Interviews

Reisinterview

Reisinterview

Eindelijk is het weer tijd voor een nieuw reisinterview. Dit keer is Chantal aan het woord. Lijkt het jou ook leuk om mee te doen? Stuur dan hier een berichtje!

Ik ben Chantal, 34 jaar en ik kom uit Rotterdam. Als User Experience Researcher doe ik onderzoek voor websites en apps en daarnaast schrijf ik voor mijn blog Alleen op reis. Ik schrijf over stedentrips, vakanties en verre reizen die ik heb gemaakt en deel tips over alleen reizen. Sinds kort werk ik als freelancer. Als zelfstandig ondernemer heb ik meer vrijheid om werken en reizen te combineren.

Waar ben je voor het laatst naar toe geweest?
Mijn laatste vakantie was begin juni naar Portugal. Ik ben een weekje alleen in het zuiden van het land geweest waar ik in hostels heb overnacht en veel leuke mensen heb leren kennen. Met de bus en op de scooter heb ik veel verschillende plekken bezocht en veel gezien van de streek. 

Waar ga je naar toe in je eerstvolgende vakantie?
Dat weet ik nog niet, want ik plan eigenlijk nooit zo veel. Waarschijnlijk ga ik in september weer op reis maar de bestemming ligt nog open. Ik zou graag naar Peru willen, maar op safari in Botswana of Tanzania lijkt me ook fantastisch. Of misschien blijf ik wel in Europa; Griekenland, Noorwegen of Ierland.

Wat hoop je daar te ontdekken/zien/proeven?
Als ik naar Peru ga dan is dat in de eerste plaats om een trekking naar de Machu Picchu te maken. Deze eeuwenoude ruïnes in het Andesgebergte heeft bijna iedere reiziger op zijn bucketlist staan en ook ik wil dit wonder natuurlijk een keer met mijn eigen ogen gezien hebben! Ik ben niet een heel sportief type maar op reis geniet ik wel van een pittige trekking en in Peru zijn daar een heleboel mogelijkheden voor.

Hoe plan jij je reis?
Ik boek eigenlijk altijd vrij last-minute een ticket. Voor mijn laatste grote reis van drie maanden door Azie boekte ik mijn ticket zelfs pas 2 weken van te voren, hoewel ik natuurlijk wel al langer het idee in mijn hoofd had om deze reis te gaan maken. Reisgidsen gebruik ik eigenlijk nauwelijks nog. Ik lees zo veel over reizen dat ik meestal wel al ongeveer weet wat ik wil gaan zien. Ik sla het hele jaar door van alles op op m’n telefoon. Bij korte reizen boek ik meestal alle overnachtingen van te voren, bij lange reizen meer ter plekke.

Wat besteed je meestal aan een vakantie?
Dat verschilt enorm, voor mijn reis van drie maanden door Azie dit voorjaar was ik aanzienlijk meer kwijt dan een weekje Portugal begin juni ;) Over het algemeen reis ik wel low-budget. Omdat ik vaak alleen reis slaap ik sowieso liever in hostels voor de gezelligheid en omdat ik makkelijk slaap, kies ik eigenlijk altijd voor een dorm. Aan eten en drinken geef ik wel iets meer geld uit, maar ik kook ook wel eens zelf op reis.

Wat mag absoluut niet ontbreken in je koffer of backpack?
Een paar oordoppen! Ik gebruik slaapoordoppen van Alpine en die houden gelukkig heel veel geluid tegen. Oordoppen zijn wat mij betreft echt een must als je op slaapzalen in hostels overnacht.

Heb je ooit een moeilijke situatie meegemaakt op reis en hoe heb je dit opgelost?
Ik heb wel vaker lastige situaties meegemaakt op reis, zoals zonder reservering ’s avonds op een bestemming aankomen en dan overal te horen krijgen dat het vol is. Uiteindelijk was er altijd wel een oplossing en ben ik het meestal de dag er na direct weer vergeten. Gelukkig heb ik nog nooit iets meegemaakt waarbij dat het niet geval was.


Wat was je minst leuke bestemming of reis?
Dit voorjaar ben ik vier weken in Japan geweest en hoewel het een heel mooi en fascinerend land is, was het tussen Japen en mij niet echt ‘love at first sight’. Ik voelde me er niet thuis, de sfeer sprak me niet echt aan. De mensen zijn heel ingetogen, vriendelijk maar vooral erg beleefd en efficient. De hostels zijn waarschijnlijk de meest schoonste hostels van de wereld, maar heel gezellig vond ik het er bijvoorbeeld niet.

Welke plek, waar je al een keer bent geweest, zou je nog eens willen bezoeken?
Ik krijg nooit genoeg van Spanje. Ik ben er nu denk ik al zo’n 15 keer geweest. Spanje is zo veelzijdig; er is zo veel te zien en te doen. Vooral het zuiden van het land vind ik prachtig. De mensen zijn er vriendelijk, de zon schijnt, er wordt enorm genoten van eten en drinken en er is altijd leven op straat.

Misschien ga ik er deze winter wel voor langere tijd naar toe.

Welke plekken staan op jouw verlanglijstje?
Ik heb best een lang verlanglijstje; Peru, Botswana, Tanzania, Santorini, Sardinië, Ierland, Nieuw Zeeland, Bulgarije, Ijsland, Patagonië, China en Noorwegen. Oh, en Iran lijkt me ook fantastisch.

Welke bestemming(en) of tip(s) wil je nog delen met ons?
Een bestemming die ik echt iedereen kan aanraden is Colombia. Het is een prachtig land met een onwijs gastvrije bevolking. Er is zoveel te zien en te doen dat je er gemakkelijk twee maanden zou door kunnen brengen. Het is wel handig als je een woordje Spaans spreekt want er zijn niet veel mensen die Engels spreken. Het land heeft natuurlijk een enorm slecht imago, maar toen ik er twee jaar geleden alleen rond reisde heb ik me eigenlijk geen moment onveilig gevoeld. Ook als vrouw kun je alleen de wereld over reizen. Luister naar eventuele bezwaren van vrienden of familie maar informeer je goed door bijvoorbeeld met andere reizigers te praten en neem uiteindelijk zelf je besluit.

Wat is je mooiste vakantiefoto?
Ik hou van deze foto die is genomen in Halong Bay in Vietnam toen ik een reis van vier maanden door Zuid-Oost Azië maakte. Ik genoot echt van elk moment en dat zie je ook wel op deze foto vind ik.

Reisinterview

Na het lezen ook zin om mee te doen? Deel je reiservaring! Bedankt Chantal voor het beantwoorden van de vragen.

Wil je graag op de hoogte blijven van al mijn reisblogs? Dan zou ik het tof vinden als je de Facebookpagina van Travelhotspots liked.

2 Comments

 • Fleur
  20 augustus 2017 at 10:04

  Hoe zit het eigenlijk met mannen? Ik neem aan dat je als vrouw alleen reizent veel mannen naar je toe krijgt komen. Zowel toeristen als locals. Ben je single? Hoe ga je er mee om?

  • Emma
   21 augustus 2017 at 09:01

   Bedankt voor je reactie! Als ik kijk naar mijn wereldreis alleen (10 maanden reizen in Canada en Centraal-Amerika) dan kan ik je vertellen dat er natuurlijk mannen naar je toekomen. In Canada eigenlijk niet. Maar Centraal- Amerika wel. Opvallend in Mexico de meeste keren. Maar in alle gevallen helemaal niet vervelend. En ik had zoiets als ze naar mij toekomen terwijl ik midden in park zit of in een café, dan is het helemaal niet erg. Juist leuk! Want hoe leuk is het om met locals in contact te komen. Niet alle mannen willen daadwerkelijk wat van je. Sommige zijn gewoon benieuwd naar je reisverhaal en waar je allemaal bent geweest. Of ze zijn enorm trots op de plek waar je op dat moment bent en willen graag de beste hotspots vertellen. Als tip kan ik meegeven dat je altijd duidelijk moet zijn. Wil je iets niet, durf het dan te zeggen. En lijkt je zoiets als een drankje of een rondleiding door de stad leuk? Zorg dat er altijd mensen in de buurt zijn of laat iemand in je hostel weten dat je een avondje weggaat. Maar vooral niet (te) bang zijn. Juist genieten!

  Leave a Reply