Bestemmingen Canada Hotspots

6x wat te doen in Ottawa

Ottawa

Ottawa, de hoofdstad van Canada ligt in de provincie Ontario. En heeft, ondanks dat veel reizigers en Canadezen zelf niet erg te spreken zijn over deze stad, toch een aantal leuke dingen te bieden. Het is niet een stad waar je een week moet blijven maar voor zo’n drie dagen is er meer dan genoeg te doen.

Wat moet je doen bij een kort bezoek aan Ottawa?

1. Proef een BeavertailbeavertailDe bekende Beavertail in Canada kun je maar op één plek goed proeven. En dat is in Ottawa. Maar waarom heet het Beavertail? En waar smaakt het naar?  Zoals de naam al omschrijft lijkt de pastry op een staart van een bever. De bever is in Noord-Amerika het grootste knaagdier. En daarbij is de Canadese bever het nationale dier van Canada. De smaak is vergelijkbaar met een appelbeignet en een oliebol maar dan zonder inhoud. Dus geen appels of rozijnen. Nadat het uit de frituur komt wordt er nog wat kaneelsuiker overheen gegooid en proeven maar. Als je wilt kun je een topping toevoegen. Bijvoorbeeld banaan met chocolade, slagroom, warme appelstukjes etc. Gemiddeld kosten ze 5 doller per stuk.  Adres: George Street 69.

2. National Gallery of Canada
Dit is één van de grootste kunst galerieën en is een bezoek waard tijdens je verblijf in Ottawa. Elke donderdag van 17:00-20:00 kun je gratis naar (bijna alle) musea. De in 1988 geopende Gallery heeft tekeningen, sculpturen en schilderijen van Canadese kunstenaars. Naast de Canadese schilders vind je in een speciale ruimte Europese, Amerikaanse en Aziatische kunstenaars. En regelmatig zijn er speciale tentoonstellingen waar stukken uit de beste musea van de wereld worden getoond.

IMG_20160526_193239
IMG_20160526_190207
IMG_20160526_190522

IMG_20160526_185829

Ottawa

Als je voor de National Gallery staat kun je gemakkelijk naar Nepean Point lopen. Vanaf deze plek, hoog boven de Ottawa River, heb je een mooi uitzicht op de brug en het Parlement. Adres:  Sussex Dr. 380

3. Chateau Laurier Hotel / Ottawa Locks
Chateau Laurier is een chic hotel dat voornamelijk door buitenlandse staatslieden en leden van het koninklijke huis worden bezocht. De ruime kamers zijn ingericht in Louis-XV-stijl. En voornamelijk de kamers bovenin hebben een prachtig uitzicht over de stad.

Naast het hotel bevinden zich de sluizen en stuwen van Rideau Canal die het water de Ottawa rivier insturen. Vooral ’s zomers is het daar een komen en gaan van toeristen en pleziervaartuigen. De sluizen, ofwel de Ottawa Locks, worden nog steeds zoals een eeuw geleden met de hand bediend. Het hoogte verschil tussen de Locks bedraagt 25 meter.
Bezoek je Ottawa in de winter, dan kun je hoogstwaarschijnlijk schaatsen op de 8 km lange rivier. Dat maakt het tot de langste schaatsbaan ter wereld. Onderaan de sluizen staat nog een klein huisje. In 1827 werden daar de salarissen van de kanaalarbeiders geregistreerd. Tegenwoordig zit er een klein museum in. Adres: Rideau Street 1

Ottawa

Ottawa

4. CF Rideau Centre
Als je van shoppen houdt, dan is dit grote winkelcentrum iets voor jou. Of als het een dag regent kun je, je hier goed vermaken. Op de begane grond is een grote ruimte waar je allerlei soorten eettentjes vindt. Het leuke daaraan is dat als je met anderen bent, iedereen iets naar zijn of haar smaak kan kopen. Maar wel allemaal gezellig aan dezelfde tafel kan eten. Het winkelcentrum is bijna elke dag geopend tot 21:00. Behalve in het weekend, dan gaan ze iets eerder dicht. 
Adres: Rideau Street 50

Ottawa

5. Parliment Hill
In 1860 werd door de Engelse kroonprins Edward de eerste steen gelegd. En tegenwoordig zie je hier drie statige gebouwen op de hill die het land besturen. Duizenden bezoekers bezoeken jaarlijks het parlement. Niet zo gek ook, want Parlement Hill kent een rijke geschiedenis. Dagelijks worden er (gratis) rondleidingen gegeven. Op die manier krijg je een beeld van: het Huis van Afgevaardigden en de parlementsbibliotheek. Vergeet niet even naar de promenade te lopen achter het Parlement. Daar heb je namelijk een prachtig uitzicht.
Tijdens de zomermaanden is er elke morgen een wisseling van de wacht. ’s Avonds kan men genieten van een spectaculaire lichtshow dat geprojecteerd wordt op het gebouw. 
Adres: Wellington Street

Parliment Hill

6. Canadian Museum of History
Sinds de voltooiing van dit museum in 1989 is dit een van de belangrijkste publiekstrekkers van de stad. De hoofdthema’s van dit museum zijn: oorspronkelijke bewoners van Canada, de pionierstijd en de vele bevolkingsgroepen. Bij binnenkomst zie je direct de totempalen, maskers, het regenwoud en de longhouses van de westkust indianen. Een leuke entree is het zeker. Vervolgens kun je de verschillende verdiepingen bekijken. Kom je samen met kinderen? Bezoek dan zeker het ‘kindermuseum’. Dit gedeelte van het museum is speciaal ingericht voor kinderen. Aan de hand van een paspoort kun je diverse stempels sparen. De aankleding, de activiteiten en mogelijkheden om zelf dingen te ontdekken maakt het zeer geschikt voor kinderen. En misschien niet eens alleen voor kinderen. Als volwassene is het ook leuk om doorheen te lopen. Adres: Rue Laurier, Gatineau 10

IMG_20160527_142122
IMG_20160527_144722

Ik vond Ottawa een leuke stad voor een aantal dagen. Zeker als je graag naar musea gaat, dan is Ottawa zeker aan te raden. Ze hebben een aantal goede musea. Ben je niet zo’n fan van musea? Dan is de donderdagavond misschien toch leuk om die vrij te houden. Op die manier kun je gratis naar een musea en weggaan wanneer je wilt. Of een indruk opdoen of het voor een tweede bezoek leuk is.

De stad zelf voelt niet zo groot. Alles is gemakkelijk lopend te bereiken. Maar ondanks dat het niet zo groot aanvoelt is er genoeg te beleven. 

Heb jij ook Ottawa bezocht? En heb je nog tips of weet je nog meer leuke activiteiten? Deel het dan hieronder in een reactie. No Comments

Leave a Reply