Reistips

Review – Powerbank IKEA

Powerbank Ikea

Je bent op reis en onderweg is de batterij van je telefoon of tablet ineens leeg. In de bus, de auto of zelfs in het restaurant is geen stopcontact aanwezig. Wat nu??

Tijdens mijn wereldreis die ik alleen maakte was mijn telefoon erg belangrijk. Ik gebruikte hem voor het maken van foto’s, notities, muziek luisteren maar voornamelijk voor de weg in een vreemd land. Helaas door het vele gebruik raakte hij natuurlijk ook sneller leeg. Soms besloot ik maar geen muziek te luisteren zodat ik de batterij voor belangrijkere dingen kon gebruiken. Ik overnachtte een keer in Semuc Champey (Guatemala) een plek in de middle of nowhere, waar bijna geen elektriciteit was. Mijn telefoon was die nacht niet goed opgeladen en daar kwam ik helaas pas de volgende ochtend achter. Ik had echter geen tijd meer omdat ik die ochtend door zou reizen naar mijn volgende bestemming. Op dat moment zat er niks anders op dan acht uur lang zonder muziek naar buiten te kijken. Dat was één van de momenten dat ik dacht: Emma waarom heb je geen powerbank aangeschaft?

Van te voren denk je daar niet aan. Maar ik weet nu wel beter. Voor mijn volgende reis, volgend jaar, neem ik een powerbank mee. Tegenwoordig zijn er heel wat soorten en formaten in diverse winkels te koop. Ik was benieuwd naar de powerbank van IKEA. De prijs was aantrekkelijk dus kocht ik er eentje om uit te testen. Terwijl ik deze review schrijf, staat er toevallig een artikel over powerbanks in het tijdschrift Digitaal Gids. Daarin worden 10 powerbanks door deskundigen getest. Die van IKEA staat daar bij. Maar welke plaats heeft hij gekregen? Dat laat ik je weten aan het einde van dit artikel!

Ikea powerbank
Ikea powerbank

Ikea powerbank

Mijn persoonlijk mening

De powerbank heeft een perfect formaat en voelt kwalitatief goed aan. Aan de bovenkant heb je de mogelijkheid om hem te koppelen aan je telefoon via USB-aansluiting. Als je de rode knop indrukt krijg je direct te zien hoeveel lading de powerbank nog heeft. Als je de powerbank wilt opladen dan gebruik je de meegeleverde USB-kabel. Dat betekent dat je de powerbank van stroom moet voorzien door de USB-kabel in je computer of via een adapter in het stopcontact moet stoppen. Als je die niet hebt, ben je genoodzaakt om de powerbank via je laptop op te laden. Iets dat in mijn ogen een minpunt is. Het opladen gaat, afhankelijk van je stroombron, over het algemeen snel. Vervolgens kun je je telefoon ongeveer drie keer opladen. Een voordeel dus dat deze IKEA powerbank 10000 mAh heeft, een grote capaciteit.

Al met al ben ik zeer tevreden met mijn aankoop. Hij gaat dus met mijn reizen in de toekomst zeker mee. Oh ja, hij eindigt op de tweede plaats in de test van de Digitaal Gids.

Handige informatie

Te koop: bij IKEA Family
Prijs: €17,95 (voor niet IKEA Family leden €24,95)
Lengte: 11 cm
Breedte: 7 cm
Hoogte: 2 cm
Snoerlengte: 0.3 m
De powerbank heeft 1 USB-poort en 1 micro USB-poort.

Andere IKEA review

Ik schreef eerder al een review over de packing cubes van IKEA. Dat is inmiddels al een jaar geleden. Maar nog elke dag wordt die review gelezen. Waarom? Omdat packing cubes mega handig en fijn in gebruik zijn. Ben je benieuwd naar die review? Lees dan review packing cubes IKEA

No Comments

Leave a Reply