Bestemmingen Canada

Van Vancouver naar Whistler – Moose

vancouver

Prachtige bergen. Kronkelende wegen langs de besneeuwde bergtoppen. Rijden vlak langs het water. Grote rotsen waar je onverwachts een beer kunt spotten of ergens het gekletter van een verstopte waterval hoort. De zon die over de bergen het water laat schitteren. Of de parkeerplekken die je een fantastisch uitzicht bieden, waar je op een bankje wel uren naar de omgeving kunt kijken. Dat kun je allemaal zien op de route van Vancouver naar Whistler. En dát maakt Canada zo speciaal. 

Met reisorganisatie Moose reisde ik af van Vancouver naar Whistler. Normaal gesproken een reis van anderhalf uur. Maar met Moose deden we er drie uur over. Geen enkel probleem want onderweg stopte we langs de mooiste plekjes.
De dag begon ’s ochtends om negen uur. Samen met zeventien anderen werd ik opgehaald op de afgesproken locatie. En toen begon onze bijzondere trip. Helaas begon het, zoals het wel vaker gebeurt in Vancouver, te regenen. Gelukkig zaten we allemaal droog binnen en duurde het nog wel even voordat we in Whistler aan zouden komen.

Onderweg zijn we zo’n zeven keer gestopt. Soms moesten we een klein stukje lopen voor een mooie verstopte waterval maar andere keren stopten we langs de weg en hadden we een prachtig uitzicht. Hieronder laat ik een aantal mooie foto’s van bezochte plekken zien.

Vancouver

Whistler
Fall Cananda
Fall Canada

Whistler

Whistler
Na zo’n drie uur kwamen we om twaalf uur ’s middags aan in Whistler. Dit kleine, zeer sfeervolle stadje heeft het grootste skigebied van Noord-Amerika. En na lang wachten werd Whistler in 2003 gekozen voor de Olympische Winterspelen in 2010. Iedereen was dol enthousiast en ging direct aan de slag met de voorbereidingen. Het heeft Whistler veel bekendheid gebracht. Duizenden toeristen kwamen af op dit bijzondere moment voor Canada. Normaal gesproken wonen er zomers zo’n 10.000 mensen en ’s winters gemiddeld 40.000. Dat geeft al aan hoeveel meer mensen in de winter Whistler bezoeken. Maar tijdens de Olypische Winterspelen kwamen er maar liefst 15.000 mensen kijken. Tot op de dag van vandaag wordt het stadje ondanks dat het een geweldig goed wintersportgebied is, ook veel bezocht om de Olympische ringen te fotograferen.

Naast de Olympische ringen heeft het stadje nog meer te bieden. Wat dacht je van bungeejumping, ziplinen, mountainbiken, de Peak to Peak Gondola, bezoek de drie museums of ga in de omgeving hiken. Over het algemeen zijn de prijzen van de bovengenoemde activiteiten niet goedkoop. Maar je krijgt er wel een hoop plezier en een unieke ervaring voor terug.

Whistler

Whistler
Whistler 2010
Whistler 2010

Whistler Museum and Archives – gratis (kleine bijdrage wordt gewaardeerd)
Audain Art Museum – 18 dollar
Squamish Lil’wat Cultural Centre – 18 dollar
Peak to Peak Gondola – 51,95 dollar
Ziplinen – van 100 – 200 dollar
Mountainbiken – 109 dollar
Bungeejumping – vanaf 124 dollar (incl. fotos + 40 dollar)

Reisorganisatie Moose
Dit is een organisatie die in Canada busreizen organiseert. In 1997 is de organisatie ontstaan door twee ondernemers die reizigers het “echte” Canada wilde laten zien. Ze organiseren trips vanaf Vancouver en Toronto. Bestaande uit enkele dagtrips, zoals hierboven, tot twee weken lang. Als je, net zoals ik, alleen reist is dit een ideale manier om anderen te ontmoeten. Maar ook met je gezin of vriend/vriendin kun je mee op avontuur.
Waarom heb ik voor Moose gekozen? Omdat ik helaas niet een auto tot mijn beschikking had. En omdat het prijsverschil met Greyhound (bus organisatie) niet erg groot was. Greyhound brengt je direct vanuit Vancouver naar Whistler en stopt niet onderweg langs alle mooie plekjes. Daarbij krijg je bij Greyhound geen extra informatie over bepaalde plekken. Dat waren mijn redenen om voor Moose te kiezen. En nu ik weer terug ben, raad ik het anderen ook zeker aan. Deze dagtrip kostte 60 dollar (41,50 euro).

Moosebus

Tips
1. Slaap je in een HI hostel? Vraag dan een membership kaart aan, de kosten zijn ongeveer 20 dollar. Maar geeft je veel extra korting. Niet alleen direct op je overnachtingen in alle HI hostels (meerdere in Canada) maar ook op: Greyhound, Moose, VIA (trein) en nog meer.
2. Beschik je over een eigen auto? Neem dan de highway 99 van Vancouver naar Whistler. Deze lange weg brengt je langs de mooiste plekjes.
3. Bij aankomst in Whistler, ga allereerst naar de informatieshop. Daar kunnen ze je tips geven over leuke wandelroutes en wanneer rondleiding in het stadje maar ook in de musea starten. En als het slecht weer is bij aankomst, kun je vragen om de camerabeelden van boven op de berg te bekijken. Op die manier kun je beslissen of je wel of niet omhoog gaat.
4. Ga langs bij Pure Bread. Dit kleine bakkertje heeft de meest lekkere dingen. Van caramel-banaan brownies tot sandwiches. Zeker een plek waar je even naar binnen moet!

Vancouver

Vancouver

Vancouver

Vancouver

Vancouver

5 Comments

 • Klaas Kromhout
  15 juni 2016 at 07:22

  Hoi Emma, wat een mooie reis ben je mee bezig zeg, dit was ook weer een prachtige trip en leuk om op zo’n manier op mooie plekken te komen. Foto’s geven een geweldige indruk van dit mooie land. Ga je ook nog beren zien? Veel plezier en op naar je volgende doel.

  Groet, Klaas

  • Emma
   16 juni 2016 at 03:18

   Hi Klaas! Bedankt voor je reactie!
   Ja, ik vond dit ook echt een prachtige trip. Dit weekend ga ik hopelijk weer van dit soort plaatjes zien en misschien wel nog mooiere. Heel toevallig heb ik vandaag twee beren gespot. Eindelijk! Ik wachtte er al een tijdje op en dan nu plots zag ik ze. Heel erg tof om van zo dichtbij te zien. En gelukkig heb ik wat mooie foto’s kunnen schieten – die volgen nog! De eland heb ik ook gespot maar helaas geen foto van kunnen nemen. Dus extra leuk dat ik een beer wel goed op de foto heb.

 • Jeffrey
  15 juni 2016 at 20:23

  Mooie foto’s! Ik ben jaloers… :-)

 • Emma
  16 juni 2016 at 03:19

  Thanks Jeffrey! Volgende bestemming misschien west Canada?

  • Jeffrey
   16 juni 2016 at 08:22

   Haha! Ja, wie weet! :-) Er zijn zoveel plekken in de wereld die ik graag wil zien. Maar dat pittoresk stadje lijkt me heel leuk!

  Leave a Reply