Bestemmingen Marokko

KOSTEN 10 dagen Marokko | Backpacken en Budget

kosten reizen Marokko

Tijdens onze wereldreis zijn mijn Mexicaanse vriend en ik tien dagen in Marokko geweest. Al eerder kon je lezen over ons Budget 5 weken Spanje. Vandaag deel ik ons budget en totale kosten van Marokko. We hebben GEEN auto gehuurd in Marokko. We hebben alles met het openbaar vervoer gedaan. Daar zijn onze kosten dus op gebaseerd. Ben jij van plan om een auto te huren? Houd er dan rekening mee dat de kosten eventueel hoger uitvallen.

 

Budget

Net als voor Spanje, Nederland en alle andere landen die we bezoeken heb ik een budget opgesteld. Hoe ik aan dit budget kom? Door simpel weg blogs te lezen. En bedenken wat een redelijke bedrag is. We zijn niet super streng in ons budget. Als we er overheen gaan, dan is dat zo. We zien het meer als een richtlijn. En een manier om te kijken of het lukt met een laag budget.

Ons budget voor Marokko was €75 euro per dag. Hier moesten we van overnachten, eten, rondreizen, excursies en overige dingen van betalen. In deze categorieën hebben we het ook verdeeld. We verbleven 10 dagen in Marokko dus ons totale budget zou ongeveer moeten uitkomen op €750.


kosten Marokko

kosten Marokko

 

Gemaakte kosten

En dan nu wat we daadwerkelijk hebben uitgegeven in 10 dagen voor 2 personen.

Overnachtingen
De overnachtingen hebben we gedeeltelijk via Airbnb en gedeeltelijk via Booking.com geboekt. Over het algemeen vielen de kosten per nacht erg mee. Bij elke accommodatie kregen we ontbijt. Dus dat scheelde weer qua eten.
Totale kosten bedragen €257.65  (per dag: €28,60)

Eten
We hebben elke avond buiten de deur gegeten. Vaak is dat net zo prijzig als dat je losse items uit de supermarkt koopt. Daarbij is niet overal een grote supermarkt zoals wij die kennen dus ben je afhankelijk van wat de mini supermarkten hebben.
Totale kosten bedragen: €194 (per dag: €19.40)

Vervoer
Zoals ik hierboven al schreef, we hebben alles met het openbaar vervoer gedaan. In de meeste plekken in Marokko is dit prima te doen. Voor de kleinere afstanden gebruikten we een taxi. Het zijn vaste bedragen die ze vragen. Wel heb je de keus uit gedeelde of privé taxi’s. Wij hebben, de keren dat we een taxi gebruikten, een gedeelde taxi gebruikt. Naar de grotere steden zijn de bussen erg goed. Het zijn soms lange afstanden die je maakt en dan is een bus goedkoper.
Totale kosten bedragen: €175,65 (per dag: €17.50)

Excursies
We hebben een aantal excursies gedaan maar voornamelijk hebben we rondgewandeld. Daarom valt het bedrag erg laag uit.
Totale kosten bedragen: €12.95 (per dag: €1.45)

Overige
We hebben niet heel veel extra’s gekocht. Een enkel souvenirtje. Daarom is ook hier het bedrag laag.
Totale kosten bedragen: €1.85 (per dag: €0.18)

kosten Marokko

kosten Marokko

kosten Marokko


Resultaat

Alles bij elkaar opgeteld komt het op €642Inclusief boottocht van Spanje naar Marokko maar exclusief vliegticket terug naar Spanje. Ons vooraf geschatte budget was €750. Dus we zitten mooi €108 onder het budget. We hebben één keer een lift gehad vanuit de Sahara naar onze volgende bestemming. Daar hebben we geen kosten voor hoeven te betalen. Maar met een gemiddeld dagbudget van €64 in Marokko is het een goede bestemming voor een budgetreis.

Het eten is goedkoop en vrij uitgebreid. De accommodaties kun je natuurlijk net zo duur maken als dat je zelf wilt. Persoonlijk had ik gedacht dat de overnachting in de Sahara duur zou zijn. Maar dat was verrassend goedkoop. Ook hier maakt het natuurlijk uit of je voor heel luxe gaat of gewoon gemiddeld. Onze overnachting in de Sahara inclusief kamelentocht naar het tentenkamp en een ontbijt kostte ons €30.50. En dat was toch één van de meest unieke ervaringen van onze reis.

Wij hebben met een klein budget makkelijk kunnen reizen in Marokko. Het is een bijzonder land waar je veel moois kunt zien. De grote steden (Marrakesh en Fez) zijn natuurlijk duurder. De taxi’s kosten meer en je vind er meer Europese/Amerikaanse eetgelegenheden. 

Wil jij ook met een klein budget naar Marokko? Gebruik dan deze Booking.com link voor het boeken van je accommodatie. Via deze link krijg jij 10% korting op je boeking en krijg ik ook een klein bedrag!

kosten Marokko

kosten Marokko

No Comments

Leave a Reply