Interviews

Reisinterview #4

IMG-20160403-WA0015

Wie: Anne, (23 en net terug van haar laatste reis) Waar: Utrecht

Waar ben je voor het laatst naar toe geweest?
Voor mijn gevoel ben ik voor het laatst naar Nederland toe gegaan. Ik heb namelijk 14 maanden gereisd en ben net een weekje terug. Vanaf Amsterdam vloog ik naar Thailand en toen over land door gegaan naar Cambodja, Vietnam, Laos en toen weer Thailand. Toen ben ik doorgevlogen naar Sydney en ik heb negen maanden in Australië gereisd en gewerkt. Vervolgens heb ik nog twee maandjes in Thailand en Cambodja onwijs genoten van zon, zee en strand. Ik heb altijd alleen gereisd maar als je alleen reist, reis je nooit echt alleen.

Waar ga je naar toe in je eerstvolgende vakantie?
Haha, nou het geld is op! Maar ik heb nog wel een weekendje naar Drenthe in het vooruitzicht staan, deze maand met vriendinnen. Van de zomer gaan we waarschijnlijk naar Spanje.

Wat hoop je daar te ontdekken/zien/proeven?
Ik wil in Drenthe vooral weer veel tijd met mijn vriendinnen doorbrengen en van het Nederlandse klimaat genieten…

Hoe plan jij je reis?
Ik heb eigenlijk nooit veel van te voren gepland. Omdat je op reis altijd veel mensen tegen komt en de plannen dan vanzelf komen (of de plannen die je al gemaakt hebt daardoor wijzigen). Ook heb ik altijd veel tips gekregen van andere backpackers. Leuke hostels of mooie plekjes die zij al eerder bezocht hebben en waar ik ‘echt heen moest gaan’. Ik heb nu zelf ook een flinke lijst met tips voor andere backpackers die nog naar de landen heen gaan waar ik al ben geweest. En als je nou echt op bestemming nog geen idee hebt wat je moet doen, dan heb je genoeg tijd om het daar uit te zoeken.

Wat besteed je meestal aan een vakantie?
Ik reis altijd op een klein budget. In Azië gaf ik zo’n 200 euro per week uit. Ik ben al een tijdje niet op ‘vakantie’ geweest. Maar altijd zo min mogelijk.

Wat mag absoluut niet ontbreken in je koffer of backpack?
Nou, eigenlijk mag alles wel ontbreken. Je kan alles overal krijgen. Als ik ga backpacken heb ik eigenlijk zo min mogelijk mee.

Heb je ooit een moeilijke situatie meegemaakt op reis en hoe heb je dit opgelost?
Haha, zo veel! Zo heb ik in Indonesië vijf dagen in het ziekenhuis gelegen. En hebben we in Australië op een hele afgelegen weg zonder telefoonbereik met autopech gestaan. En heb ik in Nepal op het vliegveld vast gezeten omdat mijn pinpas het niet deed en ik het Indische geld wat ik had daar niet kon wisselen naar Nepalees geld. En zo kan ik eigenlijk nog wel even door gaan. Maar dat is juist ook wel het interessante van (alleen) reizen, bijna niets is onoplosbaar en je wordt er vrij flexibel en vindingrijk van. De meeste dingen lossen zich vanzelf weer op. In Nepal kwam er bijvoorbeeld een oud mannetje op mij af die mij naar een klein kantoortje op het vliegveld meenam waar vrij stiekem mijn geld alsnog gewisseld werd. Natuurlijk werd ik hartstikke afgezet, maar ik kon mijn visa en taxi naar het hostel betalen!

Wat was je minst leuke bestemming of reis?
Dat vind ik lastig. Maar Mui ne in Vietnam viel een beetje tegen. Mui ne staat bekend om rode zandduinen en stranden. Maar in werkelijkheid is het een toeristische plek waar vooral Russen komen en zijn de stranden erg lelijk. Maar ik was daar met leuke mensen en dan valt het ook allemaal wel weer mee.

Welke plek, waar je al een keer bent geweest, zou je nog eens willen bezoeken?
Ik heb vier maanden in Broome, Australië gewoond. En daar heb ik zo’n gave tijd gehad. Ook heb ik daar de allermooiste zonsondergangen gezien die je je maar kan voorstellen, op de mooiste en afgelegen lege stranden. Maar als ik dan terug ga, wil ik wel graag met dezelfde mensen daar zijn.

Welke plekken staan op jouw verlanglijstje?
Welke plekken niet? Ik wil binnen de komende twee jaar naar Myanmar, Sri Lanka en de Filippijnen. Aangezien die plekken over een aantal jaren waarschijnlijk heel anders zijn. En verder staan Italië en midden/zuid Amerika nog hoog op mijn lijstje.

Welke bestemming(en) of tip(s) wil je nog delen met ons?
Ik heb nu in totaal negen maanden door Azië gereisd, en ik ben er echt helemaal weg van. Zuid-oost Azië is dan de makkelijkere optie. Je leert zo enorm veel mensen kennen, het is goedkoop en prachtig. En het leuke is dat er voor ieder wat wils is: van natuur tot cultuur, van feesten tot diep in de nacht tot lege stranden. Maar ook extreme luxe en cheap-ass backpackerstyle. Dus ik zou zeggen: gewoon doen.

Als tip wil ik meegeven dat je niet te veel moet plannen en volg je intuïtie en nuchtere verstand maar wees ook niet te voorzichtig. Neem niet teveel mee en vooral geniet!

Wat is je mooiste vakantiefoto?
Dit is de moeilijkst vraag! Ik heb er duizenden. Maar deze twee behoren wel tot mijn top mooiste foto’s.

IMG-20160403-WA0005

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG-20160403-WA0010

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bedankt voor dit reisinterview! Wil jij na het lezen ook mee doen met een reisinterview? Stuur mij dan even een berichtje!

No Comments

Leave a Reply