Persoonlijk

Gekke ervaringen tijdens reizen deel 1

gekke ervaringen tijdens reizen

Als je reist voor langere tijd dan maak je zoveel mee. Van bijzondere momenten die je nooit meer vergeet tot gekke momenten die je eigenlijk ook niet zou moeten vergeten, maar soms wel gebeurt. Daarom heb ik ze de afgelopen weken genoteerd en deel ik ze nu graag met jullie. 

1. Twee muggenbulten op mijn billen.
Tijdens het kamperen in Algonquin National Park in Canada hadden we geen ‘normale wc’. We moesten elke keer naar een geïmproviseerde wc op de berg tussen de bomen. Het uitzicht was mooi en speciaal. Want wie heeft er nou een mooi uitzicht terwijl ze op de wc zitten? Maar helaas na drie dagen kamperen merkte ik wel dat er twee grote muggenbulten op mijn beide billen zaten.. Tja, voor wat hoort wat.

2. Vrouw ging helemaal tekeer.
Tijdens ons bezoek in de hoofdstad van Canada, Ottawa, stonden we op de bus te wachten. En opeens uit het niets begon een mevrouw hard te schelden en te huilen. In eerste instantie dachten we dat ze ruzie had met haar vriend omdat ze naar een man toe schreeuwde. Maar na zo’n vijf minuten kwamen we erachter dat die persoon gewoon een vreemde voor haar was. Ze zocht opnieuw een ander slachtoffer. Dit keer een jonge vrouw die ook stond te wachten bij de bushalte. Al snel werd duidelijk dat die vrouw onder invloed was van drugs/alcohol. De jonge vrouw ging in eerste instantie er nog op in. Maar na verloop van tijd gaf ze het op. Maar de inmiddels agressieve vrouw niet. Zij was uit op ruzie en daagde de jonge vrouw alleen maar uit. Gelukkig kwamen er twee mensen om de vrouw helpen, maar kwamen toen zelf ook in de ruzie terecht. Uiteindelijk kwam de bus waar de meeste mensen instapte en toen werd de vrouw alleen nog maar erger. Het enige wat ze van ons wilde was geld riep ze. Het vreemde aan dit hele verhaal is dat niemand de politie belde. Of dat er geen bewaking in de buurt was. Zij was namelijk niet de enige junk/alcoholist die daar rondliep. Gelukkig kwam ze niet naar ons toe want het zag er wel bedreigend uit.

3. Een geheimzinnig Airbnb appartement.
In Toronto hadden we via Airbnb een appartement geboekt. Een mooi appartement, goede locatie en in een modern gebouw. Helemaal perfect zou je zeggen. Maar in de bus van Kingston naar Toronto kregen we opeens een vreemd berichtje. De eigenaresse stuurde in eerste instantie een aantal zeer vriendelijke berichten. Zo wilde ze ons wel ophalen met de auto van het busstation. Ondanks dat het maar 20 minuten lopen zou zijn, was het aanbod wel fijn. Aangezien we allebei behoorlijk wat bagage mee hadden. Helaas ging het uiteindelijk niet door. Vervolgens kregen we een berichtje dat we in het gebouw, waar bewaking aanwezig was, moesten zeggen dat we haar vrienden waren. Dat was beter voor ons en voor haar. Dat betekende dus ook dat we niet tot nauwelijks Nederlands met elkaar konden praten in een openbare ruimte. Ook moesten we op haar wachten op een plek waar de bewaking ons niet zou zien. En bij de sleuteloverdracht deed ze alsof ze ons een hand gaf, maar in werkelijkheid gaf ze ons de sleutel. Al met al vonden we het beide nogal vreemd. Maar al snel werd duidelijk dat ze niet bevoegd was om haar appartement onder te huren. Het enige voordeel was dat het een mooi appartement was in een goede buurt. 

4. Bruidspaar danst midden op kruispunt.
In Toronto zijn er veel kruispunten waar het soms erg druk kan zijn. Zomaar door rood lopen kan dus gevaarlijk zijn. Maar bij één van die drukke kruispunten gebeurde er wel iets heel speciaals. Een net getrouwd stel wilde schijnbaar een wel erg bijzonder aandenken aan hun trouwdag. Zo zorgde één iemand dat al het verkeer niet ging rijden zodat het bruidspaar op het kruispunt kon gaan dansen. Helaas ging het volgens de producent niet zoals hij in gedachten had, dus moest het paar opnieuw (zonder muziek) dansen op straat. Niet alleen wij vonden het een leuk gezicht, ook veel bestuurders konden er om lachen. Zo werd er door veel mensen getoeterd.

5. Nog nooit zoveel werk moeten verrichten om af te wassen. 
Nog een gekke ervaring tijdens ons kampeer tripje in Algonquin National Park was het afwassen. Het kamperen op zich was al basic maar de afwas was wel erg ‘basic’. We hadden natuurlijk geen keukentje dus alles moest in teiltjes afgewassen worden. En dat is natuurlijk nog niet zo erg, maar wel wat er allemaal bij kwam kijken. Laat ik even uitleggen hoe het afwassen er aan toe ging. Allereerst moest er water worden gekookt, zodat we met een beetje warm water konden afwassen. Ondertussen schraapte we met een mesje alle etensresten van de borden en uit de pannen. Vervolgens was het water warm en konden we in een teiltje met wat zeepsop de afwas doen. De afwas moest vervolgens in een ander teiltje met koud water zodat al het sop eraf zou gaan. Zodra alle afwas in dat teiltje zat, moest één persoon met het teiltje met sop zo’n vijftig meter verderop het teiltje leeggooien. Waarom zo ver? Omdat er niks qua eten en geur binnen een cirkel van vijftig meter van ons kamp mocht liggen. We wilde geen beren (die daar in het park te vinden waren) naar ons kamp trekken. Nadat het teiltje was leeggegooid vulde we het opnieuw met (koud) water. We deden er een beetje bleekmiddel bij en één voor één stopte we de borden, pannen, bestek en bekers in het teiltje. Het kon allemaal niet tegelijk omdat elk item twee minuten moest weken. Dus je kunt je voorstellen dat we na zo’n half uur wel helemaal klaar waren met de afwas. Wat een gedoe was dat. Gelukkig was het maar voor drie dagen en konden we daarna weer gewoon snel en gemakkelijk afwassen.

Dit waren de eerste vijf gekke ervaringen maar zeker niet de laatste. Ik heb nog meer gekke ervaringen meegemaakt maar die bewaar ik voor de volgende keer. Maken jullie ook gekke dingen mee op vakantie? En schrijf je die dan ergens op, zodat je ze nog eens kan navertellen? Wat is jouw gekste ervaring?

2 Comments

 • Annemieke
  19 juli 2016 at 16:44

  Hel leuke verhaal over het dansende bruidspaar op het kruispunt deed mij direct denken aan een gekke situatie die ik zelf veroorzaakte. Samen met twee kinderen was ik in de zomervakantie in Sevilla waar het bloedheet was. We hadden , i.v.m.de hitte, middagkaartjes gekocht voor een pretpark waar we pas vanaf 16.00 uur naar binnen mochten. Het pretpark was net nieuw gebouwd en lag buiten de stad op een kale vlakte. We arriveerden veel te vroeg en moesten nog minstens een uur wachten. De zon brandde, het was ruim 35 graden en nergens was schaduw. Behalve op een nabij gelegen enmet hoge cactussen begroeide rotonde. Daar zijn we toen gaan zitten terwijl het verkeer langs ons heen reed en de automobilisten vreemd naar die gekke buitenlanders keken.

 • Emma
  19 juli 2016 at 17:51

  Leuk verhaal Annemieke! Soms moet je creatief zijn voor oplossingen, dus slim bedacht. Misschien dat het op het moment zelf niet zo leuk was, maar achteraf kun je er vaak wel om lachen.

 • Leave a Reply