Reistips

Review – Packing Cubes IKEA

Inmiddels ben ik al drieënhalve maand aan het reizen. En dus ook genoeg tijd gehad om de Packing Cubes IKEA uit te testen. Vandaag vertel ik mijn mening over deze reisitems.

Wat zijn Packing Cubes?
De Packing Cubes, ook wel pakzak van IKEA zijn vier plastic zakken in diverse maten. Het idee is dat je kleding of andere items netjes en op orde in de zakken kunt vervoeren. Ga je op reis met een backpack of koffer? Dan vul je van te voren de zakken met je kleding en of schoenen en vervolgens kun je ze makkelijk in je backpack of koffer stoppen. Eenmaal op bestemming doe je de koffer of backpack open en haal je eenvoudig de zakken eruit. Het zorgt ervoor dat je kleding en schoenen gescheiden en netjes blijven. Daarnaast is het handig omdat je precies weet in welke zak wat zit. Zo zou je in één zak al je ondergoed kunnen bewaren, in een andere zak al je t-shirts en in weer een andere je nette schoenen. 

Hoe te gebruiken?
De Packing Cubes zijn zeer makkelijk in gebruik. Door middel van een rits kun je de zakken sluiten en openen. Handig aan deze zakken is dat het aan de bovenkant een soort “gaas” heeft. Op die manier kun je makkelijk zien welke items in een bepaalde zak zitten. 

Het handigst is om je kleding op te rollen, op die manier past er meer in de zak en blijft alles netjes. Daarnaast raad ik aan om elke zak voor één soort item te gebruiken. Zo gebruik ik één zak voor al mijn ondergoed en zwemkleding, één zak voor al mijn t-shirts en korte broeken, één zak voor mijn vestjes en jurkjes en het kleinste zakje gebruik ik voor sportkleding.
Zoals ik al hierboven benoemde bestaan de pakzakken van IKEA uit vier zakken. Een van die vier zakken heeft twee compartimenten. Dus in die zak heb je de mogelijkheid om twee verschillende items te stoppen.

Hoe is de kwaliteit?
De zakken zijn van 100% polyester. Ik vind de kwaliteit prima, zeker in verhouding met de prijs. Ik gebruik ze nu al drieënhalve maand intensief en ze zijn nog helemaal perfect. Soms prop ik ze in mijn backpack en haal ze er vervolgens weer netjes uit. Ze kunnen dus wel tegen een stootje. 

Wat is de prijs?
Bij IKEA zijn ze te koop voor 7,99 euro per vier. Behalve als je lid bent van IKEA (IKEA Family) dan kun je de zakken voor 5,99 euro kopen. Ik vind de prijs echt heel er goed. Op die manier kun je de zakken “uitproberen” en als het niets is voor jou, dan was het gelukkig geen dure aankoop. Maar ik heb inmiddels al een aantal mensen kunnen overtuigen om ook naar de IKEA te gaan. Het in en uitpakken van je kleding gaat namelijk zoveel makkelijker tijdens het reizen. 

Pluspunten
– De zakken zijn niet duur.
– Ideaal om je kleding en schoenen netjes te vervoeren.
– Je kunt je kleding goed uit elkaar houden in plaats van dat alles door elkaar heen ligt.
– Het geeft je een overzichtelijk gevoel.
– Je kleding wordt niet vies.
– Bij aankomst kun je de zakken makkelijk uit de koffer/backpack halen en eventueel uithangen of in de kast opbergen.

Minpunt
– Niet elk formaat is even handig. Zo past er in de klein zak maar weinig kleding.
– Een enkele zak kopen is niet mogelijk. Alleen per vier stuks zijn ze te verkrijgen.

Pakzak IKEA
Pakzak IKEA
Pakzak IKEA
Pakzak IKEA

Heb jij ook Packing Cubes IKEA thuis? Of gebruik jij liever geen zakken? Ik ben zeker blij met deze aankoop en zou ze iedereen wel kunnen aanraden! Lees ook de nieuwste review over de Powerbank van IKEA!

9 Comments

 • Jessica
  15 augustus 2016 at 23:37

  Jaaaa deze zijn zo fijn! In dat kleinste tasje stop ik mijn ondergoed, voor andere dingen is ie inderdaad te klein ;p

  • Emma
   17 augustus 2016 at 03:18

   Ohja ondergoed kan ook. Of iets van opladers, oortjes of misschien wat belangrijke papieren. Maar mijn voorkeur gaat ook zeker uit naar de grotere.

 • Annemieke
  16 augustus 2016 at 14:44

  Ik heb ze ook gekocht en ga ze volgende week in Spanje uitproberen.

 • Emma
  17 augustus 2016 at 03:19

  Leuk! Ik ben benieuwd wat je aan het einde van de vakantie er over gaat zeggen!

 • Mirella
  20 juli 2017 at 18:32

  Werk zelf bij ikea maar vind de packing cubes van packlikeapro.nl fijner. Betere kwaliteit en groter assortiment.
  Gebruik ze zelf ook. Grotere formaten ook waar je beter je kleding in kwijt kunt.

 • Emma
  21 juli 2017 at 20:06

  Bedankt voor de tip! Ik heb gelijk eventjes gekeken op de website. Voor mij persoonlijk zijn de zakken van IKEA qua formaat prima. Maar natuurlijk heeft iedereen een andere smaak of vindt andere aspecten belangrijker. Ik zou wel graag nog een kleine zak erbij willen hebben. Maar helaas bij IKEA gaan ze per vier. Dus misschien eens kijken op Packlikeapro.nl.

 • Rosita Elise
  27 augustus 2017 at 11:36

  Ik kan ze helaas online dus niet meer vinden! Worden ze nog verkocht?

 • Leave a Reply