikke man tegen een paal aan dansen. En het werd, zo leek het althans, steeds erger. Het leek net alsof deze man dacht dat hij met een vrouw aan het dansen was. Voor ons was het natuurlijk erg grappig om te zien. Maar wat zal die man wel niet allemaal op hebben gehad?

10. “Iets sterkers waardoor je meer los gaat?”
Op de avond dat wij die oude meneer zagen paaldansen werd ons later gevraagd of we niet wat sterkers wilde hebben. En de barman duidde niet op een sterker glaasje alcohol maar op een andere soort drugs. Want misschien wilde we wel wat meer “los gaan”. Wij hoefde dat uiteraard niet en vervolgens gaf hij ons twee gratis cocktails. Bij het nemen van mijn eerste slok dacht ik wel even; is dit betrouwbaar? Gelukkig is er niks raars gebeurd..

5 Comments

 • Jenny - ikreis.net
  20 augustus 2016 at 21:54

  Haha, er zitten echt hilarische dingen tussen. Vooral achteraf dan, sommige dingen zijn op het moment zelf echt niet grappig.

 • Emma
  20 augustus 2016 at 22:39

  Ja het is best leuk om alle momenten op te schrijven, zodat je er later nog eens om kunt lachen;)

 • Jessica
  23 augustus 2016 at 02:16

  Leuk om dat soort dingen op te schrijven Emma, anders vergeet je ze inderdaad over een aantal jaar! Ik ben tegenwoordig een stuk voorzichtiger met drankjes van (bar-) mannen krijgen, ik heb in Letland een keer ghb in mijn drinken gehad…

  • Emma
   23 augustus 2016 at 17:21

   Wow.. Dat is heftig.. Ja ik moet er misschien een beetje voor uitkijken. Maar in Puerto Viejo had je veel ladies nights dus de vrouwen kregen dan gratis cocktails. En dus ga/ging ik er van uit dat het gewoon veilig was. Maar toen hij die opmerking maakte dacht ik wel eventjes oké wat als..
   Dus jij neemt tegenwoordig niet meer zo snel iets gratis aan? (Qua drankjes)

 • Sabine
  12 september 2016 at 01:04

  Haha even lachen om nummer 2 :P Nummer 1 is in Colombia ook heel normaal, al noemen ze het niet zo. Soms wordt het dan ook aan een dakloze gegeven.

 • Leave a Reply