Interviews

Reisinterview #3

reisinterview

 

IMG-20160307-WA0000Wie: Danielle Lankhaar (30, Barista) Waar: Hilversum 

Waar ben je voor het laatst naar toe geweest?
Mijn laatste trip was naar Toronto, hier ben ik twee weken geweest voor een bezoek aan vrienden en familie. Ik ging daar alleen naartoe.

Waar ga je naar toe in je eerstvolgende vakantie?
Mijn eerstvolgende vakantie is wederom naar Toronto!

Wat hoop je daar te ontdekken/zien/proeven?
In Toronto hoop ik voornamelijk met vrienden leuke en gezellige restaurantjes en cafés te ontdekken. Mijn reis is in mei, wanneer de temperatuur lekker is en je dus heerlijk op het terras kunt zitten. Daarnaast kijk ik er naar uit om de verschillende koffie tentjes op te zoeken en te kijken wie de lekkerste latte heeft. De stad zelf ken ik al vrij goed, maar elke keer ontdek ik weer nieuwe, te gekke plekken of bezoek ik mijn favoriete plekken.

Hoe plan jij je reis? 
Als ik ergens naartoe op vakantie ga, dan zorg ik meestal dat ik vooraf al flink wat informatie heb. Ik zoek op internet of in reisgidsen naar leuke dingen om te doen. Vooral het vinden van bijvoorbeeld een blog over die bestemming kan leuk zijn, omdat je zo insider informatie krijgt over die bestemming. Als ik er dan ben dan probeer ik een los schema te maken van dingen die ik wil zien, zodat ik zeker weet dat ik voldoende tijd heb voor alle leuke dingen, maar er moet altijd ruimte zijn voor spontane acties en ontdekkingen!

Wat besteed je meestal aan een vakantie?
Dat ligt een beetje aan de bestemming, maar als ik verder weg ga, dan tussen de 1000 en 2000 euro (inclusief vlucht en verblijf).

Wat mag absoluut niet ontbreken in je koffer of backpack?
Een foto camera! Ik vind niets leuker om er op uit te trekken, nieuwe plekken te ontdekken en deze te fotograferen.

Heb je ooit een moeilijke situatie meegemaakt op reis en hoe heb je dit opgelost?
Ik had ooit een bankpas bij mij die niet meer werkte, waardoor ik dus geen geld meer op kon nemen. Ik heb toen meteen met het thuisfront gebeld om te kijken of dit op te lossen was en zo lang geld laten overmaken naar de vriendin waar ik mee was.

Wat was je minst leuke bestemming of reis?
Als ik op reis ga of een tripje maak, dan zorg ik er altijd voor dat ik het leuk heb dus ik heb niet echt een minder leuke bestemming of reis. Het enige wat een tijdje terug gebeurd is en ik niet zo leuk vond was op een dagtripje naar Brussel. Het heeft toen de hele dag door geregend, waardoor het verkennen van de stad een stuk minder leuk was. Door de regen en kou werden we vaker gedwongen naar binnen te gaan, terwijl wij niets liever hadden gedaan dan lekker rondstruinen door de stad. Die moet dus nog maar een keer overnieuw.

Welke plek, waar je al een keer bent geweest, zou je nog eens willen bezoeken? 
Die is makkelijk: Toronto! Ik heb daar een jaar gewoond en dus heel veel leuke mensen leren kennen, daarnaast ben ik ook verliefd geworden op de stad en het land. Er is zo ongelofelijk veel te doen en te zien dat je je nooit hoeft te vervelen. De cultuur is erg aangenaam en de mensen zijn vriendelijk. Het is echt een stad waarin ik mij erg thuis voel. Maar daarnaast zou ik ook nog best een keer naar New York willen om die stad ook echt goed te ontdekken.

Welke plekken staan op jouw verlanglijstje?
Gek genoeg ben ik nog nooit in Engeland geweest, dus daar zou ik graag naartoe gaan. Verder Berlijn, Vancouver, Cuba, Nashville en nog zo veel meer steden in Amerika.

Welke bestemming(en) of tip(s) wil je nog delen met ons?
Als je op reis gaat, neem niet alleen genoegen met alle bekende toeristische dingen om te doen, maar verdiep je ook in de cultuur van je bestemming. Probeer plekken op te zoeken waar de locals naartoe gaan, dan krijg je echt een indruk van hoe die bestemming is.

Wat is je mooiste vakantiefoto?
Dit is een foto van de skyline van Toronto, gemaakt vanaf Toronto Island. Dit eiland is één van mijn favoriete plekken in Toronto. Maar 10 minuten van de drukke stad, maar je hebt het gevoel dat je in the middle of nowhere zit. Het is er heerlijk rustig en je kunt dus van deze fantastische plaatjes maken. 
Toronto

No Comments

Leave a Reply