Interviews

Reisinterview

Reisinterview

Het is weer tijd voor een nieuw reisinterview. Dit keer doet Marieke mee. Zij heeft samen met Maaike het bedrijf The Local Package opgericht. “Zij werken samen met lokale partners die zich inzetten voor hun eigen omgeving. Door je verblijf te plannen via The Local Package heb je een positieve impact op de plek waar je komt en support je lokale communities. Zo kan je op reis gaan mét een goed gevoel!” Voor mij klinkt dit als een supergoed en doordacht idee. Ik raad ook zeker aan om even een kijkje te nemen op de website van de twee vriendinnen.

ReisinterviewWie: mijn naam is Marieke, ik ben 30 jaar en woon in Utrecht. Ik houd van schrijven, lezen, surfen en reizen. Ik heb, samen met een vriendin (Maaike), een eigen bedrijf (www.thelocalpackage.nl).


Waar ben je voor het laatst naar toe
geweest?

Ik ben toevallig net afgelopen weekend teruggekomen uit Marokko. Samen met mijn vriend ging ik een weekje gaan surfen in Taghazout. Een klein dorpje aan zee waar voornamelijk surfers naartoe komen. Heerlijk om wakker te worden met geluid van de zee in je voortuin 😊.

Waar ga je naar toe in je eerstvolgende vakantie?
Over 3 weken vertrek ik naar Vietnam om projecten te bezoeken voor The Local Package. The Local Package is mijn bedrijfje. We helpen reizigers om in contact te komen met locals tijdens hun reis door het aanbieden van heel authentieke bestemmingen. Zo’n reis om projecten te bezoeken is best intensief, maar ook heel leuk. De voorbereidingen zijn al in volle gang.

Wat hoop je daar te ontdekken/zien/proeven?
We hopen in de eerste plaats om gave projecten te bezoeken en bevlogen locals te spreken. Ik ben nog nooit in Vietnam geweest, maar ik word heel enthousiast van alles wat ik erover lees. Het eten schijnt ook heel lekker te zijn, dus daar gaan we zeker van genieten!

Hoe plan jij je reis?
Omdat we in korte tijd heel veel willen zien, hebben we best een strakke planning. Alle contacten leggen we al van te voren en we bereiden dus ook echt goed voor. Dat moet ook wel, het is namelijk erg lastig om ‘off the beaten track’ te komen, als je je niet goed voorbereid. Je komt dan toch vaak terecht op de plekken waar andere ook terecht komen. En dat is nou precies wat we niet willen.

Wat besteed je meestal aan een vakantie?
Tsja, dat hangt natuurlijk af van de bestemming. Ik vind het helemaal niet erg om wat primitiever te reizen, maar wissel het af en toe wel af met wat luxe. Het gaat om een goede balans zeg maar 😊. Het fijne aan reizen door Azie is dat het allemaal zo goedkoop is voor onze begrippen. Dan kan je ook een keer ‘uitpakken’ zonder dat je daarna helemaal blut bent.

Wat mag absoluut niet ontbreken in je koffer of backpack?
Slippers en een paar goede boeken (tegenwoordig een ebook, dat scheelt nogal wat kilo’s!).

Heb je ooit een moeilijke situatie meegemaakt op reis en hoe heb je dit opgelost?
Ik ben een paar jaar geleden in Venezuela geweest. Venezuela is een vrij onveilig land. Ik had destijds maar weinig backpack ervaring en voelde me niet op mijn gemak. We moesten heel voorzichtig zijn en konden ’s avonds niets de straat op. Na Venezuela vlogen we naar Curacao. Wat een verademing toen we daar aankwamen!       

Wat was je minst leuke bestemming of reis?
Ik ben een keer in China geweest. Wat een bijzondere cultuur zeg! Met name op het gebied van hygiëne moest ik nogal vaak even slikken. De reis wat een ervaring die ik nooit had willen missen, maar teruggaan, dat liever niet!

Welke plek, waar je al een keer bent geweest, zou je nog eens willen bezoeken?
Sumatra! Afgelopen december was in Sumatra (ook voor The Local Package) en ik vond het echt een fantastisch eiland. Ik weet niet hoe het komt, maar ik voelde me gewoon helemaal thuis. Ik hoop echt nog een keer terug te komen voor een goede hike door de jungle en een drankje met de hartelijke locals die ik daar heb ontmoet.

Welke plekken staan op jouw verlanglijstje?
Ik zou graag een keer naar Afrika gaan. Ik ben een jaar of 5 geleden in Kenia geweest en zou nu graag nog veel meer van dit continent willen zien. Op mijn bucket list dus!

Welke bestemming(en) of tip(s) wil je nog delen met ons?
Ik heb een website (www.thelocalpackage.nl) waar we gave bestemmingen verzamelen voor reizigers. Echt een aanrader als je ‘off the beaten track’ wilt tijdens je reis. Het gave aan The Local Package is dat we samenwerken met locals die zich inzetten voor hun eigen omgeving, dankzij het geld dat ze verdienen in het toerisme. Zo kan je dus reizen met een goed gevoel!

We bieden nu plekken aan op Sumatra en Java, maar binnenkort breiden we ook uit naar Nepal en Vietnam.

Wat is je mooiste vakantiefoto?
Deze foto is genomen in Indonesië toen we aan terugvoeren van een paar dagen onbewoond eiland. Ik vind dit zo’n mooie foto omdat je de ontspanning op onze gezichten ziet. We waren er echt helemaal uit geweest!

Reisinterview

Bedankt Marieke voor het meedoen met dit reisinterview. Wil jij graag ook een keer meedoen met een reisinterview? Dan kom ik graag met jou in contact. Als je een berichtje hier naar mij stuurt, neem ik contact met je op.

 

No Comments

Leave a Reply