Persoonlijk Uitgelicht

Travel Diary #1 Koblenz

Afgelopen week ging ik naar Duitsland om precies te zijn naar Koblenz. Ben je benieuwd naar mijn dagen daar? Bekijk dan mijn eerste Travel Diary.

1

Het begon vorige week woensdag. We besloten niet al te vroeg te gaan, vanwege de eventuele drukte rondom het Roergebied. Dus we begonnen eerst met een lekker ontbijt.


N
a zo’n 2 uur rijden besloten we te tanken. Het scheelt best wel als je over de grens tankt.

Vervolgens gingen we een wegrestaurant binnen en bestelde koffie en thee. Hadden we net goedkoop kunnen tanken, moesten we nu bijna de hoofdprijs betalen voor een koffie. Ach dat krijg je ook als je langs de weg iets gaan drinken.

Onderweg las ik dit leuke en vooral handige boekje over fotograferen met je telefoon. Er staan best wat handige tips in.

Tijd voor een broodje, pindakaas en rucola.

Na zo’n 4,5 uur kwamen we dan eindelijk aan in ons hotel. We hadden trouwens een aanbieding via travelbird.nl. Dit is een leuke website waar elke dag leuke en vaak ook goede aanbiedingen staan. Zo hadde wij voor 75 euro p.p. twee overnachtingen incl. twee keer ontbijt en één keer diner.

Onze hotelkamer was op de 8e etage, dus we hadden een mooi uitzicht op de bergen.

Nadat we alles hadden uitgepakt en even hadden uitgerust was het tijd om de stad in te gaan.

We hebben een beetje rondgewandeld en natuurlijk even bij de verschillende kerstmarkten gekeken.

Later die avond hadden we een lopend buffet in het hotel. Dat was bij onze aanbieding inbegrepen. Gelukkig was dit gratis, want het was heel karig. Althans de hoeveelheid aan verschillende gerechten was erg weinig.


Na het eten kwam ik erachter dat travelhotspots.nl eruit lag. Ik baalde erg want hij was pas één dag online.. Gelukkig weet ik inmiddels waar het aan lag en kan ik dat aanpassen.

Na een goede nacht had ik niet al te veel verwachtingen bij het ontbijt. Aangezien de avond ervoor best tegenviel. Maar ik was erg verrast. In tegenstelling tot het diner was het ontbijt erg goed. Van warme worstjes en ei tot vijf soorten yoghurt en vers fruit.

Vervolgens gingen we richting een kloof waar we gingen wandelen.

Onderweg kwamen we deze mooie brug tegen. Jammer genoeg kwam er net geen oud treintje aan, dat was namelijk wel mooi geweest voor het beeld.

De wandeling was één uur heen en één uur terug. Maar toen we eenmaal begonnen waren merkten we al snel dat het best pittig was. Zeker met alle gladde bladeren. Maar erg mooi om zo, via allemaal kleine paadjes, je weg omhoog te volgen.

23

Na een wandeling van twee uur hadden we zin in iets lekkers. Dus we gingen naar een leuk koffiezaakje in Koblenz. Waar ik een heerlijke zelfgemaakte blueberry taart at.

24

25

Hier vlakbij is de Deutsches Eck, waar de Moezel in de Rijn stroomt. 

26

Aan het einde van de dag besloten we nog wat winkels in te gaan. Het lopen door de binnenstad was ook prachtig. Overal waren de straten versierd en waren kerstbomen aan lantarenpalen vastgebonden. 

27

Zo kwamen we ook in de grote drogist de ‘DM’, wat hebben ze daar veel leuke en handige dingen te koop. Zo ook deze heerlijke douchegel.

28

Zo rond 19:30 hadden we zin om ergens binnen te zitten en wat te eten. We besloten naar Vapiano te gaan. Een Italiaans restaurant dat o.a. in Amsterdam zit.

29

Eenmaal op de hotelkamer was het tijd voor een leuk spelletje. Hier spelen we het ‘vijf seconden spel’. Binnen vijf seconden moet je drie antwoorden geven op de gestelde vraag. Met dit spel heb je gegarandeerd plezier!

31

Zaterdag was onze laatste halve dag alweer. Maar eerst nog even genieten van het lekkere ontbijt.

33

32

We besloten om eerst nog een Burcht in de omgeving te bezoeken. Wat een leuke ervaring was.

35

En nadat we uitgebreid bij de Lidl lekkere dingen hadden ingeslagen reden we rond 15:30 weer terug naar Nederland.


Wij gaan zeker vaker zulke (korte) citytrips maken. Het voelde toch als een kleine vakantie en dat is wel lekker zo af en toe.
Deze maand zit er alweer bijna op maar de voorbereidingen voor mijn citytrip in januari zijn al begonnen. Dan ga ik voor een paar dagen naar Lissabon.

Bedankt voor het lezen en tot de volgende keer in mijn Travel Diary.

No Comments

Leave a Reply