Persoonlijk

Travel Diary 19,20

Travel Diary

Afgelopen twee weken heb ik heel wat plekken van Costa Rica bezocht. Van vulkanen en regenwouden tot hotsprings en relaxen op het strand. Ik neem je graag weer mee terug in de tijd naar La Fortuna, Monteverde, Santa Teresa en Jaco.

Travel Diary

Na Turrialba stond ik al vroeg bij het busstation op weg naar San Jose. Vanaf daar nam ik een taxi naar een ander busstation om vanuit daar de juiste directe bus naar La Fortuna te nemen. Na een lange dag reizen kwam ik aan. Een schattig klein plaatsje, gelegen voor een vulkaan.

Travel Diary

De volgende dag boekte ik een tour. Je ontkomt hier eigenlijk niet aan als je zelf geen auto hebt. Dus 35 dollar lichter ging ik mee met de tour. De eerste stop was een observationdeck waar we een mooi uitzicht hadden

Travel Diary

Verder lopen door het regenwoud

Travel Diary

Uiteindelijk kwamen we bij deze waterval uit. En was er de mogelijkheid om te zwemmen.

Travel Diary
Even op de foto natuurlijk..

Travel Diary

Langzamerhand begon het al wat te schemeren en was het tijd om naar een plekje te gaan waar veel kikkers zich bevonden. En verbazingwekkend genoeg bleven ze perfect zitten voor mijn camera.

Travel Diary

Een aantal dagen later was het tijd om door te gaan. Samen met twee Israelische meiden vertrok ik met de boot naar Monteverde.

Travel Diary
En vanaf de boot hadden we een mooi zicht op de vulkaan. Helaas zijn er bijna altijd wel wolken dus het topje is vaak lastig om te zien.

Travel Diary

Bij aankomst besloten we om een vlindertuin te bezoeken.

Travel Diary
We mochten ook allemaal een vlinder vrijlaten en er kwamen bijzondere vlinders tevoorschijn.

Travel Diary

Travel Diary

De volgende dag gingen we al vroeg met de bus naar het claudforest. En daar hebben we vier uur lang rondgelopen.

Travel Diary

En liepen we over één van de bekende hangbruggen.

Travel Diary

En als afsluiter zagen we nog een heleboel bijzondere vogeltjes.

Travel Diary

De dag erna verlieten we het hostel om 05:00 ’s ochtends. Om zo alle aansluitingen naar Santa Teresa te halen. Uiteindelijk kwamen we ’s middags aan en bezochten we direct het strand.

Travel Diary

Voordeel van laagseizoen… bijna niemand op het strand.

Travel Diary

De volgende dag bestond eigenlijk alleen maar uit strand, surfen en relaxen.

Travel Diary

En de dag erna was het weer tijd voor een reisdag. We vertrokken met een speedboot naar Jaco. Helaas was de boottrip niet helemaal zoals wij dachten: regen en geen overkapping, hoge golven wat resulteerde in het gevoel van in een achtbaan zitten.

(toen ik deze foto nam, was alles nog kalm en mooi..)

Travel Diary

Eenmaal in Jaco hebben we lekker geluncht en genoten we van de zonsondergang. En terwijl we naar de zonsondergang keken zagen we aan de horizon twee walvissen “jumpen” vanuit het water.

Travel Diary

Ook bezochten we het park Manuel Antonio. En samen met een gids hebben we, dankzij een telescoop, een heleboel dieren gespot.

Travel Diary

Zoals dit groene beestje..

Travel Diary

En deze..

Travel Diary

Het strand was mooi alleen wel vol met wasberen. En toen ik even snel een foto wilde maken, kwam er onverwacht een wasbeer naar mij toe en griste zo al mijn vier bananen uit mijn tas.. Daar gingen mijn snacks. Hopelijk heeft hij er wel van genoten…

En dat was mijn laatste foto van Costa Rica. Een bijzonder, duur, groen en vol wildlife land. In mijn volgende Travel Diary lezen jullie mijn eerste avonturen in Nicaragua. Bedankt voor het lezen!

Zou jij wel eens Costa Rica willen bezoeken? Of ben je er al eens geweest?

5 Comments

 • Renée
  10 september 2016 at 01:13

  Echt hele mooie foto’s, heb je nog ultieme tips voor Jacó of Manuel Antonio? Ik ben benieuwd wat je van Nicaragua vindt!

  • Emma
   10 september 2016 at 16:48

   Dankjewel Renee,
   In Jaco moet je zeker eventjes kijken bij Tacobar. Je kunt hier heerlijke wraps/taco’s bestellen en vervolgens onbeperkt opscheppen van de uitgebreide saladebar. Inclusief pasta, sausjes, brood, aardappeltjes etc. Leuke plek om te lunchen. En een zonsondergang op het strand bekijken is ook zéker een aanrader.

   In Manuel Antonio moet je niet direct de allereerste gids geloven qua prijzen. Wij hadden uiteindelijk een gids voor 10 dollar p.p. Maar er zijn genoeg gidsen die over 25 dollar vragen. Zorg dat je al je eten goed verpakt en misschien zelfs een slotje meeneemt voor je tas. Mijn bananen zijn helaas meegenomen door een wasbeer. Als je geen gids wilt, zorg dan dat je een kleine verrekijker meeneemt. Leuk om de dieren die hoog in de bomen zitten, van dichtbij te bekijken. En verder een goede volle batterij voor in je camera!

   Wanneer vertrek jij naar Costa Rica?

   • Renée
    12 september 2016 at 23:17

    Dankje voor je tips! Ik ben al in Costa Rica, dit is nu mijn tweede week hier. Maar ik heb nog niet echt rondgereisd, wellicht dat ik dit weekend naar La Fortuna ga. Ik woon nu in een gebied waar het sowieso al ontzettend veel regent en best koud is, dus een andere plek zou wel even fijn zijn.

    • Emma
     13 september 2016 at 05:01

     Leuk dat je al in CR bent Renee! Waar verblijf je op dit moment? In Monteverde is het ’s avonds erg koud en La Fortuna is “oke”. Het is natuurlijk het regenseizoen dus het kan nog wel eens gaan regenen. Maar goed dat hoort er (helaas) bij. En wat ben je nu aan het doen? Misschien heb je het wel eens geschreven in een reactie ergens, maar ik ben het eventjes kwijt.

     • Renée
      15 september 2016 at 00:27

      Ik ben momenteel in Coronado, dat is vlakbij de hoofdstad! Het is niet zo een bijzonder plekje, maar makkelijk om vanaf hier weekendjes weg te gaan en mijn vrienden te bezoeken, die wonen namelijk in San José. Ik volg momenteel Spaans lessen bij Academia Tica (vandaar ook dat ik in Coronado ben), maar ik ga over twee weken naar Jacó toe, waar hopelijk toch iets meer te doen is!
      Ik gok dat La Fortuna voor mij nu best warm is na wat ik hier gewend ben, omdat ik hier vaak mijn winterkleding zelfs aan kon. Tenminste, ik hoop het!

  Leave a Reply