Bestemmingen Nederland

Nederland | Landal de Waufsberg

Landal de Waufsberg

In februari was het weer zover: met het gezin een weekendje naar een Landal park. Dit keer Landal de Waufsberg. Dat doen we eigenlijk wel elk jaar. Soms één,  soms twee keer per jaar. We doen dit om als gezin even gezellig samen te zijn. Maar dit keer had ons weekendje ook een andere reden. Bij ons thuis werd namelijk de badkamer verbouwd en daardoor konden we een aantal dagen niet douchen. Een weekend in een huisje met een douche was dus meer dan welkom.


Het park

Zoals je wel begrijpt hebben wij al heel wat parken gezien. We proberen namelijk graag nieuwe parken uit. Aangezien er weer een aantal nieuwe parken is bijgekomen die onze aandacht hadden getrokken, kozen we dit jaar voor Landal de Waufsberg. Sinds september 2016 is het park geopend. En dat valt ook te zien aan het park. De bomen, planten en stuiken zijn nog in de groei. Maar anderzijds zijn de huisjes nog spiksplinternieuw en tevens van alle gemakken voorzien. We houden allemaal wel van een moderne/luxe inrichting. En dit park voldoet daar goed aan. Maar er zijn ook Landal parken waarvan we denken; die mogen ze best eens renoveren. Wie weet in de toekomst gebeurt dit ook wel.

Bij aankomst is er direct genoeg parkeergelegenheid. De sleutels, plattegrond en het boekje met activiteiten in de omgeving worden opgehaald. We hebben een huisje voor acht personen. We kiezen meestal een huisje voor net iets meer personen zodat we genoeg zit-gelegenheid hebben. In sommige vakantiehuisjes past het altijd maar net en zit je zowat op elkaars schoot op de bank. Ons acht-persoonshuisje is zeer ruim. Met vier slaapkamers, twee badkamers, een aparte toilet, een sauna én zonnebank zijn we dolgelukkig. En het grootste pluspunt: we kunnen weer douchen! De gel-haard in de woonkamer maakt het geheel helemaal af. Elke avond gaan de kaarsjes en de haard aan en wordt er een spel gespeeld. Ja, zo zien onze familieweekendjes er uit.

Landal de Waufsberg

Landal de Waufsberg
Landal de Waufsberg
Landal de Waufsberg
Landal de Waufsberg
Landal de Waufsberg
Landal de Waufsberg
Landal de Waufsberg
Landal de Waufsberg
Landal de Waufsberg

Wat te doen in de omgeving?

Wat de ligging rondom dit park zo aantrekkelijk maakt is dat het vlak tegen de grens van België en Duitsland ligt. Met de auto ben je zo in Aken. Wij hebben dat één dagje gedaan en dat is echt een aanrader om eens naartoe te gaan. Rondslenteren door de stad en ergens heerlijke taart eten of een broodje braadworst. Maar een dagje shoppen in Maastricht is ook een goede mogelijkheid. Iets dichterbij vind je het schattige dorpje Noorbeek. En op zondag is het leuk om de grote antiekmarkt in Tongeren in België te bezoeken. Maar wil je graag in de buurt iets ondernemen? Dan ben je in Limburg op de juiste plek. Fietsen en wandelen zijn wel dé activiteiten die je daar kunt doen. Volgens Landal de Waufsberg is het “een walhalla voor de wielerliefhebber”. Het park is goed te bereiken met het openbaar vervoer. Wel vonden wij het fijn dat we een auto tot onze beschikking hadden. Op die manier konden we gemakkelijk naar Duitsland en België.

Landal de WaufsbergLandal de WaufsbergLandal de Waufsberg

Zeker even langsgaan bij…

Als je in Limburg bent dan moet je natuurlijk een Limburgse vlaai proeven. En toevallig zit vlakbij Landal de Waufsberg een zeer goede bakker: Vermeeren in Slenaken verkoopt heerlijke vlaaien. Ze waren zelfs zo lekker dat we op de terugweg naar Utrecht nog even een stop maakten om wat vlaaien mee te nemen.

Landal de Waufsberg
Landal de Waufsberg

Wil je graag wandelen in de omgeving? Dan kun je dit handige boek over “lopen door landelijke Limburg” goed gebruiken. En ben je benieuwd naar welke parken van Landal nog worden vernieuwd of welke nieuwe parken erbij komen? Dan kun je meer lezen op deze pagina van Landal.

Eerder schreef ik ook over Landal Niewvliet- Bad

3 Comments

 • Irma
  19 april 2017 at 06:40

  Ziet er prima uit. Landal Residence Terschelling in Midsland Noord is ook een aanrader.

  • Emma
   19 april 2017 at 16:54

   Ja, op de Waddeneilanden zijn we nog niet geweest! Maar er staan nog een aantal parken op ons lijstje die we graag willen bezoeken!

 • Annemieke
  19 april 2017 at 19:46

  Eens Landal, altijd Landal! Wil heel graag hun nieuwe park in Denemarken uitproberen.

 • Leave a Reply