Reistips

8x handige reisapps

handige reisapps

Apps voor op je smartphone, iedereen heeft ze wel en gebruikt ze regelmatig. Soms wil je het weer checken, je vluchtgegevens bekijken, een mooie foto uploaden of je reisverslag bijhouden. Maar wat zijn nou dé handige reisapps voor onderweg of op je bestemming? Waar heb je nou echt iets aan? En welke moet jij nog installeren op je smartphone? Ik vertel je alles over deze 8 reisapps.

#1 Google translate
Tegenwoordig hoef je geen woordenboek meer mee te nemen op reis. Want met de app Google translate kun je gemakkelijk in je eigen taal de vertaling opzoeken van een woord of zin. Je hebt de keus uit 64 talen. Binnenkort kun je ook met deze app een foto maken van bijvoorbeeld een menu kaart en Google zorgt voor de juiste vertaling. Zo kun je gemakkelijk iets bestellen van een ingewikkelde Italiaanse menukaart.

#2 Wi-Fi finder
We hebben niet allemaal een internetbundel die in het buitenland te gebruiken is. Daarom is het handig om te weten waar je even gratis kunt internetten.

Screenshot_2016-04-10-21-39-31#3 Tripadvisor
Tripadvisor heeft naast een goede website ook een app voor op je telefoon. Ben je opzoek naar een leuk en goed hotel, B&B of hostel? Dan kun je in deze app alle reviews lezen. Naast de accomodaties hebben ze ook reviews en tips over bekende hotspots en restaurants. Zeker een handige app! Hij is gratis te downloaden.

#4 Kindle
Houd je van lezen maar wil je niet zoveel boeken meenemen? Dan is de Kindle app een goede voor jou. Je hoeft geen tablet of e-reader te kopen want de boeken zijn gewoon op je smartphone te openen. Met deze app kun je zelf de boeken kopen om ze vervolgens waar dan ook te lezen. Misschien lig je wel op een tropisch eiland in de zon te lezen of gewoon in het vliegtuig. Je telefoon heb je altijd binnen handbereik dus dat boek ook. De app is gratis te downloaden maar voor (de meeste) boeken moet je wel betalen.

#5 Kayak
Deze bekende app zorgt ervoor dat je de goedkoopste vliegtickets, huurauto’s en hotels kunt vinden. Of meld je aan voor een Prijs Alert, zo blijf je op de hoogte van de prijswijzigingen van het hotel of vliegticket waar jij interesse in hebt. Ook deze app is gratis te downloaden.

Screenshot_2016-04-10-21-38-41

Screenshot_2016-04-10-21-38-30#6 360 panorama
Op reis gaan is foto’s maken. Je komt op de mooiste plekken en die wil je graag vastleggen voor later. Maar niet altijd kun je vastleggen wat je daadwerkelijk ziet. Stel, je staat boven aan een berg en hebt een geweldig uitzicht. Maar hoe kun je dat zo goed mogelijk fotograferen? Dan gebruik je de 360 panorama app op je telefoon. Je maakt meerdere foto’s van de plek. En de app zorgt ervoor dat de foto’s vrijwel naadloos aan elkaar worden geplakt. Vervolgens kun je in de 3D-viewer kijken hoe mooi je foto is geworden. De app is helaas niet gratis maar kost €0,79 cent. Hij is dan wel weer te gebruiken in offline modus.

#7 SOS op reis
Deze handige app kan je direct helpen als je een probleem hebt op vakantie. Het kan iedereen overkomen: er is iets gesloten of je moet je bankpas/creditcard blokkeren of wat dacht je van een alarmcentrale in het buitenland bellen. Zo zijn er nog veel meer vervelende mogelijkheden die zich kunnen voordoen op vakantie. Met deze app kun je direct zien welk(e) nummer(s) je moet bellen. Wat je moet doen in een noodsituatie en andere belangrijke informatie. SOS op reis is zeker aan te raden. De app is gratis en werkt ook offline.

#8 Google Goggles
Met ruim 10 miljoen downloads is de Google Goggles een waardevolle app. Hij vertelt je alles over een belangrijk monument of een beroemd schilderij in een museum. Naast dat de app je veel informatie geeft kan hij ook een QR-code scannen, vertalen en zelfs visitekaartjes scannen. Het is een soort alleswetende bril. Richt je telefoon op het onderwerp en je komt van alles te weten. Deze bijzondere en goede app is gratis te downloaden.

Welke ‘reisapps’ gebruik jij vaak op reis? 

Download hier alle handige apps

 

No Comments

Leave a Reply