Reistips

Goedkope vliegtickets vinden

Airplane picture

Hoe vind je goedkope vliegtickets? Tegenwoordig zijn er zoveel websites die aangeven dat zij de goedkoopste vliegtickets aanbieden. Maar hoe weet je zo zeker of dat klopt? Door zelf slim een aantal trucs toe te passen kun je zelf nog goedkoper vliegen naar je vakantiebestemming. Ik leg ze hieronder allemaal één voor één uit.

 

#1 Op het juiste moment boeken.
De allereerste stap is op het juiste moment op zoek te gaan naar vliegtickets. Ondanks dat je vaak de “last minutes” voorbij ziet komen is het vaker verstandig om vroeg te boeken. Vliegmaatschappijen willen nog wel eens vliegtickets ruim van te voren in de aanbieding doen. En naarmate de vliegdatum dichterbij komt zijn er vaak nog maar enkele stoelen beschikbaar waardoor de prijs automatisch omhoog gaat.
De beste tijd om te boeken schijnt 6 maanden tot 6 weken van te voren te zijn.

Ook is het verstandig om op dinsdag of woensdag te kijken naar vliegtickets. Op die dagen zetten namelijk veel maatschappijen nieuwe acties online. Op die manier heb je dus nog meer kans om voordelig een vliegticket te vinden. Naast de dinsdag en de woensdag is het ook aan te raden om ’s nachts de computer aan te zetten. Omdat de meeste mensen liggen te slapen trekt de website maar weinig bezoekers wat gunstiger is voor de prijzen.
Ofwel boek nooit een vliegticket in het weekend want de vliegmaatschappijen spelen hier slim op in. De prijzen zijn duidelijk hoger tijdens de pieken in het weekend.

#2 Houd je niet vast aan één datum.
Zorg ervoor dat je niet een vaste vertrek en aankomst datum in je hoofd hebt. Zo zijn er een aantal dagen waarop het goedkoper is om te vliegen. Op de dinsdag, woensdag en donderdag is het goedkoper om heen te vliegen en voor de terugreis is het beste om op een zondag, dinsdag of woensdag te vliegen. Dus voor een weekendje weg is het slim om op donderdag heen te gaan en op zondag terug.
Bijna alle vliegticketsites bieden de optie “flexibel met reisdata” aan. Vink dit aan om te kunnen zien op welke dagen het goedkoopst vliegen is.

#3 Kijk naar verschillende vliegvelden.
Kijk niet standaard naar het vliegen van en op vliegveld Schiphol. Bij vertrekplaats kun je ook andere vliegvelden intypen. Denk bijvoorbeeld aan: Eindhoven, Rotterdam, Dusseldorf, Brussel en Weeze. Houdt wel rekening met de bijkomende kosten. Als je vanaf Brussel vliegt komen daar misschien nog de brandstofkosten of de treinkosten bij. Maar vanaf Eindhoven Airport kun je al goedkoop naar 75 bestemmingen vliegen en vaak goedkoper dan dat je vanaf Schiphol Airport vertrekt. Dus het is zeker de moeite waard om even de diverse vertreklocaties in te vullen.

#4 Gebruik verschillende vergelijkingswebsites.
Je kunt ervoor kiezen om alle websites van verschillende maatschappijen langs te gaan, om op deze manier het goedkoopste ticket te vinden. Maar tegenwoordig zijn er ‘vergelijkingswebsites’ die vliegtickets van verschillende maatschappijen met elkaar vergelijken. Houd er wel rekening mee dat sommige websites niet de totaalprijs tonen. Vaak krijg je na het invullen van je persoonlijke gegevens nog zo’n 20 a 25 euro extra op de totaalprijs te zien.
Hier een aantal goede vergelijkingswebsites die je kunt gebruiken.
Ebookers, Expedia, WTC, Vliegtickets, Vliegwinkel, ATP, TIX, Schipholtickets en natuurlijk Skyscanner maar dat is eigenlijk een metazoekmachine, die zoekt in andere vergelijkingssites. 

#5 Schrijf je in voor nieuwsbrieven of spaar Air Miles.
Om op de hoogte te blijven van acties is het slim om je ‘tijdelijk’ in te schrijven bij bijvoorbeeld vergelijkingswebsites. Je krijgt dan af en toe leuke aanbiedingen van vliegtickets of soms wel een kortingscode. Daarnaast is het slim om je te abonneren op de KLM nieuwsbrief of de Facebook pagina van KLM te liken. Op deze manier blijf je op de hoogte wanneer de welbekende KLM Werelddeal weken beginnen. Hetzelfde geldt voor Transavia, Ryanair en Emirates. Je kunt altijd beslissen om niet meer geabonneerd te zijn.

Naast de nieuwsbrieven kun je tegenwoordig ook met Air Miles vliegen. Vroeger was dit al zo met KLM en Transavia. Maar in 2013 stopte dit. Tegenwoordig kun je via Vliegtickets.nl je Air Miles inleveren op alle tickets van de vliegmaatschappijen wereldwijd. Je voordeel kan dus oplopen van tientallen euro’s tot zelfs gratis vliegen. Wil je ook een Air Miles kaart aanschaffen klik dan hier.

#6 Beperk je bagage.
Vliegen met alleen je handbagage is het voordeligst. Bij veel vliegmaatschappijen betaal je tegenwoordig veel extra voor een koffer. Als je toch besluit om zelf of samen een koffer in te checken, zorg dan dat je dit van te voren hebt gedaan. Als je dit ter plekke nog moet doen ben je veel duurder uit.
Maar voordat je een koffer incheckt kijk dan even bij de handbagage voorwaarden van de vliegmaatschappij. Zo mag je bij Ryanair tegenwoordig één kleine (handbagage) trolley én een stuk handbagage extra meenemen. De afmetingen zijn wel als volgt: 35x20x20. Maar alsnog scheelt dit weer qua ruimte in je trolley.

Dit waren de tips om zo voordelig mogelijk een vliegticket te kopen. Het kost soms veel tijd maar uiteindelijk kun je wel goedkoper vliegen. Succes met het zoeken en boeken van jouw vliegticket!

Wat zijn nou echt de prijsvechters in én buiten Europa.
Ryanair, EasyJet, Wizz air, Transavia, Air Berlin, Vueling, TUI, Lufthansa, Air Asia, Tiger Airways.

Handige website met nieuws over de luchtvaart.
luchtvaartnieuws

No Comments

Leave a Reply