Persoonlijk

Travel Diary 21,22

Leon Nicaragua

Welkom bij een nieuwe Travel Diary. Ik laat je graag mijn afgelopen twee weken in Nicaragua en een begin in Guatemala zien. In Nicaragua heb ik een hoop in korte tijd gezien. Dus het was een drukke maar zeer leuke week. Kijk je mee?

San Juan del Sur

Mijn reis in Nicaragua begon in San Juan del Sur. Een klein, maar zeer bekend kustplaatsje. En voor een mooie foto loop je naar Mirador del Cristo. Een pittige klim omhoog maar dan heb je wel een prachtig uitzicht. 

San Juan del Sur

Ongeveer een jaar geleden was ik met mijn moeder in Lissabon waar je ook het Christusbeeld kunt bezoeken. Nu bijna een jaar later sta ik in Nicaragua omhoog te kijken. 

San Juan del Sur

Het strand van San Juan. Leuk al die bootjes maar voor surfers is het niet ideaal.

San Juan del Sur

Het gene dat ik “jammer” vind is dat het strand niet echt uitnodigend is om op te liggen. Inmiddels heb ik al heel wat stranden gezien in Costa Rica en die waren vele malen mooier. Ondanks dat dit wel een mooie foto is, heb ik niet op het strand gelegen. Want waar vind je een schaduwplekje?

San Juan del Sur

Wat dan wel weer erg mooi was: elke avond een mooie zonsondergang!

San Juan del Sur

Na San Juan vertrok ik samen met Hadas (leren kennen in Costa Rica) naar Ometepe. Een eiland met twee grote vulkanen.

Ometepe

We huurde daar een scooter en reden het (halve) eiland over. Zo fijn om zelf te bepalen waar je stopt en hoe lang je ergens blijft. En dat voor totaal 15 dollar per dag. Wel lees je op Tripadvisor dat ze graag geld willen verdienen aan krassen op de scooter/motor. Dus op voorhand hadden we een filmpje en foto’s gemaakt. Gelukkig kregen we aan het einde onze borg netjes terug.

Ometepe

Mooi toch?

Ometepe

De volgende dag stonden we vroeg op. Want gingen samen met een gids één van de vulkanen beklimmen. Zoals je ziet zijn we niet helemaal bovenaan gekomen. Waarom? Omdat de tocht drie uur lang stijl omhoog was. En vanaf het punt waar de foto is gemaakt nog twee uur verder was. En ik was kapot.. De weg terug ben ik nog vier keer uitgegleden.. Dus ik was erg blij toen ik weer na 5,5 uur beneden was.

Ometepe

Maar het uitzicht was wel erg mooi!

Ometepe

Ook zijn we in Ometepe naar Ojo de Agua gegaan. Dat is een natuurlijke waterbron waar je kunt zwemmen en relaxen.

Ometepe

We bezochten ook dit mooie plekje. We dachten hier de zonsondergang mooi te kunnen zien. Want dat was ons verteld. Maar toen we hier aankwamen zagen we toch wat anders.. We hebben snel wat foto’s gemaakt en toen snel terug naar ons hostel. Helaas kwamen we daar helemaal doorweekt aan.

Granada Nicaragua

Na twee nachten in Ometepe was het tijd voor een nieuwe bestemming. We gingen in de welbekende chickenbus naar Granada. Weer een totaal andere plek in Nicaragua.

Granada Nicaragua

Via een wenteltrap kwamen we in de klokkentoren. Waar we dit mooie uitzicht hadden.

Granada Nicaragua

Alle gekleurde huizen maken de stad zo bijzonder.

Granada Nicaragua

De volgende dag besloten we naar een kratermeer te gaan. Voor 10 dollar p.p. werden we gebracht en opgehaald en konden we gebruik maken van de faciliteiten van een mooi hostel. Zo gebruikte we ook de kano’s en “probeerde” we naar de overkant te gaan. Maar toen we halverwege waren en we onweer hoorde, keerde we maar snel terug.

Granada Nicaragua

En net op tijd waren we weer terug. Gelukkig hadden we in de ochtend lekker van de zon genoten en gezwommen.

Granada Nicaragua

De volgende dag besloten we naar een grote markt in Masaya te gaan. Met de chickenbus gingen we richting Masaya. En eigenlijk is de markt een grote chaos. Je kunt er van alles kopen. Ook is er nog een markt (speciaal) voor toeristen met allemaal mooie gekleurde items. Helaas en gek genoeg waren de verkopers niet in om te onderhandelen. Dus zonder buit gingen we weer weg. Later die avond bezochten we deze krater met lava. We mochten 15 minuten kijken en moesten daarna weer weg. Ondanks dat het maar 15 minuten waren, was het héél erg bijzonder om dat te zien.

Leon Nicaragua

De dag erna was een reisdag en werden we, zoals vaker is gebeurd, opgelicht met het vervoer. Achja, uiteindelijk kwamen we aan in León. We boekte een activiteit die we beide graag wilde doen: vulkaan boarden. Ofwel, van een hoge vulkaan met een bord afglijden.

Leon Nicaragua

En daar liepen we dan bovenop een vulkaan met ons bord.

Leon Nicaragua

En daar in de verte zie je twee auto’s wachten. Maar om daar te komen, moest je wel eventjes naar beneden glijden. Ik vond het in het begin wel spannend. Want tijdens mijn reis in Costa Rica en Nicaragua had ik al heel wat reizigers ontmoet die wonden op armen of benen hadden. En ondanks dat je een overal draagt kun je door de vele kleine steentjes behoorlijke schaafplekken oplopen. Maar goed, ook ik moest eraan geloven. Gelukkig kun je de snelheid nog min of meer zelf bepalen door je voeten van het bord af te halen. Maar helaas levert dat wel wat kleine gaatjes in je schoenen op. Ach, zonder schaafwonden stond ik weer beneden.

Leon Nicaragua

Ondanks dat het spannend was, was het een toffe ervaring. Zo heb ik in Nicaragua een hoop activiteiten gedaan rondom een vulkaan. Een vulkaan beklommen, gezwommen in een krater, lava gezien en van een vulkaan gegleden. Dus voorlopig eventjes geen vulkanen meer voor mij!

Antigua Guatemala

Na León in Nicaragua was het voor mij tijd om verder alleen te reizen. Met een shuttle service (á 50 dollar) ging ik van Nicaragua door El Salvador en Honduras naar Guatemala. Na 16 uur kwamen we aan in Antigua. Ik koos voor de meest “veilige” optie en ja die kosten een hoop geld. Maar ik zag het niet zitten om in El Salvador en Honduras alleen te reizen en de grens over te steken.

Antigua Guatemala

Antigua is echt een geweldige stad. Althans stad, het is niet te vergelijken met steden in Nederland. Maar hier is het vrij groot. Met veel restaurantjes, cafeetjes, mooie gekleurde huizen en genoeg levendigheid. En doordat bijna alle straten uit kiezels bestaan, geeft het gelijk een ander gevoel aan een stad.

Antigua Guatemala

Omdat ik 4,5 jaar voor Starbucks heb gewerkt moest ik natuurlijk wel naar de koffieplantage in Antigua. Dus daar stond ik dan bij duizenden koffieplantjes. Het was een erg leuke en interessante tour. We mochten zelfs de rode besjes openmaken en de koffieboon in dat stadium proeven.

dsc01004

En na afloop natuurlijk een kopje verse koffie.

Travel Diary

Ook bezocht ik in Antigua een mooi uitkijkpunt. Met de vulkaan achter Antigua! En dat was de Travel Diary voor deze week.

In mijn volgende Travel Diary zie je meer van Guatemala en mijn reis alleen. En langzamerhand ben ik een plan aan het bedenken voor de komende tijd. Dat moet ook wel want ik heb mijn vlucht naar Amsterdam gecanceld. In eerste instantie dacht ik niet aan Belize, omdat het toch een vrij dure reisbestemming is. Maar nu.. misschien is het toch voor een kleine week wel de moeite waard! Maar daar meer over in mijn volgende Diary.

Heb je de afgelopen Travel Diary nog niet gelezen? Daar laat ik zien wat ik de laatste twee weken in Costa Rica heb gedaan. Of in mijn eerste reisupdate vertel ik je hoe het eigenlijk gaat met het reizen.

3 Comments

  • Klaas Kromhout
    26 september 2016 at 07:33

    Weer een heel avontuur Emma en indrukwekkende foto’s! Het lijkt, alsof het weer daar niet altijd echt mooi was, het ziet er af en toe bijna Nederlands uit? Bijzonder, wat je allemaal bij een vulkaan kunt doen. En was het kopje koffie herkenbaar?
    Had je een optie, om naar huis te komen, dat je een vlucht naar Amsterdam hebt gecanceld? Weer een goed vervolg, groet, Klaas.

    NB Hier is het nog steeds heel zomers, we hebben een ongelooflijk mooie september maand met hoge temperaturen. Nu zal het langzaam wel anders worden.

    • Emma
      26 september 2016 at 20:45

      Hi Klaas, leuk om weer een berichtje van je te krijgen!

      Het is hier regenseizoen dus aan het einde van de middag regent het hier regelmatig. Maar soms leveren regenbuien en bewolking mooie foto’s op. Maar ik denk dat jullie af en toe mooier weer hebben dan ik. Maar het schijnt in Mexico wel beter te zijn. Hoge temperaturen 30/32 graden. Terwijl ik nu met lange broeken hier loop. Maar terwijl ik in een cafeetje nu reageer op jouw berichtje, schijnt de zon buiten.

      Toen ik vorig jaar mijn vluchten boekte bij Kilroy, toen moest ik ook een retourvlucht kopen. Omdat ze in Costa Rica willen zien (daadwerkelijk zien) dat je het land weer uit gaat.

      Het kopje koffie was goed, ook al ben ik niet iemand die van zwarte koffie houdt maar deze was lekker! Zeker de gedachten erachter.

      Geniet nog maar even van het goede weer! Straks is het echt herfstweer en moet je weer met een regenjas naar buiten..

      Groetjes!

  • Annemieke
    29 september 2016 at 11:47

    Haha, een chickenbus! Ik ken het niet, is dat een bus met veel kippen op schoot??

  • Leave a Reply