Persoonlijk

Travel Diary 9/10

In deze nieuwe Travel Diary neem ik jullie mee in West Canada waar ik de plekken: Vancouver, Whistler, Kelowna en Banff bezocht. Het waren twee bijzondere weken waar ik echt prachtige dingen heb gezien. En ik zeker, zeker weten nog een keer naar terugga. Kijk je mee?Vancouver

De eerste ‘echte’ dag in Vancouver bestond voornamelijk uit rondlopen, naar de tourist information en nog meer rondlopen.

Vancouver

Ondanks dat Vancouver ook een grote stad is, is het totaal anders dan Toronto. Het leuke aan Vancouver, is dat het veel verschillende dingen te bieden heeft. Zo kun je vlakbij gaan wintersporten, zijn er diverse stranden en is er een groot park (wat wij Nederlanders beschouwen als een bos). Ook kun je met een watervliegtuigje naar Vancouver Island. Helaas is dat niet goedkoop. Maar vanaf de boulevard kijken naar alle vliegtuigen is ook leuk.

Vancouver
De volgende dag ging ik samen met een Japans meisje uit het hostel op pad. We kochten twee kaartjes voor de boot om zo naar Granville Island te gaan. En bezochten daar de Public Market. Een leuke overdekte markt waar veel handgemaakte spullen worden verkocht.
Vancouver

Zoals deze zelfgemaakte bekers en kommen.
Vancouver

Aan het einde van de middag waren we behoorlijk moe en besloten we een kijkje te nemen in de Public Library. Een bijzonder gebouw van de buitenkant.
Vancouver
De dag erna bezocht ik Stanley Park. Waar ik 4 uur heb gelopen. Het is niet zomaar een park. Nee je kunt of een groot rondje aan de buitenkant van het park, langs het water lopen. Of halverwege het “bos” inslaan. En dat laatste vond ik wel een leuk plan. Het duurde allemaal wat langer (4 uur) dan ik dacht. En helaas had ik alleen maar één appel en wat water mee.
Vancouver
Maar onderweg kwam ik veel mooie fotomomentjes tegen.

Vancouver

Op maandag ging ik mee met een reisorganisatie genaamd “Moose”. Het was een dagtrip naar Whistler. Onderweg stopte we meerdere keren voor mooie uitzichtpunten en verstopte watervallen. Voor meer informatie kun je dit artikel lezen, dat ik eerder schreef over Whistler.

Vancouver

Zo zagen we deze waterval. Helaas was het weer niet zo goed maar ondanks dat was het bijzonder om te zien.

Whistler

Vervolgens kwamen we aan in Whistler. Whistler was in 2010 het decor voor de Olympische Winterspelen.

Whistler
Whistler is een schattig stadje en is één van de grootste skigebieden in Noord-Amerika. Jammer dat het te ver van Nederland vandaan ligt en ook een vrij prijzig wintersportgebied is. Maar anders had ik het wel geweten. Overigens waren ze die dag (13 juni) nog aan het skiën. De dag ervoor was er nog sneeuw gevallen.

Canada

Of wat dacht je van deze waterval?

Canada
De uitzichten hier zijn echt zo mooi..

Canada
Dus dan moet je even op de foto met het uitzicht!

Vancouver
Na meerdere stops was dit onze laatste stop. We hadden een prachtig uitzicht over Vancouver en Stanley Park. (Stanley Park ligt precies voor Vancouver. Nu krijg je een idee waarom ik het meer een bos vind dan een park)

Grouse Mountain
Ook bezocht ik de Grouse Mountain. Een grote berg waar je met de gondel omhoog kunt, of zoals ik heb gedaan lopen. Gemiddeld doet iedereen er 1,5 uur over. Helaas wij iets langer en 1 uur en 50 min. Achteraf gezien was het een hele toffe ervaring maar behoorlijk zwaar. Het was niet een “normaal” pad, maar via stenen en wortels moest je het pad volgen.

Grouse Mountain

Eenmaal boven hadden we wel een heel mooi uitzicht.

Grouse Mountain
En naast een leuke vogelshow zagen we twee beren!! Dat was voor mij wel echt het beste moment van de Grouse Mountain!

Vancouver
Diezelfde week ging ik samen met iemand uit Australië, die ik eerder die week had ontmoet in de bus naar Whistler, mee met een Whale Watching tour.

Seals

En onderweg kwamen we deze schattige zeehonden tegen!

Whale tour
En na bijna 2,5 uur varen kwamen we aan op de plek waar de orca’s gesignalleerd waren. Toen was het een kwestie van zoeken waar ze omhoog kwamen.

Whale Tour

En hier het resultaat. Helaas gingen ze (groepje van vier) snel omhoog en dan weer omlaag. Dus niet de beste foto’s. Maar toch, ze zo dichtbij zien was heel gaaf.

Capilano bridge

Ook stond op mijn “lijstje” om naar de Capilano Bridge te gaan. Maar na meerdere mensen gesproken te hebben begon ik te twijfelen. Het was niet goedkoop en sommige mensen die ik ontmoette vonden het wel leuk maar niet de entreeprijs waard. Ook op tripadvisor las ik dezelfde reacties. Maar ik dacht ook, tja wie weet vind ik het bedrag wel waard. Dus ik ging er toch naar toe en kreeg gelukkig ook nog 7 dollar korting. Yes!

Capilano Bridge
Het park bestond uit meerdere hangbruggen, een regenwoud en wat totempalen. Een leuk bezoek voor twee uur. Of ik het, het geld waardig vond? Het is misschien wat te duur, maar zeker voor kinderen is het een leuk park. En als je korting kunt regelen dan is het ook leuk voor volwassenen. Daarbij was de busrit van Vancouver (downtown) naar het park gratis. Een rit van ongeveer 25 minuten.

Vancouver

De laatste dagen heb ik mij vooral vermaakt met rondlopen in de stad. De meeste delen van de stad zelf vond ik niet super mooi. Maar aan het water was het anders.

Vancouver
Het was leuk om alle vliegtuigjes te zien en opstijgen en om alle mensen voorbij te zien lopen.

Moosbus

Aan het einde van “mijn vakantie” in Vancouver ging ik weer met Moose mee op pad. Dit keer bestond de reis uit Kelowna en Banff. Op de foto hierboven hadden we net even pauze.
Moosebus
En zagen we dit schattige beestje.

natural bridge yoho park
Een andere stop was bij Natural Bridge Yoho Park. Waar we dit zagen.. Prachtig!

natural bridge yoho park
Het water was zo blauw-groen en dan met een besneeuwde berg..

natural bridge yoho park

De andere kant mocht natuurlijk ook niet ontbreken!

DSCN6447

En onderweg zagen we dit soort plaatjes.

IMGP1140

Hier gingen we met de “Moose groep” kanoën. En dan is dat niet zomaar kanoën maar met prachtige natuur om je heen.

IMGP7301

Hier nog even een leuke groepsfoto! Want wat hoop je in Canada te spotten??

IMGP7328

En als hoogtepunt van onze tocht kwamen we deze waterval tegen!

Banff

Op dag twee kwamen we in Banff aan. Helaas door wat vertraging kwamen we rond 20:30 aan. En de volgende ochtend om 09:30 moest ik alweer terug naar Vancouver. Dus ik ben ’s avonds nog door het dorpje gelopen maar helaas geen activiteiten gedaan in de omgeving. (deze foto is overigens ’s ochtends genomen)
Maar van wat ik heb gezien is het een heel schattig dorpje. Zeker de moeite waard voor een paar overnachtingen.

Greyhound
De volgende dag zat ik in een dertien uur durende busrit van Banff naar Vancouver. Best een zware busrit. Zeker als er iemand naast je zit, die continue het gesprek opnieuw start. Gelukkig was er af en toe even pauze. Overigens betaalde ik voor deze busrit zo’n 38 euro. Dus dat is niet duur voor zo’n lange tocht.

Greyhound

En onderweg was er genoeg om naar buiten te kijken.

Na deze laatste trip moest ik de dag erna weer met het vliegtuig terug naar Toronto. Waar ik op dit moment dit verslagje schrijf. De komende dagen zijn vooral relax dagen. Ik heb de afgelopen (bijna 8) weken heel veel gedaan en gezien en ik merk dat ik ook een beetje toe ben aan “rust”. Daarbij heb ik alle hoogtepunten van Toronto al gedaan dus het is niet zo dat ik dingen mis. Maar ondanks de relax dagen wil ik nog wel een aantal dingen doen deze week. Een middagje shoppen, naar High Park, misschien een fiets huren, naar St lawrence market en Distillery District. En wie weet komt er wel meer op mijn pad maar dat zie ik dan wel weer.

Aankomende zaterdag vlieg ik van Toronto naar San Jose (Costa Rica). In mijn volgende Travel Diary lezen jullie over mijn avonturen daar.

Bedankt voor het lezen!

4 Comments

 • Jeffrey
  27 juni 2016 at 12:40

  Hi Emma,
  Leuk verslag en mooie foto’s. :-)
  Was er zondag jl. een special gebeurtenis te zien bij de CN Tower? Vuurwerk ofzo?
  De CN Tower bestaat nl. 40 jaar!

  Groetjes,
  Jeffrey.

  • Emma
   28 juni 2016 at 00:25

   Hi Jeffrey,

   Thanks voor je reactie! Ik heb het, als er al iets was, niet gezien. Wel was er iets leuks in Kensington market. Maar vandaag (maandag) heb ik niets bijzonders gezien. Geen andere kleur of vlaggen ;)
   Maar in de Allan Gardens waren wel allemaal vlaggen. Maar misschien had dat meer te maken met 1 juli, Canada Day.

 • Jessica
  27 juni 2016 at 17:17

  Wat mooi zeg! En wat gaaf dat je orca’s hebt gezien :) Dat beestje is echt schattig, het is een eekhoorn of niet?

  • Emma
   28 juni 2016 at 00:23

   Hi Jessica,
   Ja dat ik orca’s heb gezien ben ik ook erg blij mee! En dat beestje, ik denk het niet eigenlijk. Hij liep de hele tijd naar mensen toe en stond dan op zijn twee achterpoten in de hoop dat hij schattig genoeg zou zijn en dus eten zou krijgen. Maar als iemand weet wat het wel is? Let me know! Hij was in ieder geval schattig om te zien.

  Leave a Reply