Interviews

Reisinterview #9

reisinterview

Reisinterview

Wie: Jolie (27, Docente Spaans) Waar: Utrecht

Waar ben je voor het laatst naar toe geweest? Met een vriendin van mijn dispuut naar de Dominicaanse Republiek, heerlijk all inclusive relaxen na een drukke werkperiode.

Waar ga je naar toe in je eerstvolgende vakantie? De eerstvolgende keer zal ik een vriendin opzoeken in Berlijn die daar net een maand geleden heen is verhuisd.

Wat hoop je daar te ontdekken/zien/proeven? Ik ben heel benieuwd naar de veganistische restaurantjes waar deze stad bekend door is en ook zeker een aantal technofeestjes meepakken. Een mooie combinatie van rust en energie. De culturele hoogtepunten heb ik er allemaal al bezocht maar ik zal zeker, net als andere keren, mijn favoriete museum: het Mauermuseum bezoeken. Daar zijn allerlei attributen te zien waarmee mensen de Berlijnse muur hebben weten te trotseren om niet langer gescheiden te zijn van vrienden en familie.

Hoe plan jij je reis? Ik ben een chaoot in hart en nieren, dus vaak zit ik op het vliegveld nog gauw allerlei sites over de betreffende steden te lezen en een todolist te maken, die wordt ter plaatse eigenlijk altijd weer helemaal omgegooid na gesprekken met locals en andere reizigers.

Wat besteed je meestal aan een vakantie? Als ik de oceaan over ga al snel rond de 1500 euro, in Europa kun je voor een week met 300 mooie dingen doen.

Wat mag absoluut niet ontbreken in je koffer of backpack? Ook met het inpakken van mijn koffer ben ik chaotisch, maar daar heb ik een nieuwe manier in gevonden. Ik heb veel zaken dubbel zodat deze ten alle tijden in mijn koffer kunnen blijven. De koffer maak ik meestal een week voor vertrek open en gooi daar alles in wat ik tegenkom en denk nodig te hebben, daarna ga ik de dag voor vertrek juist filteren. Voor een reis richting Latijns-Amerika raad ik iedereen altijd aan om 2 weken van tevoren te beginnen met het slikken van vitamine B tabletten om die vreselijke rotmuggen op afstand te houden. Een trucje waar ik niet meer zonder kan na in Costa Rica een keer over de 100 muggenbulten te hebben gehad op mijn benen en voeten.

Heb je ooit een moeilijke situatie meegemaakt op reis en hoe heb je dit opgelost? Ik ben ooit in een illegale taxi gestapt die mij niet naar het hotel van bestemming wilde brengen maar mij en een vriendin bij een ander hotel wilde afzetten. Hij ging zelfs zogenaamd bellen met de eigenaar van het hotel waar wij hadden geboekt en acteerde dat deze aangaf dat het hotel echt niet beschikbaar was. Ik nam de telefoon af, zag dat deze taxichauffeur een bekende van hem belde en zei enkel; “Ja, ja, snap ik, dan komen we er nu aan.” en heb de chauffeur gezegd alsnog naar ons hotel te rijden. Allemaal goed afgelopen dus, maar had niet zo hoeven zijn natuurlijk.

Wat was je minst leuke bestemming of reis? De Dominicaanse republiek was ondanks haar mooie stranden, waaronder het strand uit Pirates of the Carribean weinig interessant.

Welke plek, waar je al een keer bent geweest, zou je nog eens willen bezoeken? Rio de Janeiro, hier heb ik 4 maanden gewoond en dat was ruim een jaar te kort om alles te kunnen zien en bezoeken. Het ritme spreekt me daar veel meer aan. Lekker barbecueën op straat, zelfgemaakte caipirinhas in het uitgaansgebied en altijd mensen die open staan voor een praatje.

Welke plekken staan op jouw verlanglijstje? Zuid-Afrika, Canada en Rusland, indrukwekkende landen maar nog niet lang genoeg de tijd gehad om deze uitvoerig rond te reizen.

Welke bestemming(en) of tip(s) wil je nog delen met ons? Zowel in Porto, Portugal als Valetta, Malta heb je vele zwembaden met uitzicht op het strand, zeker de moeite waard.

Wat is je mooiste vakantiefoto?

reisfoto

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bedankt voor dit reisinterview Jolie!

Lijkt het jou ook leuk om mee te doen met de reeks reisinterviews? Stuur dan even een kort berichtje hier, zodat ik contact met je op kan nemen.

No Comments

Leave a Reply