Interviews

Reisinterview

Reisinterview

In 2017 komen er weer nieuwe reisinterviews op Travelhotspots. Dit keer is Monique aan de beurt. Ik heb Monique een aantal weken geleden leren kennen. We sliepen beide in hetzelfde hostel en ontdekte al snel dat we een goede klik hadden. Zo goed dat we na die eerste ontmoeting in Palenque Mexico, nog vele andere mooie plekken samen hebben bezocht. Uiteindelijk hebben vijf weken samen doorgebracht. Wat begon als een basic gesprek heeft een mooie vriendschap opgeleverd.

 

Wie: Monique (31, in between jobs) Waar: Brunssum

ReisinterviewWaar ben je voor het laatst naar toe geweest?
Mijn laatste reis was meteen mijn eerste grote reis. Ik ben zo’n 3,5 maand naar Mexico en Guatemala geweest. Ik heb mijn baan opgezegd, mijn huis verhuurd en heb een enkeltje naar Cancún geboekt. Zonder plan, in mijn eentje, voor een periode van maximaal 6 maanden. De bedoeling was om vanuit Mexico naar het zuiden te gaan, maar ik heb ontdekt dat ik nogal een langzame reiziger ben. Geen probleem, betekent dat ik gewoon nog een keer terug moet!

Waar ga je naar toe in je eerstvolgende vakantie?
We weten nog niet precies waar we naar toe gaan, maar mijn zusje (Angelique) en ik gaan een maand hiken. We zoeken nog een mooie route in een mooi land, ergens waar het niet té warm is, aangezien we in de zomer willen gaan.

Wat hoop je daar te ontdekken/zien/proeven?
Ik hoop vooral veel mooie natuur te zien. Verder verwacht ik vooral mezelf te ontdekken…wie ben ik als ik een maand ga hiken? Ik denk dat het een hele uitdaging gaat worden, zowel mentaal als fysiek. Toch kijk ik er heel erg naar uit en vind ik het heel leuk om dit samen met mijn zusje te gaan doen!

Hoe plan jij je reis?
Ik ben meer iemand die pas ter plekke gaat kijken. Ik ben een groot fan van reisgidsen, die heb ik altijd bij me. Daarnaast is internet natuurlijk heel handig én tips van andere reizigers. Ben ik eenmaal op de bestemming dan zit ik met mijn neus wel 10x in mijn reisgids, terwijl ik er vooraf slechts doorheen blader.

Wat besteed je meestal aan een vakantie?
Het is heel verschillend, maar ik probeer altijd goedkoop op vakantie te gaan. Het is een kwestie van goed zoeken en niet de eerste de beste aanbieding geloven. Omdat ik lerares was, moest ik altijd in het hoogseizoen op vakantie, wat het altijd iets duurder maakt. Toch kun je het zo duur maken als je zelf wilt. Maar de prijs voor ’n weekje Zeeland is nu eenmaal heel anders dan 3 weken naar Thailand.

Wat mag absoluut niet ontbreken in je koffer of backpack?
Dit is echt een heel moeilijke vraag. Er zijn veel spullen die niet mogen ontbreken, maar eigenlijk vind je overal wel ’n oplossing voor. Mijn laptop mag niet ontbreken, want ik vind het enorm leuk om een reisdagboek bij te houden en die te delen met familie en vrienden. Maar laatst had ik wat problemen met mijn laptop en heb ik het geüpload in een internetcafé, gaat net zo makkelijk, dus kan die laptop ook thuis blijven. Mijn e-reader mag niet ontbreken, ik heb heel wat uurtjes heerlijk gelezen! Maar in veel hostels zijn boeken, dus ook die e-reader kan thuis blijven. Mijn camera zou ik niet willen missen en mijn telefoon! Ik vind het leuk om foto’s en filmpjes te maken, dat gaat met mijn camera toch veel beter dan met mijn telefoon. De telefoon wil ik niet missen om contact te houden met het thuisfront. Ik kan me niet voorstellen om zo lang weg te zijn, zonder te kunnen bellen of appen met mijn ouders, zusjes, vriendinnen. De rest is allemaal vervangbaar, kleding, toiletspullen, handige gadgets. Dat hebben ze overal. Maar contact met thuis is onvervangbaar!

Heb je ooit een moeilijke situatie meegemaakt op reis en hoe heb je dit opgelost?
Gelukkig heb ik nog nooit een écht moeilijke situatie meegemaakt. Afgelopen zomer was ik samen met mijn ouders in Portugal, we waren met de bus naar een stadje in de buurt van Lissabon geweest. Op de terugweg stopte de bus ineens en moest iedereen uitstappen. De bus was tjokvol, dus er waren heel wat mensen gestrand. Het bleek dat de bus maar tot een bepaalde halte reed vanaf een bepaalde tijd. Het was een beetje in the middle of nowhere, mijn vader had veel pijn (hij is niet meer helemaal goed ter been en had eigenlijk al té veel gelopen die dag) dus we moesten echt vervoer naar het hotel vinden. Er ging geen enkele bus meer… op zo’n moment word je een beetje wanhopig. Opeens was er een taxi en vliegensvlug was ik er als eerste bij (kun je voorstellen, met zo’n 50 gestrande mensen en 1 taxi?). Ik riep mijn ouders en we stapten in, dolgelukkig om weer onderweg te zijn.

Wat was je minst leuke bestemming of reis?
Hoewel niet altijd alles geweldig is en je zeker minder leuke dingen meemaakt, heb ik toch geen enkele reis of bestemming die ik minder leuk vind. Iedere reis/vakantie heeft zo zijn eigen dingetjes die je leuk vind of juist niet. Overal zit een eigen verhaal achter. Ook verandert je smaak. Toen ik 16 was ben ik naar Salou geweest in Spanje, enorm toeristisch en daar zou ik nu niet meer naar toe gaan. Maar toen was het mijn eerste verre vakantie, zonder mijn ouders. Als bestemming zou ik het nu als minst leuke kunnen bestempelen, maar toen vond ik het absoluut geweldig. Zoals ik zei; overal zit een verhaal achter.

Welke plek, waar je al een keer bent geweest, zou je nog eens willen bezoeken?
Ik zou graag Mexico nog een keer willen bezoeken, vooral omdat ik het hele gedeelte boven Mexico-City heb overgeslagen en dit graag zou willen zien. Ook zou ik graag andere landen nog een keer willen bezoeken. Tijdens vakanties blijf je vaak op één plek en ik zou graag meer van een land willen zien. Portugal, Oostenrijk, Engeland.. ik denk dat je nooit echt bent uitgekeken op een land.

Welke plekken staan op jouw verlanglijstje?
Peru en Bolivia, de Scandinavische landen, Amerika en Canada, maar dit lijstje verandert continu (meestal komt er juist steeds meer bij).

Welke bestemming(en) of tip(s) wil je nog delen met ons?
Winter in Wenen, koud maar adembenemend mooi, zeker als er sneeuw ligt. Een vulkaan beklimmen en er een nachtje in ’n tent slapen, geweldige ervaring. Er is zoveel moois te zien in deze wereld: ontdek het zelf!

Wat is je mooiste vakantiefoto? 

Reisinterview

Het is onmogelijk om één foto te kiezen als mooiste vakantiefoto. Je hebt de ‘standaard’ mooie kiekjes, maar ook foto’s die misschien niet persé het mooist zijn, maar waar wel het mooiste gevoel aan vast zit. Ik heb een foto gekozen van mijn laatste reis, omdat dat iets makkelijker is (en zelfs dan is ’t niet makkelijk om de mooiste te kiezen). Het is een foto gemaakt tijdens mijn tweedaagse tocht op de vulkaan Acatenango in Guatemala. Het was een enorme beproeving, maar absoluut de mooiste ervaring van mijn hele reis. Niet alleen vanwege het uitzicht, maar vanwege de helse klim, het afzien, het slapen in een tentje terwijl het ijskoud is, het gebrek aan voorzieningen, de teleurstelling toen de zonsopgang was verscholen achter de wolken, terwijl ik daar 1,5 uur voor naar boven was geklommen, maar vooral vanwege het feit dat ik er zo van heb genoten. Van het feit dat ik dit kan, dat ik kan doorzetten, dat ik geen wc of stromend water nodig heb en dat de natuur ongelooflijk mooi is.


Bedankt voor dit reisinterview!

 

Lijkt het jou ook leuk om mee te doen aan de reeks reisinterviews? Dan kom ik graag met jou in contact. Stuur een berichtje naar travelhotspotscontact@gmail.com en dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op!

3 Comments

 • Vakantieplek
  22 februari 2017 at 15:15

  Oh wauw, die laatste foto!! De natuur is echt prachtig..

  • Emma
   23 februari 2017 at 13:54

   Ja Monique heeft prachtige foto’s! Ze heeft wel flink moeten zweten en klimmen voordat ze deze foto kon nemen, maar hij is wel prachtig geworden!

 • Marlies
  27 maart 2017 at 17:08

  Wenen in de winter is prachtig Moosje

 • Leave a Reply