Interviews

Reisinterview

Reisinterview

ReisinterviewWie: Herma, 29 Waar: Zeist

Waar ben je voor het laatst naar toe geweest?
Een aantal weken geleden vloog ik, samen met mijn man, voor een lang weekend naar Edinburgh. Een ontzettend leuke stad! Erg leuke combi van oude gebouwen, geschiedenis, spookverhalen, gezellige eettentjes, knusse pubs en zelfs een strand en berg(je) met geweldig uitzicht. Het was de eerste keer dat we weggingen na onze toffe reis van vier maanden, die we eind vorig jaar maakten. Toen backpackten we twee maanden door Zuidoost Azië, maakten we een te gekke campertrip in Nieuw Zeeland en sloten we af met een rondreis door Taiwan. Een onvergetelijke reis!

Waar ga je naar toe in je eerstvolgende vakantie?
Eerlijk gezegd staat deze nog niet gepland. En daar hou ik eigenlijk wel van. Vooralsnog is het plan om in juni twee weekjes naar de Azoren te gaan. Ik ben superbenieuwd naar deze mooie eilandengroep! We hebben alleen nog niet geboekt, dus er kan nog van alles veranderen. En waarschijnlijk pakken we tussen nu en juni nog wel ergens een weekendje weg.

Wat hoop je daar te ontdekken/zien/proeven?
De eilanden van de Azoren staan bekend om de prachtige natuur. Ik kijk erg uit naar de vele hikes met prachtige uitzichten over groene bergen en azuurblauwe kratermeren. Bovendien is het één van de beste plekken om walvissen te spotten! Dat lijk me zó gaaf! Verder lekker rondtoeren met de auto en zien wat we tegenkomen.

Hoe plan jij je reis?
Meestal plan ik niet zoveel. Ik laat me van tevoren inspireren door blogs en video’s, zodat ik wel een beetje in kaart heb wat ik sowieso wil zien/doen. Voor de rest zie ik het ter plekke wel. We boeken vaak alleen vliegtickets en de eerste overnachting, zodat we lekker vrij zijn. Lonely Planet mee en gaan!

Wat besteed je meestal aan een vakantie?
Dat ligt er heel erg aan. Rondreizen door Nieuw Zeeland is nou eenmaal een stuk duurder dan backpacken door Azië. Maar we kennen onszelf inmiddels ook wel een beetje. Hoewel ik het fijn zou vinden om bijna geen geld uit te geven, lukt het ons echt niet om über low budget te gaan. We kiezen altijd wel voor voordelige ho(s)tels, maar letten goed op de recensies; dan vallen de allergoedkoopste vaak al af. En we vinden het ook wel erg lekker om af en toe uit eten te gaan en ’s avonds ergens een drankje te drinken.

Wat mag absoluut niet ontbreken in je koffer of backpack?
Slippers! Als het weer het zou toelaten zou ik het hele jaar op slippers lopen. Heerlijk!

Heb je ooit een moeilijke situatie meegemaakt op reis en hoe heb je dit opgelost?
Of ik het nou echt moeilijk zou noemen weet ik niet, wel heftig. In Nieuw Zeeland zaten we tijdens een zware aardbeving precies op de verkeerde plek. Niet alleen maakten we de beving in alle hevigheid mee, we zaten ook nog eens vast in een dorpje dat door onbegaanbare wegen was afgesloten van de buitenwereld. Na een volle week (inclusief twee dagen op een gigantisch marineschip) konden we onze reis gelukkig weer voortzetten.

Wat was je minst leuke bestemming of reis?
Ik heb niet echt een minst leuke bestemming, omdat elke bestemming altijd wel iets heeft. De minste leuke reis was denk ik die naar Marokko. We hadden heel erg behoefte aan uitrusten en even geen drukke rondreis en dus boekten we een hotel aan de kust van Marokko. Wel wilden we wat uitstapjes in de omgeving maken. Helaas hebben we nagenoeg niets van het land gezien, aangezien ik de eerste helft en Chris de tweede helft van de vakantie ziek was. Wél kwamen we daardoor super uitgerust thuis!

Welke plek, waar je al een keer bent geweest, zou je nog eens willen bezoeken?
Als ik echt moet kiezen, denk ik de Grand Canyon. Dat was zo’n bizarre ervaring. De grootsheid is echt overweldigend. Lijkt me erg gaaf om nog eens te mogen zien.

Welke plekken staan op jouw verlanglijstje?
Pfff, genoeg! Sri Lanka staat momenteel bovenaan. Maar ook Ecuador en de Galapagos, Peru, Canada, Australië, Indonesië, Transmongolië Express, Nepal, Zuid Afrika, Tanzania, Argentinië en het lijkt me helemaal geweldig om een jaar (of langer) op wereldreis te gaan.

Welke bestemming(en) of tip(s) wil je nog delen met ons?
Vietnam vond ik geweldig en veelzijdig! En Taiwan was voor ons ook een grote verrassing, waar je nog echt weinig westerse toeristen tegenkomt. Erg gave bestemming! En tips? Als je ook maar enigszins de drang voelt om te gaan reizen, doe het! Echt, als je het spannend vind, laat dat je niet tegenhouden. Reizen geeft je zoveel. Sparen en gaan!

Wat is je mooiste vakantiefoto?
In Sapa in het noorden van Vietnam deden we een supergave tweedaagse trekking door de rijstvelden. Dit was één van de geweldige uitzichten, vanaf bovenop een waterval.

Reisinterview

Herma heeft zelf ook een leuke reisblog. Op haar blog 2FeelFree lees je alles over reizen, haar droomreis in 2016, haar nieuwe reisplannen, budget tips, handige reisroutes en meer. Zeker de moeite waard om op haar blog en haar Instagram te kijken!

Bedankt voor dit reisinterview! Wil je ook een keer meedoen met een reisinterview? Stuur dan hier een berichtje en dan neem ik contact met jou op!

 

1 Comment

  • Yvonne
    24 april 2017 at 13:01

    Leuk om te lezen dat Sri Lanka zo hoog op je lijstje staat! Het is ook zeker een heel mooi en veelzijdig land. Wij hebben ervan genoten vorig jaar!

  • Leave a Reply