Reisinterview

Reisinterview

Reisinterview

Het is alweer even geleden dat er een reisinterview op Travelhotspots verscheen. Maar vandaag is Aniek aan het woord en beantwoord de twaalf reisvragen. Aniek heeft ook een eigen reisblog genaamd travelwriter.nl en schrijft graag over reizen, sport en mooie uitdagingen. Ze houdt er dan ook van om de wereld op een actieve manier te ontdekken: door te gaan fietsen of hiken bijvoorbeeld. Ook schrijft ze op Italië Uitgelicht over Italiaanse steden, regio’s, goed eten en wijn. 

Wie: Aniek (30, Reisblogger) Waar: Utrecht

Waar ben je voor het laatst naar toe geweest?
Mijn laatste reis was een paar weken geleden, naar Bosnië en Herzegovina. In eerste instantie zou ik een deel van de Via Dinarica hiken en van hut naar hut trekken. Een paar dagen voor mijn reis viel er alleen zoveel sneeuw dat de route niet meer bereikbaar was. Hierom bezocht ik de steden Sarajevo en Mostar én ging ik sneeuwschoenwandelen in de bergen. Zo gaaf! Inmiddels kun je hierover een aantal blogs lezen op haar blog.

Waar ga je naar toe in je eerstvolgende vakantie?
Mijn volgende vakantie wordt een verrassingsweekend. Ik ga een paar dagen naar Zuid-Europa, maar ik weet de precieze bestemming nog niet. Dat wordt een verrassing op het vliegveld!

Wat hoop je daar te ontdekken/zien/proeven?
Ik hoop dat het een culinaire bestemming is, waar ik uit eten kan gaan en heerlijke wijn kan drinken. Ik houd erg van de Mediterrane keuken, dus in Zuid-Europa zit ik sowieso goed.

Hoe plan jij je reis?
Ik ga op andere reisblogs op zoek naar de beste reistips. Zo ontdek je vaak de leukste restaurants en krijg je tips over welke wijken je in een stad moet bezoeken. Ik kan ook uren zoeken naar leuke accommodaties. Op reis wil ik niet overnachten in een groot hotel, dus ik ga op zoek naar een klein b&b of bijzonder hotel. Vaak heb ik al te veel dingen gevonden die ik op reis wil gaan doen, maar ter plekke krijg ik altijd weer leuke tips van locals.

Wat besteed je meestal aan een vakantie?
Dat verschilt heel erg. Soms ga ik lowbudget op stedentrip, maar voor een lange reis zet ik flink wat geld opzij. Dat zijn vaak bestemmingen waar je maar één keer naartoe gaat, dus het is het waard om daarvoor te sparen.

Wat mag absoluut niet ontbreken in je koffer of backpack?
Ik neem altijd mijn hardloopschoenen mee zodat ik ook op reis nog kan sporten. Een hele leuke manier om een stad te verkennen is om ’s ochtends vroeg een rondje te gaan hardlopen. De stad wordt dan langzaam wakker, en het is nog heerlijk rustig.

Heb je ooit een moeilijke situatie meegemaakt op reis en hoe heb je dit opgelost?
Toen ik in september in Nevada een stuk door de woestijn fietste, staken er ineens twee coyotes de weg over en bleven aan de rand van de weg zitten. Toen ben ik toch maar afgestapt om te wachten tot ze weg waren. Na een paar minuten liepen ze verder en had ik in het hotel een sterk verhaal te vertellen.

Wat was je minst leuke bestemming of reis?
De bestemming die tot nu toe het meeste tegenviel is Las Vegas. De drukte en de gekte in de stad, alle casino’s. Nee, Las Vegas is niet mijn stad.

Welke plek, waar je al een keer bent geweest, zou je nog eens willen bezoeken?
Ik heb ooit een stedentrip gemaakt naar Tallinn in Estland. Ik zou graag een roadtrip maken door de Baltische Staten en dan zou ik ook terug gaan naar Tallinn.

Welke plekken staan op jouw verlanglijstje?
Hiken in Nepal staat hoog op mijn verlanglijstje. Ook Iran zou ik graag ontdekken. Niet de meest voor de hand liggende bestemmingen dus.

Welke bestemming(en) of tip(s) wil je nog delen met ons?
Mijn mooiste reis van 2017 was naar Israël en Palestina. Israël is een veelzijdig land. In Tel Aviv kan je feesten en aan het strand liggen, in Jeruzalem ontdek je verschillende culturen en veel geschiedenis. En als je de steden zat bent trek je de woestijn in of ga je dobberen in de Dode Zee.

Wat is je mooiste vakantiefoto?
Die wisselt constant! Nu is dat de foto die gemaakt is tijdens het sneeuwschoenwandelen in Bosnië. Bij het zien van de foto ben ik in gedachten weer in de sneeuw.

reisinterview

Bedankt voor dit reisinterview Aniek! Meedoen met een reisinterview? Leuk, stuur dan even een berichtje naar travelhotspotscontact@gmail.com. Lees ook het vorige reisinterview!

No Comments

Leave a Reply