Persoonlijk

Eindelijk komt hij naar NEDERLAND | MEXICAANSE liefde

Mijn Mexicaanse liefde Fernando leerde ik kennen in januari 2017 in Mexico City. Ruim een jaar later komt hij nu voor het eerst naar Nederland. In de tussentijd ben ik twee keer naar Mexico gegaan dus nu is het zijn beurt om naar Nederland te reizen. Het klink allemaal makkelijk; vrij vragen op werk, een vliegticket boeken en gaan. Maar zo is het helaas niet. In Mexico heb je weinig tot geen vakantiedagen per jaar. Gelukkig heeft Fernando vier extra vakantiedagen gekregen, wat neerkomt op tien vakantiedagen per jaar… Hij heeft een paspoort moeten aanschaffen en bijna een maandsalaris betaald om een ticket naar Nederland te kopen. Daar krijgt hij wel een geweldige vakantie voor terug met een persoonlijke gids ;) Maar alles gaat geweldig en nieuw zijn, aangezien dit zijn eerste vakantie buiten Mexico is.

Ik zie het meer als een hobby dan een obsessie maar ik houd van dingen regelen, uitzoeken, plannen en lijstjes maken. De twee weken dat Fernando in Nederland is zijn dus ook al uitgedacht qua activiteiten. Hij vindt het alleen maar leuk en is erg nieuwsgierig naar Nederland, mijn omgeving waar ik woon en natuurlijk mijn familie. Al een jaar hoort mijn familie de naam Fernando vallen maar nog nooit hebben zij hem ontmoet. Het maakt hen ook nieuwsgierig wie die Mexicaanse liefde nou eigenlijk is.

 

De stad van de liefde

Dan nu meer over de planning die ik heb gemaakt. Want wat laat je een toerist en geliefde zien? Alle hoogtepunten van Nederland? Of juist de “normale dingen”. Het leuke aan zo’n planning maken is dat iedereen aan wie ik de vraag stelde wat we kunnen gaan doen, leuke ideeën deelt en meedenkt. Een kaasmarkt in Alkmaar, Amsterdam Lookout, skiën in SnowWorld, de windmolens bij Kinderdijk en kanoën door de grachten. Allemaal leuke activiteiten die we kunnen gaan doen. Maar die we deze vakantie toch niet gaan doen. Een aantal activiteiten staan vast omdat ik voor mijn verjaardag (2 juni) een weekend Parijs heb geboekt. Met de Thalys gaan we drie dagen naar Parijs. Ik heb een leuke Airbnb geboekt in de buurt van Gare du Nord. Ook een paar leuke restaurants heb ik opgeschreven. Iets dat ook vast staat is onze laatste dag samen in Nederland. Ik heb als verassing (hij leest mijn blog niet) een nacht geboekt bij CitizenM in Rotterdam. Een modern hotel vlakbij de foodhallen in Rotterdam.

Die activiteiten staan dus vast maar alle andere dagen zijn open. Al heb ik wel genoeg activiteiten bedacht om te gaan doen. Zo wil ik graag twee dagen naar Amsterdam. Een dag een museum bezoeken, rondlopen en de markten bezoeken. De andere dag wil ik graag World Press Photo 2018 bezoeken. Een vriendin bezocht deze nieuwe tentoonstelling en was erg enthousiast. En verder rondfietsen over de grachten in Amsterdam. Al is het de vraag of we ook daadwerkelijk een fiets gaan huren. Fernando kan, zegt hij, wel fietsen maar of hij dat kan in zo’n drukke stad als Amsterdam? Natuurlijk staat Utrecht ook op de planning. Inmiddels heeft hij al heel wat foto’s van mijn stad gezien en is dus erg nieuwsgierig naar de grote kerk de Domtoren. Utrecht heeft veel mooie plekjes dus twee dagen rondslenteren is perfect. Dan gaan we ook nog een dagje richting Den Haag. Het lijkt mij leuk om met Fernando naar Madurodam te gaan. In de buurt ligt ook het Escher museum en het strand Scheveningen. En iets waar ik al een tijd niet meer ben geweest en wat leuk is om te laten zien is de Efteling. Hij is nog nooit in een attractiepark geweest en kent wel Six Flags in Mexico City maar de Efteling is toch andere koek.

En ik vond het leuk om mijn familieleden allemaal  tegelijk met hem kennis te laten maken. Aangezien ik op mijn verjaardag zelf in Parijs ben, heb ik mijn familieleden eerder uitgenodigd. Zo kunnen we met elkaar alsnog mijn verjaardag vieren. En dat is direct de dag nadat Fernando is aangekomen. Hij wordt dus gelijk in het diepe gegooid! Hopelijk is het lekker weer en gaan we naar het super leuke klimbos in de Achterhoek.

 

Gaat de wereldreis nog door?

Deze twee weken in Nederland kosten ons beiden best wat geld. Maar daar hebben we bewust voor gekozen. We kiezen liever voor deze toffe ervaring in Nederland samen, dan een paar weken langer reizen. Onze reis gaat dus gewoon door! De plannen ontwikkelen zich steeds meer en de eerste routes zijn al uitgestippeld. Zodra Fernando hier in Nederland is gaan we samen een startdatum kiezen. Hoogstwaarschijnlijk beginnen we begin oktober. Het is ook een rekensom hoeveel dagen we in Europa willen en kunnen verblijven zodat we de feestdagen in december in Nederland kunnen vieren. Fernando mag maar negentig dagen in Europa blijven dus als we veel eerder dan oktober beginnen komt het net niet uit. Zodra we een datum hebben besloten wil ik ook de eerste vliegtickets boeken. Ook daar heb ik al wat research voor gedaan en op dit moment zijn er veel goede deals te vinden. Alle kleine beetjes helpen. Lees hier onze laatste wereldreis planning update. Zodra we hebben besloten welke datum we vertrekken upload ik een nieuwe update!

 

Nog een korte vraag aan jou! Als jij iemand Nederland wilt laten zien, waar neem je die persoon dan mee naartoe? Ik ben benieuwd wat jij zou doen. Laat je het hieronder in een reactie weten?

No Comments

Leave a Reply