Interviews

Reisinterview #7

Reisinterview

IrmaWie: Irma Kromhout-van Cappelle (49 jaar, voedingsdeskundige), Waar: Utrecht

Waar ben je voor het laatst naar toe geweest?
Naar Terschelling met Kerst in 2015. Ik was daar met mijn man en moeder en de honden. We zijn daar 5 dagen geweest.

Waar ga je naar toe in je eerstvolgende vakantie?
Naar Terschelling. Met mijn man en de hond gaat mee.

Wat hoop je daar te ontdekken/zien/proeven?
Ontdekken zullen we niet heel veel maar omdat we De Terschellinger lezen zijn we wel op de hoogte van alle nieuwe eettentjes en winkels. Dus die zullen we zeker opzoeken. Verder is het veel wandelen en genieten van het eenvoudige leven op het eiland. Daarnaast vind je er bos, duinen en zee. Heerlijk dus.

Maar deze zomer heb ik ook nog een andere reis op het programma en dat is naar het True North Health Center in Santa Rosa, Californie en daar ga ik 8 dagen watervasten. Daarna weer langzaam opbouwen, dus in totaal ben ik daar 2 weken. Daar ga ik alleen naar toe.

En in de winter gaan we nog een keer naar Thailand.

4. Hoe plan jij je reis?
De reis ernaar toe plan ik wel van tevoren zodat ik in ieder geval zeker weet dat alles goed geregeld is. Ik lees wel wat in een gids over het land of de plaats waar ik heen ga, maar meestal plan ik niet wat ik wanneer ga doen. Ik pik er een paar interessante zaken uit, maar uit ervaring weet ik dat ik, als ik daar ben, ook tegen veel leuke dingen aan loop die ik dan wil zien of doen. Dus ik laat me meestal verrassen

5. Wat besteed je meestal aan een vakantie?
Dat is heel verschillend, afhankelijk van de bestemming. Terschelling is niet zo duur omdat dat in Nederland is, maar een verre bestemming kost wel veel meer. Dus wij gaan niet elk jaar ver weg.

6. Wat mag absoluut niet ontbreken in je koffer of backpack?
Mijn ondergoed en e-books/boeken.

7. Heb je ooit een moeilijke situatie meegemaakt op reis en hoe heb je dit opgelost?
Ja in Turkije gingen we wandelen en aangezien ze daar geen wandelkaarten hebben, moet je het met een heel klein plattegrondje doen waarvan de schaal niet echt klopt. Dus wij dachten we gaan het meer rond, maar daarmee kwamen we bedrogen uit. We kwamen erachter dat we nooit voor donker thuis konden zijn. Omdat er een boot op het meer was met toeristen, zwaaiden we daarnaar en gaven we aan dat we mee wilden. Ze hadden dat in eerste instantie niet door, maar uiteindelijk wel. Twee bemanningsleden zwommen naar ons toe om ons te helpen. Wij moesten met onze rugzak en fototoestel in kleding naar die boot zwemmen. En zo zijn we meegevaren naar de haven. Toen we in ons hotel kwamen waren ze daar al op de hoogte van ons “avontuur”.

8. Wat was je minst leuke bestemmin of reis?
IJsland. Ik was met een groepsreis en de groep was niet echt leuk, mijn hand was gekneusd en ik kreeg in die week nog hevige kiespijn waar thuis een wortelkanaalbehandeling aan moest gebeuren.

9. Welke plek, waar je al een keer bent geweest, zou je nog eens willen bezoeken?
Tokyo, heel indrukwekkend, maar ook de 24 uurs economie daar, het veilige gevoel, de hoge gebouwen en de spullen die wij niet hebben. Ook de metrostations onder de grond zijn ongelofelijk. Verder zijn Japanners heel aardig en je voelt je overal veilig.

10. Welke plekken staan op jouw verlanglijstje?
Nieuw Zeeland, Noord- en Zuidpool, Australië, Canada, Lapland.

11. Welke bestemming(en) of tip(s) wil je nog delen met ons?
Leh is een heel leuk dorp en hooggelegen, van daaruit kun je hele mooie tochten maken.
En Israel is een heel bijzonder land.

12. Wat is je mooiste vakantiefoto?
IrmaFoto genomen in: Tokyo 2007.

Bedankt voor dit reisinterview!

Travelhotspots zoekt naar andere reizigers. Lijkt het jou leuk om mee te doen met de reeks reisinterviews? Stuur dan een berichtje hier en dan neem ik contact met je op!

No Comments

Leave a Reply