Interviews Uitgelicht

Reisinterview #1

reisinterview

Wie: Annemieke (57, bibliothecaris) Waar: Utrecht

Waar ben je het laatst naar toe geweest?
Andalusië in het najaar:  Ronda, Granada en Malaga.

Waar ga je naar toe in je eerstvolgende vakantie?
Een lang weekend naar Lissabon in januari.

Wat hoop je daar te ontdekken/zien/proeven?
Ik ga proberen locaties op te zoeken waar “Nachttrein naar Lissabon” van Pascal Mercier zich afspeelt en natuurlijk wil ik de beroemde Portugese custard taartjes proeven: Pastel de Nata

Hoe plan jij je reis?
Voorbereiding is voor mij een belangrijk onderdeel van mijn reisplezier. Ik kijk graag op www.tripadvisor.com en dan vooral op het onderdeel “forum” waar reizigers elkaar informeren. Maar reizen is ook: je laten verrassen dus ter plaatse veel in gesprek gaan met locals. Zij kennen tenslotte de omgeving het beste.

Wat besteed je meestal aan een vakantie?
Twee weken voor twee personen in Europa buiten het vakantieseizoen: vliegticket, autohuur, accommodaties, bezienswaardigheden, eten/drinken ongeveer  €1500,- Ik boek graag appartementen zodat ik ook regelmatig zelf kan koken. Boodschappen doen in een lokale (super) markt is een feestje voor mij.

Indien mogelijk gaan we 1x twee weken en 1x één week per jaar op vakantie met tussendoor een wandel/fietsweekend ergens in Nederland. Als geld geen rol zou spelen dan zou ik zeker ook met wintersport gaan. Skiën en wandelen in de sneeuw.

Wat mag absoluut niet ontbreken in je koffer of backpack?
Mijn e-reader, fototoestel én diarree stopmiddelen. Dit laatste heb ik ooit nodig gehad in Tunesië en dat wil ik liever niet meer meemaken.

Heb je ooit een moeilijke situatie meegemaakt op reis en hoe heb je dit opgelost?
Na de beklimming van Croagh Patrick in Ierland heb ik, op slechts 100 meter van de parkeerplaats mijn enkel gebroken. De ANWB alarmcentrale heeft toen, samen met mijn reisverzekering, een ziekenhuis én een terugvlucht geregeld.

Wat was je minst leuke bestemming of reis?
Eigenlijk kan ik geen negatieve bestemming bedenken. Soms zijn onderdelen van een reis niet zoals je gewenst had – zoals de voedselvergiftiging in Tunesië – maar dat geldt nooit voor de gehele reis. Wel zijn er gebieden in de wereld waar mijn interesse niet ligt. Zo zal ik niet gauw op reis gaan in Azië en India.

Welke plek, waar je al een keer bent geweest, zou je nog eens willen bezoeken?
Absoluut IJsland, een adembenemend landschap. Ik heb tijdens een stop-over van enkele dagen de zuidkant van het eiland bezocht en zou heel graag het land verder willen ontdekken. Ook in New York/Manhattan ben ik nog lang niet uitgekeken.

Welke plekken staan op jouw verlanglijstje?
Zoveel wil ik nog zien: de natuurparken in de VS, Zuid-Amerika maar ook het Midden-Oosten lijken me geweldig gebieden om te reizen. Maar ook dichter bij huis zijn er nog steden waar ik graag naar toe wil: Wenen, Locarno, Oviedo…

Welke bestemming(en) of tip(s) wil je nog delen met ons?
Neem een abonnement op www.travelbird.com voor leuke voordelige reisaanbiedingen.

Wat is je mooiste vakantiefoto?
Dat is moeilijk! Mag het ook een foto zijn die gewoon veel goede herinneringen oproept?

Achter de waterval in park Sonsbeek in Arnhem. Eén van de mooiste parken in Nederland.