Persoonlijk

Update: Wereldreis, Liefde, Toekomstplannen

Travelhotspots.nl

Het is alweer even geleden dat ik een blog uploadde op mijn blog. Daarom schrijf ik een update over wat ik heb gedaan de afgelopen tijd, onze wereldreis en wat mijn toekomstplannen zijn. Eigenlijk niet alleen mijn toekomstplannen maar ook die van mijn Mexicaanse vriend.

Wereldreis

In oktober kwam Fernando naar Nederland. We hadden beiden onze baan opgezegd en begonnen onze wereldreis in Spanje. Een aantal weken verbleven we in Spanje. Daarna gingen we met de boot naar Marokko. Het was gelijk meer backpacken. Iets dat voor Fernando helemaal nieuw was. De drukte, de taal en de onderhandelingen waren opeens heel anders dan in Spanje.

In december waren we met mijn familie. Het was een maand waar Fernando veel van Nederland heeft gezien en waar hij een hechtere band met mijn familie heeft opgebouwd. Maar helaas kon Fernando niet langer blijven in Nederland. Iemand met Mexicaanse nationaliteit mag maar negentig dagen in een periode van honderdtachtig dagen in Europa verblijven. Dus we besloten om samen verder te reizen. We boekten vliegtickets naar Indonesië.

We bezochten in vier weken de eilanden Bali, Lombok en Gili Air. Een mooie reis die we gelukkig samen maakte. Maar we moesten toch echt gaan nadenken over de toekomst. We hadden in Nederland al lijstjes gemaakt met de voor en nadelen van Nederland en Mexico. Maar om daadwerkelijk een keuze te maken is lastig. Heel lastig. We besloten om tijdens onze volgende bestemming een definitieve keuze te maken. We vlogen naar Sri Lanka. Een prachtig land vol mooie bezienswaardigheden. In de drie weken die volgden kreeg ons plan meer vorm.

 

Liefde

Onze liefde heeft wel enigszins wat te verduren gehad. Een wereldreis samen maken is letterlijk een goede test voor je relatie. Fernando en ik ontdekten meer eigenschappen van elkaar. We kwamen uit een lange afstandsrelatie en ineens waren we vierentwintig uur per dag bij elkaar. Dat was soms wel even wennen. Maar ik ben erg blij dat we dit avontuur samen zijn aangegaan. Het was eigenlijk mijn idee waar Fernando zo in mee is gegaan. Hij heeft voor de liefde zijn goede baan in Mexico opgezegd om samen met zijn vriendin, die hij maar vier keer had gezien, te gaan reizen. Hoe tof is dat!

 

Toekomstplannen

En dan nu over onze toekomst. Ons plan. We hebben na veel gesprekken besloten om voor Nederland te kiezen. Misschien niet voor altijd maar voor nu is dit de beste keuze. Jammer genoeg is het realiseren van dit plan iets lastiger. Fernando moet namelijk een basis inburgeringsexamen doen in Mexico City. Wat inhoudt dat hij een beetje Nederlands moet kunnen spreken, kennis heeft van de Nederlandse cultuur en Nederlands moet kunnen lezen. Een opgave die je niet zo voor elkaar hebt. Als hij voor dat examen in Mexico slaagt dan is de beurt aan mij. Ik moet dan een MVV (Machtiging tot Voorlopig Verblijf) aanvragen. Dat kost voornamelijk veel tijd om alle papieren bij elkaar te krijgen. En ik moet daarbij ook weer een baan met vastcontract hebben.

Maar we doen het allemaal stap voor stap. We zijn inmiddels samen hier in Mexico begonnen aan het studeren voor het examen. Fernando heeft met zijn ouders gesproken. Zoals verwacht waren zij best geschokt. Twee jaar geleden was hun zoon single, had een goede baan en woonde samen met zijn broer. Twee jaar later krijgen ze te horen dat hij gaat emigreren naar een land op zo’n elf uur vliegen. Ik hoop dat ze in de toekomst een keer langs kunnen komen om zelf te ervaren hoe het leven in Nederland is.

Zoals ik hierboven al noemde zijn we op dit moment in Mexico. Nadat we in Sri Lanka zijn geweest zijn we voor een week teruggegaan naar Nederland. Fernando mocht namelijk nog zeven dagen in Europa verblijven. 

Hoe de komende weken hier in Mexico gaan zijn weten we niet. Ik heb geen retourvlucht geboekt dus ik kan op elk moment terug naar Nederland. Ons voornaamste doel is natuurlijk bij elkaar zijn en studeren voor het examen.

No Comments

Leave a Reply