Persoonlijk

Travel diary #2 Lissabon

Afgelopen week ging ik naar Lissabon ben je benieuwd hoe ik het daar heb gehad? Dan kun je dat lezen hier in mijn Travel diary.

Rond 07:15 begonnen we met onze reis. Eerste stop: Eindhoven airport.

Ryanair

Met Ryanair vlogen we naar Lissabon. Ik had een paar weken geleden goedkope tickets gevonden dus vandaar met Ryanair.

Tijdschrift Reisgids

Onderweg nieuwe ideeën opdoen voor Travelhotspots. Na zo’n 2,5 uur vliegen waren we al in Lissabon.

Airport Lisbon

Op het vliegveld kochten we direct een openbaar vervoer kaart. Wat achteraf heel handig was. We konden hem zelfs gebruiken op een boot.

milk in portugal

Eenmaal aangekomen in onze Airbnb hadden we zin gekregen in koffie, we miste alleen nog melk. Dus ik ging opzoek naar een supermarktje en met mijn Spaans kon ik gelukkig de juiste melk vinden.

Lisbon Alfma

Al snel gingen we op pad, het was tenslotte super lekker weer. Waar het in Nederland 4 graden was, was het in Lissabon 15 graden!

Praca do Comércio

Zo kwamen we aan bij Praca do Comércio, een groot plein in Lissabon.

IMG_20160116_150318

Waar we natuurlijk even een selfie maakte!

De Taag

Vervolgens gingen we met de boot naar de overkant waar we vanaf het water een mooi zicht hadden op de bekende brug “Ponte 25 de Abril” en het beeld “Christo Rei”.

Ponte 25 de Abril

Vanaf de overkant hadden we een mooi zicht op de brug en de stad.

IMG_20160116_204157

En nadat we in ons appartement even hadden uitgerust, gingen we naar een restaurantje in de oude wijk Alfama. Gelukkig was het maar twee straten verderop want we waren behoorlijk moe.

Zondag, dag 2

IMG_20160117_101619

Na het ontbijt stippelden we een route uit voor die dag. We besloten om eerst naar de wijk Belém te gaan.

IMG_20160117_113235

Helaas stopte halverwege de tram waardoor zo’n 30 mensen (inclusief wij…) 20 minuten moesten wachten op de eerstvolgende bus.

Pastel de Belém

Maar toen hadden we wel uiteindelijk een van de beroemde pastais de Belém en een koffie. Dit is één van de meest bekende zoetigheden uit de Portugese keuken. Je krijgt ze warm geserveerd en met een beetje kaneel en poedersuiker, en ik kan je vertellen: ze zijn erg lekker!

Jeronimos klooster

Vlakbij gingen we het Jeronimos klooster in. Waar we dit prachtige plafond zagen.

IMG_20160117_133625

Eenmaal weer buiten zagen we aan de overkant het Monument voor Ontdekkingsreizen. En met een mooi uitzicht op de brug moesten we even een foto maken. Helaas was het weer toen iets minder zonnig, maar alsnog is het een mooi monument om te zien.

Torre de Belém

Ook beklommen we de Torre de Belém. Vroeger stond deze toren in de rivier de Taag maar tegenwoordig ligt de toren dichterbij de oever en kun je hem gemakkelijk bereiken. Via een hele smalle wenteltrap (96 treden) kwamen we bovenaan te staan vanwaar we een mooi uitzicht hadden.

IMG_20160117_154719

Later die dag kreeg ik een beetje trek en besloten daarom een falafel burger te delen. Voor het eerst dat ik falafel op had, maar dat viel goed in de smaak.

Vaso da Gama shopping centre

Aan het einde van de middag gingen we met de metro naar het grote overdekte winkelcentrum “Vasco da Gama”. Waar meer dan 150 winkels tot 00:00 open zijn, meerdere bioscoopzalen aanwezig zijn én waar je naar een glazen dak kunt kijken terwijl er water overheen stroomt.

IMG_20160117_195826

Uiteindelijk gingen we langs de supermarkt waar we wat boodschappen meenamen. En moe maar voldaan gingen we naar ons appartement.

Jawbone up

Dat kun je wel zien aan mijn “UP”. Eenmaal in ons appartement keken we een aflevering van “Wie is de Mol”.

Maandag, dag 3

IMG_20160118_105553

De volgende ochtend gingen we na ons ontbijt weer op pad. En liepen langs een terras dat heerlijk in de zon lag. Daar konden we niet zomaar voorbij lopen, dus we besloten een kopje koffie te drinken in het zonnetje.

IMG_20160118_113134Mijn moeder wilde graag naar de plek waar de film “Leandro da Silva” was opgenomen. Een film die zich afspeelt in Lissabon.  Dus daar gingen we met de bus naar toe, iets buiten het centrum.

IMG_20160118_124610

Onderweg waren we even uitgestapt bij de Lidl, waar we lekkere broodjes kochten. Zodat we die in ons appartement in het zonnetje konden opeten. We hadden een heerlijk plekje gecreëerd, uitkijkend op een kruising waar iedereen voorbij liep.

Praca do Comércio

Nadat we goed hadden uitgerust gingen we via de oude wijk Alfama richting Praca do Comércio. Daar maakte ik deze mooie foto.

IMG_20160118_144955

En aten een lekker ijsje.

Miradouro da Graca

Na een lange wandeling kwamen we eindelijk bovenaan bij “Miradoura da Graca”, waar we net op tijd waren voor de zonsondergang en dit prachtige uitzicht hadden.

IMG_20160118_172541

We moesten nog een heel stuk teruglopen naar ons appartement, dus we besloten eerst een drankje te drinken in dit schattige café.

Dinsdag, dag 4

Markt Alfama

Na het ontbijt gingen we op weg naar een grote markt in de oude wijk Alfama. Waar we een aantal leuke cadeautjes kochten.

IMG_20160119_112303

En een drankje dronken. Althans mijn chocolademelk was meer chocoladesaus, zo dik en machtig was het. Dus na een paar slokken hield ik het voor gezien. Gelukkig betaalde we maar 4,50 voor deze drankjes en muffin.

Santa Justa lift

Daarna zijn we naar de binnenstad gelopen en hadden een mooi uitzicht vanaf de “Santa Justa” lift.

Burger Lissabon

Van lopen krijg je honger dus zo belande we in een heel hip eetcafé waar we deze lekkere burgers aten. Daarna zijn we naar naar een groot warenhuis, El Corte Ingles, gegaan. Waar we vooral op de woonafdelingen hebben rondgesnuffeld. En ’s avonds laat kwamen we weer in ons appartement.

Jawbone

Waar ik via mijn “UP” zag dat we weer veel hadden gelopen.

Woensdag, dag 5
Ryanair Lissabon
Dag 5 was weer een reisdag, we vlogen weer terug naar Eindhoven! Een zeer, zeer geslaagde citytrip. En zeker de moeite waard om naar toe te gaan!

Binnenkort volgt een duidelijk citytrip over Lissabon. Dus als je geïnteresseerd bent, lees dan zeker ook dat artikel.

Bedankt voor het lezen!

1 Comment

  • Annemieke de Geest
    25 januari 2016 at 10:31

    Heel leuk verslag, krijg direct weer heimwee naar deze veelzijdige stad!!
    Ik ga zeker nog een keer terug, ben nog lang niet uitgekeken in Lissabon.

  • Leave a Reply