Bestemmingen Hotspots Nederland

Proef México in Utrecht | Popocatepetl |Winactie

Popocatepetl

Ik ben gek op México! Tijdens mijn wereldreis ben ik daar dan ook ruim vier maanden gebleven. Ik heb nog steeds niet alles gezien maar van een groot deel van Mexico heb ik de mooiste plekjes ontdekt. En uiteraard, ook heerlijk gegeten. Op verschillende straathoeken taco’s gegeten en elke week wel een aantal avocado’s naar binnen gewerkt. Ook de vele Mexicaanse biertjes spraken mij aan, veel meer dan die hier in Nederland. En dan hebben we het nog niet eens over de Mezcal en Tequila. Dat is wel even andere koek. Tijdens mijn bezoek aan de stad Tequila, werden natuurlijk de glaasjes tevoorschijn gehaald; we mochten van alles proeven. Na afloop gingen we dan ook met een lichtgevoel in ons hoofd weer terug naar ons hostel.

Tijdens mijn verblijf in Mexico kreeg ik een uitnodiging om de nieuwe kaart van het Mexicaanse restaurant Popocatepetl in Utrecht te komen uitproberen. Toevallig zou ik tegen die tijd net weer in Nederland zijn en zou ik het prachtige Mexico vast missen! Natuurlijk hoefde ik daarom over een antwoord niet lang na te denken.

Voor ik op wereldreis ging kwam ik wel vaker met vriendinnen eten bij Popocatepetl. Om het restaurant met één woord te omschrijven: kleurrijk. De uitstraling was destijds gezellig druk en het eten lekker. Natuurlijk weet ik nu dat veel gerechten toch heel anders worden gegeten in Mexico. Zo denk jij vast bij een taco aan een harde schelp, maar in Mexico is dat gewoon een tortilla. Kun je in Nederland bij elk Mexicaans restaurant een burrito bestellen, in Mexico is dat helemaal niet mogelijk.  ‘Een burrito? Nee, dat serveren wij niet. Dat is Amerikaans! ‘

Door de regen en wind, terug in het koude Nederland, ging ik met grote nieuwsgierigheid en enthousiasme op weg naar Popocatepetl. Bij binnenkomst zag ik al direct dat het kleurrijke van vroeger was ingeruild voor een meer stylish interieur. Prachtig! Groene muren, cactussen, bananenbladeren en natuurlijk een Mexicaanse hoed. Geen bonte kleuren maar meer éénheid. Een volwassener interieur.

Popocatepetl
Popocatepetl

Meteen bij binnenkomst werd een cocktail aangeboden. Een goed begin. En na wat borrelen gingen we aan tafel. Niet alleen het interieur bleek aangepast, ook de menukaart is onder handen genomen. Een leuk nieuw detail, wat mij persoonlijk aansprak, is dat je vanaf nu de mogelijkheid hebt om diverse kleine gerechtjes te bestellen. Op die manier kun je gezellig met je partner, vrienden of familie genieten van meerdere Mexicaanse gerechten. En naast het eten is de drankenkaart flink aangepakt. Je kon altijd al lekkere cocktails bestellen. Maar nu is de kaart nóg beter. Wat dacht je van een Honey Margarita. Ofwel een cocktail met tequila, triple sec, lime juice en honey. Dat is zeker een aanrader!

Het eten dat vervolgens op onze tafel kwam zag er erg goed uit. Van quesedillas met bosui, tomatensalsa en cheddar maar ook de bekende tostadas met mango, chilipepper en balsamico kwamen op tafel. En de burrito met stoofvlees was ook een bijzonder gerechtje. Een gerecht dat je niet snel of eigenlijk niet in Mexico terugvindt maar het smaakte verrassend goed. Natuurlijk staat er op de kaart veel meer lekkers maar dat moet je zelf maar komen proeven. 

Popocatepetl
Popocatepetl
Popocatepetl
Popocatepetl

PopocatepetlPopocatepetl
En is dit Mexicaanse restaurant in Nederland een aanrader? Natuurlijk zal ik altijd zeggen ga naar Mexico en probeer alle typische gerechten daar. Proef het Mexico in Mexico. Maar niet iedereen heeft zo’n goed gevulde portemonnee. Dus als dat reisje er niet in zit, dan raad ik je sterk aan om naar Popocatepetl te gaan. Op dit moment is het filiaal in Utrecht als allereerst aangepakt en gerestyled. Maar de komende periode worden de overige filialen door heel Nederland aangepakt. Een perfecte gelegenheid om eens een bezoekje te brengen aan Popocatepetl.

Nu mag ik een cadeaukaart ter waarde van 20 euro weggeven. Zodat jij met je moeder, vriendin of partner eens lekker een avondje van Mexico in eigen land kunt genieten. Wil je die cadeaukaart winnen? En wil jij net als ik die lekkere Honey Margarita proeven? Dan moet je het volgende doen, antwoord geven op de vraag wat zijn veel gegeten maaltijden in Mexico en welk ingrediënt kunnen de Mexicanen niet zonder? En like de Facebookpagina van Travelhotspots, zodat je op de hoogte blijft van alle nieuwe updates.

Je kunt meedoen t/m zondag 5 maart. De winnaar wordt via de Facebookpagina van Travelhotspots op maandag 6 maart bekend gemaakt. Houd de Facebookpagina dus in de gaten!

Popocatepetl

4 Comments

 • Jessica
  27 februari 2017 at 19:26

  Wat ziet dit restaurant er leuk uit zeg, ik heb het opgeslagen op mijn hotspot lijst van Nederland hihi. En dan lekker taco’s en tortilla’s eten! Ik ben trouwens wel benieuwd naar het antwoord op de vraag ;p Ik denk dat het pepers of bonen zijn ;)

  • Emma
   6 maart 2017 at 14:59

   Leuk Jessica! Een ingrediënt waar ze echt niet zonder kunnen is ‘frijoles’, ofwel bonen. Pepers worden vooral door de (hele erge) pittige sausjes verwerkt. En tortilla’s eet je overal bij. Ze worden overal met de hand gemaakt. Kijk even op de facebookpagina of je hebt gewonnen. Bedankt voor het meedoen!

 • Marjolein
  1 maart 2017 at 00:47

  In Rotterdam ging ik vaak bij popocatepetl eten, maar in Utrecht ben ik er nog niet geweest, terwijl ik er super dicht bij woon ;). Lijkt me leuk om er een keer naar toe te gaan en te smullen van de bonen, pepers en mais :):) volgens mij eten ze ook wel veel vlees in Mexico!

  • Emma
   6 maart 2017 at 15:04

   Bedankt voor het meedoen Marjolein! Ja, je zou zeker even een bezoekje moeten brengen aan het filiaal hier in Utrecht. Inderdaad de bonen (frijoles) worden erg veel gegeten in Mexico. Het is naast de soft tortilla’s een basisingrediënt voor de Mexicanen. Bekijk even de facebookpagina wie er heeft gewonnen.

  Leave a Reply