Bestemmingen Nicaragua Persoonlijk

Reisupdate 2

San Juan del Sur Nicaragua

Alweer ruim een maand geleden schreef ik mijn eerste reisupdate. Vandaag vertel ik je graag meer over mijn ervaringen na deze eerste reisupdate.


De grens met Nicaragua en een chickenbus

Zo kon je lezen hoe mijn reis eindigde in Costa Rica. En dat ik op het punt stond om de grens over te steken naar Nicaragua. Dat is gelukt! Ik ben ruim twee weken in Nicaragua geweest. Dat klink misschien kort, maar in die tijd heb ik alles wat ik wilde zien gezien.

Het begon allemaal met de grensovergang van Costa Rica in Nicaragua. Dat was wel eventjes wat anders dan de grensovergang in Panama. Omdat ik zoveel mogelijk met het openbaar vervoer probeerde te reizen kwam ik op de grens aan met een lokale bus. Net voor de grens schrok ik van wat ik om mij heen zag. Het was een grote chaos. Er was namelijk een tentenkamp rondom de weg gebouwd waar honderden misschien wel duizenden Afrikaanse mensen aanwezig waren. Deze mega grote groep migranten reist samen en probeert richting de USA te gaan. Helaas worden ze Nicaragua niet ingelaten. Maar al worden ze wel Nicaragua ingelaten de weg naar USA is nauwelijks haalbaar. Hoe willen ze de zwaarbewapende grens tussen Mexico en USA oversteken?

Met deze beelden schrok ik dus eventjes om de bus uit te gaan. Gelukkig reed de bus nog net iets verder door en voelde ik mij veilig genoeg om met al mijn spullen de bus te verlaten. Eenmaal op de grens, had ik het idee dat ik daar als enige toerist liep. Wat ik in dit geval wel een beetje jammer vond. Want anders had ik even makkelijk kunnen vragen waar ik allemaal heen moest. Maar gelukkig was daar een mevrouw die wel even liet zien naar welke kiosk ik eerst moest. Eenmaal door de douane was het de bedoeling dat ik naar San Juan del Sur zou gaan. Ik kon kiezen voor de goedkope chickenbus of voor een mega dure taxi. Natuurlijk wilde ik liever de goedkope bus, maar ik had nog nooit in een chickenbus gezeten, laat staan gezien. Gelukkig zag ik toch twee toeristen en ik vroeg hen hoe zij verder gingen. Ze vroegen mij mee te gaan met de chickenbus en daar zat ik dan, in een overvolle “chicken” bus. Ik kon nauwelijks mijn spullen bij mij houden. En moest de bezwete oksels ontwijken. Maar goed, ik zat wel in een goedkope bus richting de plaats van bestemming.


San Juan was eigenlijk
niks..

Ja, eigenlijk was San Juan del Sur niks. Ondanks dat ben ik er wel bijna een week geweest. Waarom? De eerste nacht sliep ik in een party hostel wat toch niet echt mijn ding was. Daarbij was het te ver van het centrum vandaan. Ik moest ruim 45 minuten lopen (in de brandende zon) om in het centrum te komen. Dus na één nacht vroeg ik mijn geld terug voor de tweede nacht. Gelukkig deden ze niet moeilijk en kon ik richting het centrum. Daar verbleef ik in een hotel/hostel. De kamer was net een hotelkamer maar toch was het een dorm. En het grote pluspunt was dat het alleen door een weg gescheiden was van de zee. De de accommodatie was goed en ligging was perfect. Maar het plaatsje zelf was eigenlijk niks. Het strand was niet (naar mijn idee) geschikt om te liggen. Althans niet in de schaduw. En als je wilde surfen was je verplicht om met een shuttle naar een ander strand te gaan. En elk ritje zou je dan 7 dollar kosten. Gelukkig werkte de WIFI goed en heb ik even goed kunnen werken aan mijn blog. En om het te onderbreken heb ik ook een leuk uitstapje gemaakt naar een strand met mega grote schildpadden. Ik had in Tortuguero al schilpadden gezien maar deze keer was toch net weer iets anders. We waren hier vrij om rond te lopen op het strand en zelf opzoek te gaan naar schildpadden.

San Juan del Sur
San Juan del Sur
San Juan del Sur


Ometepe, het geweldige eiland

Ometepe is een eiland midden in Nicaragua. Ik vond het een geweldige plek. Waarom was het zo geweldig? Omdat ik daar samen met een Israëlische vriendin een scooter huurde en de mooiste plekjes heb gezien. En we een zware hike hebben gedaan op één van de twee vulkanen, waarvan ik nog nooit zo blij was om weer beneden te zijn. Maar wel erg trots op mijzelf was dat ik had doorgezet. En de hele sfeer op het eiland. Zeker een plek waar je geweest moet zijn!

Ometepe
Ometepe


Door naar Granada, de koloniale stad

Na Ometepe was Granada aan de beurt. In Granada verbleven we in een heel fijn hostel. De dorms (slaapkamer die je deelt met anderen) waren groot, de gemeenschappelijke ruimte was tropisch en rustgevend. En ’s ochtends als ontbijt was er all you can eat pancakes!! Heerlijke een pancakes met maple syrup en banaan.
Vanuit Granada maakte we diverse uitstapjes. Zo bezochten we Laguna de Apoyo waar we in een kratermeer met een kayak naar de overkant probeerde te gaan. Ook bezochten we de grote markt in Masaya waar we uiteindelijk alleen een t-shirt en een ijsje kochten. Maar wel een goede deal hadden gevonden om ’s avonds door een taxichauffeur naar een vulkaan gebracht te worden. Daar mochten we vijftien minuten lang naar stromende lava kijken. Een bijzondere korte ervaring!

Granada Nicaragua
Granada Nicaragua


Vulkaan boarden in Leon

Dat was onze laatste stop in Nicaragua. We wilde beide graag vulkaan boarden. Ofwel met een bord de vulkaan beklimmen en dan vanaf de top naar beneden glijden. Ik vond het best spannend want ik had tijdens mijn reis heel wat andere reizigers ontmoet met behoorlijke schaafwonden. Dus ik was bang dat ik die door de snelheid en misschien onhandigheid ook zou oplopen. Maar gelukkig viel dat erg mee. Uiteindelijk heb je het allemaal zelf in de hand. Helaas hebben mijn schoenen wel wat gaatjes erbij gekregen maar liever mijn schoenen dan mijn armen of benen. Het was een toffe ervaring die ik zeker niet had willen missen.
Verder was Leon niet echt heel bijzonder. Wij hadden ons doel bereikt en boekte daarom een shuttle naar onze volgende bestemming. We namen afscheid van elkaar en mijn avontuur ging verder.

Mijn avontuur in Guatemala lees in de volgende reisupdate. Ben jij ook in Nicaragua geweest? Zo ja, wat vond je ervan? En zo niet, lijkt het je een leuke bestemming om te bezoeken?

No Comments

Leave a Reply