Persoonlijk

Terug naar mijn Mexicaanse liefde

Mexicaanse liefde

Ik ben onderweg naar mijn Mexicaanse liefde. Alweer naar Mexico! In een jaar tijd wordt dit de derde keer. Ondanks een vliegreis van veertien uur kijk ik er naar uit. Niet per se naar de lange vliegreis, ook al heb ik mijzelf voor kerst een stoel naar keuze in het vliegtuig cadeau gedaan, is het een lange zit. Vooral het moment dat ik in Mexico aankom en Fernando weer kan omhelzen, daar kijk ik erg naar uit. Na bijna zeven maanden van videobellen en whatsappen kunnen we elkaar eindelijk weer in het echt zien. De afgelopen tijd was gelijk een goede test voor onze relatie. Want zeven maanden elkaar niet zien is soms best zwaar.. Gelukkig gaat 2018 er beter uitzien. Zijn paspoort voor naar Nederland is namelijk in the pocket!

 

Wat is het plan in Mexico?

We hebben het er wel een beetje over gehad maar een concreet plan hebben we niet. Doordeweeks moet Fernando gewoon werken. Dat wist ik al van te voren dus dat is geen probleem. Maar wat ga ik doen? Mexico City heb ik voor mijn gevoel wel genoeg ontdekt. Liever was ik naar een onbekende plek in Mexico gegaan om daar nieuwe dingen te zien. Maar dat kan dus helaas niet. In mijn vorige blog in juni 2017: Bucketlist voor in Mexico City, schreef ik al over mijn to-do-list. Een aantal activiteiten heb ik toen niet kunnen afstrepen. 

Wat er nog steeds staat en wat we dit keer echt moeten doen: een bezoekje brengen aan Torre Latinoamericana. Een wolkenkrabber met maar liefst vierenveertig verdiepingen. In het café bovenin heb je een fantastisch uitzicht en zeker tijdens zonsondergang. Een drankje drinken met geweldig uitzicht staat gepland. Verder wil ik zelf graag naar een grote bibliotheek. Het schijnt een heel bijzondere bibliotheek te zijn. Hij ligt net iets buiten het centrum dus daar moet ik met het openbaar vervoer naartoe. En dat is ook gelijk een goede uitdaging. Ik heb mijzelf voorgenomen om iets meer met het openbaar vervoer te gaan. Nergens vind ik het echt spannend, behalve in Mexico City. Zo’n grote stad en zoveel mensen. Niet voor niets zijn er op een aantal stations speciale plekken gecreëerd waar vrouwen en kinderen kunnen wachten op de metro. Het netwerk is groot en dat betekent veel metrolijnen en regelmatig overstappen. En dat terwijl je continue je waardevolle spullen in de gaten moet houden. 

Ook wil ik graag nog een keer naar Coyoacan. Dat is een wijk in Mexico City waar je het idee hebt dat je even totaal ergens anders bent. Weg uit alle drukte. Ik ben er twee keer heel kort geweest. Dus een dagje daar rondwandelen zie ik wel zitten. Daarbij heb ik voor daar een “gratis” walkingtour gevonden. Elke dag om 15:00 kun je met een gids mee op pad. En over gratis activiteiten gesproken; elke zondag kun je tot 14:00 gratis fietsen door de stad. Dat klinkt misschien niet zo speciaal. Maar in Mexico City is dat wel bijzonder. Een aantal grote en drukke hoofdstraten worden afgezet voor het verkeer. En alle locals en een aantal toeristen stappen de fiets op of skaten door de stad. Een jaar geleden heb ik dat ook gedaan en het was erg leuk! Leuk omdat je gemakkelijk van wijk naar wijk kunt fietsen en ergens even een koffie kunt drinken.


Samen nog een weekendje weg?

Eigenlijk hadden we dat wel willen doen maar het komt niet zo goed uit. In principe heb ik maar twee en een half weekend. Dit weekend willen we eventueel naar Orizaba. Een stad, zo’n vier uur verderop waar zijn familie woont. Het tweede weekend heb ik als verassing voor zijn verjaardag twee tickets voor een concert gekocht. En dan het laatste weekend moet ik die zondag aan het einde van de dag alweer richting het vliegveld. Als we wel tijd hadden was ik graag naar de stad Taxco gegaan of naar de bijzondere waterpoelen genaamd Las Grutas Tolantongo.

Uiteindelijk is het ook niet erg dat we niet naar een andere stad gaan. We zijn namelijk al blij dat we zoals elk stel op zaterdag kunnen uitslapen en buiten de deur kunnen ontbijten. Gewoon de normale dingen doen met mijn Mexicaanse liefde. En ik ga enorm genieten van mijn vakantie en tijd in Mexico. Ik ben van plan om te filmen en jullie meenemen in drie nieuwe travel diaries de komende drie weken. Tot snel, adios!

No Comments

Leave a Reply