Reistips

Veilig backpacken met een snowboardslot | Winactie

backpacken

Backpacken, wat heb je daarvoor nodig? Iedereen heeft natuurlijk een andere meeneemlijst. Maar enkele reisitems zijn onmisbaar. Ik weet nog goed hoe ik vorig jaar aan mijn grote soloreis begon. Ik vond het spannend om alleen voor lange tijd te reizen. En naast dat ik alleen ging reizen, moest ik ook alleen op al mijn waardevolle spullen letten. Mijn camera, laptop, paspoort, telefoon en creditcard moest ik continu goed opbergen of in de gaten houden.

Toen mijn reis in Canada begon had ik nog niet direct het gevoel dat mijn spullen gestolen konden worden. Het voelde veilig en modern. Iedereen had een laptop en een dure telefoon op zak. Maar na Canada vloog ik door naar Costa Rica. En na acht weken in Costa Rica te zijn geweest ging ik  langzamerhand richting Mexico. In Centraal-Amerika had ik wel het gevoel dat ik echt goed op mijn spullen moest letten. Regelmatig nam ik de bus en werd mijn backpack ergens opgeborgen waar ik hem niet meer in mijn vizier had. Dat was wel spannend. Het zijn toch je enige spullen die je op dat moment hebt en waar je veel waarde aan hecht. In Costa Rica, Nicaragua en Guatemala ben ik ook door locals en medereizigers gewaarschuwd. Zodra ik aankwam in een nieuw hostel borg ik al mijn belangrijke spullen op in de lockers. Gelukkig hebben bijna alle hostels tegenwoordig grote lockers waar je veel spullen in kunt opbergen. Wel is het belangrijk dat je je eigen slot meeneemt. En persoonlijk vind ik een slot met een sleuteltje niet geschikt voor mensen die backpacken. Wat als je het sleuteltje kwijtraakt? Dan liggen je spullen voor lange tijd wel heel veilig…

TSA snowboardslot

Hoe heb ik dat tien maanden lang gedaan? Dankzij het slot dat ik had gekregen van mijn zus. Daardoor is er nooit iets tijdens het backpacken gestolen. Eigenlijk wordt het slot voornamelijk als snowboardslot gebruikt. Maar voor backpackers is het ook ideaal. Dit snowboardslot heeft een stalen draad. En dat is tevens een van de grote pluspunten. Met de draad kun je het zo lang of kort maken als jij wilt. Stel je zit in een typische chickenbus (een oude Amerikaase schoolbus) in Nicaragua of je maakt een lange treinreis. En je backpack komt ergens te liggen waar je hem niet goed kunt zien. Dan kun je met het snowboardslot je backpack vastmaken aan een paal of stoel. Op die manier zorg je er toch voor dat je spullen veilig vastliggen. En misschien denk je nu wie pakt er zomaar een backpack uit een bus? Ik kan je vertellen dat dat gebeurt! In Nicaragua had de eigenaar het gelukkig door dat zijn backpack door iemand anders werd gepakt. Maar het zal je maar gebeuren. De stalen draad kun je niet even met een schaar of mes doorknippen of snijden. En wat het extra lastig maakt voor dieven is het cijferslot dat er aan verbonden is. Geen gedoe met een sleuteltje bewaren, maar gewoon een cijfercode onthouden. Er bestaat overigens ook een klein skislot met cijfercode. Handig voor als je je rugzak op een drukke markt of in een drukke stad wilt veiligstellen.

 

Winactie

Dankzij TSAslotje.nl mag ik een reiziger blij maken met een 4-pack skisloten, zoals hierboven afgebeeld. Wat moet je doen om te winnen? Like de Facebookpagina van Travelhotspots.nl. En laat in een reactie hieronder weten 1. waar jij deze snowboardsloten wilt gaan gebruiken. En 2. waar kun je ze nog meer voor gebruiken? Maandag 1 januari wordt de winnaar op de Facebookpagina van Travelhotspots.nl bekend gemaakt. 

No Comments

Leave a Reply