Interviews

Reisinterview #10

reisinterview

reisinterviewWie: Charlotte (27, museumeducator) Waar: Utrecht 

Waar ben je voor het laatst naar toe geweest? 
In Praag! Met een vriendin bouw ik een traditie op om elke zomer samen een stedentrip te maken. Vorig jaar was de bestemming Boedapest, dit jaar Praag. En wat een stad! Ik was er vroeger wel eens geweest maar dat kon ik me niet echt herinneren. Ze noemen het ook wel de Gouden Stad en wat mij betreft is die titel helemaal verdient!

Ik kwam helemaal verliefd op deze stad terug. De stad biedt voor iedereen wat maar vooral als kunst en cultuur liefhebber kan je er je hart ophalen. Een absolute aanrader.

Waar ga je naar toe in je eerstvolgende vakantie?
Aan het einde van het jaar staan er nog twee stedentrips op de planning. Net voor Kerstmis ga ik naar Wenen. Een stad die ik altijd al heb willen zien. En Oud en Nieuw ga ik in Londen vieren. Ik heb er nu al zin!

Wat hoop je daar te ontdekken/zien/proeven?
Wenen staat al lang op mijn verlanglijstje. Het lijkt me een chique stad, en om er dan met Kerst heen te gaan… Overdag koffie drinken in één van de koffiehuizen en ’s avonds naar de verlichte gebouwen en etalages te kijken. En uiteraard mag een bezoek aan het paleis van Sissi voor mij niet ontbreken.

Hoe plan jij je reis?
Een reis boeken is niet één van mijn favoriete bezigheden. Als alle randvoorwaarden (vervoer, verblijf enz.) geregeld zijn dan komt voor mij pas het leuke deel. Vaak koop ik bij de boekhandel een reisgids. Die lees ik dan voor vertrek of in het vliegtuig goed door. Ik zet sterretjes bij leuke hotspots zodat ik later snel per buurt kan zien wat er te doen is.

Wat besteed je meestal aan een vakantie?
Ik krijg altijd energie van leuke dingen doen en bespaar daar dan ook niet op. Op vakantie vind ik het belangrijk om niet met geld bezig te zijn maar echt te genieten. Al die uitjes die je dan maakt zorgen voor bijzondere herinneringen. Dat is het geld mij zeker waard.

Wat mag absoluut niet ontbreken in je koffer of backpack?
Mijn fotocamera! Ik maak graag foto’s van alle mooie plekken die ik zie. Als ik weer thuis ben maak ik online een fotoboek van de reis. Voor mij een hele mooie manier om terug te denken aan alle tripjes die ik maak.

Heb je ooit een moeilijke situatie meegemaakt op reis en hoe heb je dit opgelost?
Gelukkig heb ik nog nooit iets echt ergs meegemaakt op reis. Maar uiteraard zijn er wel altijd kleine dingen die mis gaan. Deze zomer bijvoorbeeld vloog ik terug van Canada naar Nederland met een korte overstap op IJsland. Op zich fijn dat je dan niet lag hoef te wachten, maar niet fijn als je vertraging oploopt. Het vliegtuig lande al met flinke vertraging op Toronto. Voordat het dus weer klaar was om terug te vliegen.. En toen vlogen we ook nog eens weg in onweer. Best spannend allemaal!

Al met al werd mijn aansluiting steeds krapper. Toen ik uiteindelijk op IJsland uitstapte had ik nog maar een paar minuten om naar de volgende gate te gaan. En ik moest ook nog door een extra douane heen. Ik heb nog nooit zo hard gerend. Maar gelukkig heb ik het net gehaald! Toen ik zat uit te hijgen op mijn stoel bleek dat het vliegtuig nog een half uur bleef wachten op een vliegtuig uit New York.

Toch was ik alsnog opgelucht dat ik het had gehaald. Alleen bleek later dat ze, ook al bleef dit vliegtuig langer op de grond, niet hadden geprobeerd mijn koffer aan boord te krijgen. Op Schiphol heb ik wel een uur bij de bagageband gewacht en uiteindelijk maar aangifte gedaan.

Maar eind goed al goed. ‘s Avonds bleek hij al in Nederland te zijn aangekomen en de volgende dag kwamen ze hem heel netjes thuis afleveren.

Wat was je minst leuke bestemming of reis?
Eigenlijk heb ik geen minst leuke bestemming of reis, maar wel een minst leuke ervaring. In Canada hadden we via Airbnb een appartement gehuurd. De verhuurster deed heel stiekem. Ze vroeg ons verstopt voor de camera’s om de hoek van het gebouw te wachten op haar. Daar liet ze heel onopvallend de sleutels in onze hand glijden. Ze vertelde ons niet tegen de bewaking van het pand te praten en als ze ons iets zouden vragen te zeggen dat we vrienden van haar waren. Wat bleek? Ze mocht officieel haar appartement niet verhuren via Airbnb. Wij hadden behoorlijk wat betaald en via de officiële weg. Ik heb me die hele tijd dat we daar zaten vervelend gevoeld. We hebben dit achteraf wel gemeld aan Airbnb. Hopelijk hebben anderen hier dan geen last meer van.

Welke plek, waar je al een keer bent geweest, zou je nog eens willen bezoeken?
Ik vind het het leukst om steeds nieuwe bestemmingen te kiezen. En binnen één land kun je natuurlijk heel veel verschillende plekken aandoen. Zo zou ik graag terug willen naar Canada maar dan naar de westkust.

Welke plekken staan op jouw verlanglijstje?
Wenen, IJsland, Nieuw-Zeeland, Italië, Buenos Aires en Scandinavië zijn maar een aantal bestemmingen op mijn lijstje.

Welke bestemming(en) of tip(s) wil je nog delen met ons?
Boek af en toe op vakantie een rondleiding of ga met een gids op pad. Het kost wellicht wat meer geld dan dat je het zelfstandig zou doen maar zo worden je ogen geopend voor nieuwe dingen. De driedaagse begeleide kanotocht in Algonquinpark was het hoogtepunt van mijn reis in Canada.

Wat is je mooiste vakantiefoto?
Groenland vanuit het vliegtuig!

reisinterview

 

Bedankt voor dit reisinterview! Wil jij ook een keer meedoen? Stuur dan eventjes hier een berichtje, dan neem ik contact met jou op!

No Comments

Leave a Reply