Bestemmingen Canada

Reisroute Canada

Canada is eigenlijk een must visit country voor iedere reiziger. Het is zo divers en dus voor ieder wat wils. Ik kan wel zeggen dat ik tijdens mijn reis in Canada verkocht ben geraakt aan West-Canada. En jammer genoeg heb ik destijds niet alle mooie hoogtepunten kunnen zien. Dus voor mij staat het sowieso al vast dat ik nog een keer terugga. Maar ik heb genoeg kunnen proeven om er achter te komen dat Canada zeker een land is waar ook jij als reiziger naar toe moet. Ik vertel je graag mee over mijn route in Canada. En wie weet inspireer ik jou wel om je volgende vakantie een bezoek te brengen aan Canada.

 

Het begint bij je vliegticktet

Mijn reis begon in mei 2016. Ik kocht een “goedkoop” vliegticket via Kilroy van Amsterdam naar Toronto. En dan zeg ik goedkoop, omdat ik destijds meerdere vliegtickets kocht via Kilroy en het daarom goedkoper was. Ik betaalde 1200 euro voor de volgende tickets. Van Amsterdam naar Toronto, van Toronto naar Costa Rica en vanaf Panama weer terug naar Amsterdam. Dus al met al was het een goede deal. Maar je kunt ook zelf goedkoop een vliegticket scoren. Mijn zus Charlotte, kwam voor ruim twee weken naar Toronto (eind mei) en had een mooie deal gevonden. Voor 345 euro vloog zij retour vanaf Amsterdam naar Toronto. Ze had wel een tussenstop in Reykjavik van 1,5 uur en kreeg helaas geen eten op beide vluchten. Maar had wel een spotgoedkoop ticket te pakken. Het is dus zeker mogelijk om goedkoop naar Canada te vliegen.


Mijn route in Oost- Canada

Ik startte mijn reis in Toronto. Een grote internationale stad in Canada. En ondanks de grote stad is alles goed te doen. Het openbaar vervoer is goed geregeld en als je liever je wandelschoenen aantrekt dan kun je ook genoeg ontdekken. Het biedt een hoop activiteiten zoals diverse musea, Toronto island en de bekende CN tower. Maar er is nog meer te beleven. Ik schreef er eerder een blogpost over, lees hier meer over alle activiteiten. Naast de activiteiten heb ik in Toronto in drie verschillende maar geweldige accommodaties overnacht. Van een modern hostel tot een appartement op de 45e etage. Benieuwd naar de accommodaties? Kijk dan eventjes hier.

Na een aantal weken in Toronto kwam mijn zus langs. We boekte een driedaagse trip naar het Algonquin National Park. We hadden daar een hele basic maar een geweldige ervaring. Zeker iets dat ik andere reizigers aanraadt om te doen. Het kamperen in het wild, ’s avonds rond het haardvuur zitten en het opletten op beren maakte het heel speciaal. Eventjes weg uit de grote en drukke stad Toronto. Wil je meer weten over mijn ervaring daar en pluspunten/nadelen weten? Ik schreef er een aparte blogpost over.

Na Toronto en Algonquin National Park gingen we per openbaar vervoer naar Ottawa. De hoofdstad van Canada. Daar sliepen we in een wel heel apart hostel. Het hostel bevond zich namelijk in een oude gevangenis. En dat was overal aan te merken. Ook in Ottawa is er genoeg te doen. Wat dacht je bijvoorbeeld van het eten van een beavertail?

Na Ottawa was de veelzijdige stad Montreal aan de beurt. Na Toronto is Montreal de grootste stad van Canada. Hier vind je ook meer dan genoeg leuke restaurants en musea. Wij verbleven er drie nachten en dat was genoeg om de hoogtepunten te zien.

Vervolgens wilde we graag nog naar een wat minder toeristische plaats. Dus we stopte op de weg van Montreal naar Toronto in Kingston. Een klein schattig vissersplaatsje waar je op je gemak een middagje kunt rondlopen. En neem je ’s avonds de boot naar Wolfe Island. Een klein eiland waar je ook weer goede restaurantjes vindt. De restaurants liggen veelal aan het water waardoor je de mooie zonsondergang goed kunt zien. Zeker een tip om een nachtje in Kingston te verblijven.

Toronto
Distillery District
Dundas Toronto

 

Deel 2 van mijn reis

Het idee was om voor een langere tijd in Toronto te blijven. Maar na terugkomst van onze mini trip naar Ottawa, Montreal en Kingston besloot ik dat het tijd was voor een andere stad. Mijn zus ging na een aantal dagen Toronto weer terug naar Nederland, dus voor mij een goede gelegenheid om een ticket te boeken. Dus ik boekte via Sunwing voor 360 euro een retourtje Vancouver. En dat was achteraf een hele goede beslissing geweest. Ondanks dat ik Vancouver, de stad zelf niet geweldig mooi en interessant vond. Was Stanley Park een geweldige plek om te ontdekken. En vanuit Vancouver is er genoeg te ontdekken in de omgeving.

 

Mijn route in West- Canada

In het Westen van Canada ben ik uiteindelijk twee weken gebleven. Ik had graag nog langer willen blijven maar ik moest weer terug naar Toronto. Om vanuit daar met het vliegtuig naar Costa Rica te vliegen.
Mijn reis begon dus in Vancouver. Zoals ik hierboven al schreef, was Vancouver voor mij persoonlijk niet denderend. Maar ik heb het wel als een goede uitvalsbasis ondervonden. Ik ben dan ook van mening dat als je vanuit Nederland naar Vancouver vliegt dat het een prima stad is om eventjes op adem te komen. Er zijn natuurlijk een aantal high lights te zien en te bezoeken. Maar na 3 dagen heb je dat ook wel weer gezien. Dan is het tijd om of met een georganiseerde tour (te boeken in Vancouver), je gehuurde auto of camper de rest van West- Canada te ontdekken.

Ik boekte via Moose twee tripjes. De eerste was een dagtrip naar Whistler en de tweede was een driedaagse trip naar Kelowna en Banff. Voor mij waren deze twee georganiseerde reizen perfect. Waarom? Omdat ik niet alleen een auto wilde huren en op deze manier ook veel interessante informatie kreeg. Georganiseerde reizen zijn vaak niet goedkoop. Zo ook deze twee tripjes. Voor de dagtrip betaalde ik 60 euro en voor de driedaagse reis betaalde ik 205 euro. Maar ondanks de hoge bedragen heb ik enorm genoten van beide trips. En hebben ze mij een “voorproefje” van West- Canada laten zien. Vanwege tijdgebrek moest ik weer terug naar Toronto. Maar ik ga dolgraag nog een keer terug. Het liefst huur ik dan samen met iemand een auto/camper. Op die manier kun je zelf bepalen hoe lang je ergens blijft en welke route je neemt.

West Canada
http://www.travelhotspots.nl/12x-mooiste-fotos-oost-canada/


Conclusie mijn totale route

Met één woord: GEWELDIG! Ik denk dat ik de perfecte combinatie had. Allereerste bezocht ik de internationale drukke stad Toronto. Vervolgens ging ik even helemaal back to the basic. Om vervolgens een aantal omliggende steden te bezoeken. Uiteindelijk was ik weer toe aan natuur. En jawel dat vind je in West- Canada. En niet zo’n beetje ook. Prachtige bergen met besneeuwde toppen en helder groen/blauwe meren.

2 Comments

 • Annemieke
  19 september 2016 at 21:15

  Je hebt me erg enthousiast gemaakt met je verslag over Canada. Ik las dat volgend jaar, 2017, Canada 150 jaar bestaat. Dat wordt gevierd met gratis toegang tot alle nationale parken in het land.
  http://www.natgeotraveler.nl/artikel/canada-is-jarig-gratis-toegang-tot-alle-nationale-parken
  Misschien een reden te meer om volgend jaar naar Canada te gaan.

  • Emma
   20 september 2016 at 18:02

   Leuk Annemiek dat ik je enthousiast heb gemaakt! En wat een handige tip, niet alleen voor mij maar ook voor andere reizigers. En dat kan best wat schelen als je alle nationale parken gratis in mag. Wie weet zijn wij daar wel volgend jaar!

  Leave a Reply