Persoonlijk

Volgende reis gaat naar…

Travelhotspots

Het is alweer ruim tweeënhalve maand geleden dat ik, na tien maanden reizen, weer in Nederland aankwam. Terug van een super bijzondere wereldreis. Langzamerhand is alles weer opgepakt en lijkt het net alsof ik niet ben weggeweest. Althans misschien voor de mensen om mij heen. Maar ik denk regelmatig aan de geweldige tijd die ik heb gehad. Die herinneringen komen vaak naar boven door bepaalde muziek, die ik heel vaak heb geluisterd in Canada en Costa Rica. En onlangs stond ik in een drukke trein en dacht ik, wat een drukte. Maar toen realiseerde ik mij, dat ik in veel drukker vervoer heb gezeten. De overvolle ‘chickenbus’ in Nicaragua en de metro in Mexico City, waar ze overigens tijdens de spitsuren een aparte coupe hebben voor vrouwen en kinderen.

Gelukkig qua werk kon ik direct aan de slag bij mijn oude werkgever Starbucks en zelfs mijn oude functie was beschikbaar. Helaas duurde het wel even voordat ik mijn eerste salaris kreeg. Maar inmiddels is afgelopen week dan eindelijk weer iets binnen gekomen op mijn rekening. Uiteindelijk heeft dat precies een jaar geduurd. Een jaar dat ik geen inkomen had. Een jaar dat ik van mijn spaargeld leefde en uiteindelijk ook wat geld moest lenen. Je kunt je vast voorstellen hoe gelukkig ik was dat afgelopen week na zo’n lange tijd weer iets op mijn rekening binnenkwam. De eerste aankopen zijn dan ook direct gedaan.


Mijn eerste grote aankoop…

Ondanks dat het geld op was, heb ik zo’n 1,5 maand geleden mijn allereerste grote aankoop gedaan. Ik was al een tijdje online aan het speuren naar een goede deal. Toen ik hem uiteindelijk vond, moest ik hem wel kopen. Jawel, ik heb een vliegticket geboekt. Net terug van mijn wereldreis besloot ik om weer op avontuur te gaan. Dit keer niet voor tien maanden maar voor drieënhalve week. Als je mij op Instagram volgt dan weet je waar ik naartoe ga.

De reis gaat namelijk terug naar Mexico. Ondanks dat ik daar al vierenhalve maand ben geweest wilde ik graag zo snel mogelijk terug. Natuurlijk vanwege het mooie en diverse land maar ook vanwege de liefde. In mijn laatste drie weken van mijn wereldreis heb ik iemand leren kennen in Mexico City. Helaas zijn de vakantiedagen in Mexico heel anders geregeld dan in Nederland. Het eerste jaar dat je bij een bedrijf werkt, heb je geen vakantiedagen en de volgende jaren maar acht dagen. En vanwege zijn vakantiedagen kon deze leuke jongen niet naar Nederland komen. Natuurlijk vind ik het helemaal niet erg om naar Mexico te gaan, dus met mijn laatste centen (met dank aan mijn moeder) kocht ik het vliegticket naar Mexico City.

In deze vakantie verblijf ik grotendeels in Mexico City. Hoewel ik er al een aantal weken ben geweest, heb ik inmiddels een lijstje met activiteiten die ik nog graag wil doen. De eerste weekend-trip naar San Miguel de Allende is al geboekt. Eigenlijk wilde ik tijdens mijn wereldreis al heel graag een bezoek brengen aan deze stad. Dat is er uiteindelijk niet van gekomen. Extra leuk dus dat ik nu alsnog deze bijzondere stad kan bezoeken. 


Nog een reis?

Naast Mexico heb ik nog een ander ‘spannend’ reisje in de planning. Via Hema kon je onlangs een verrassingsweekend kopen. Wat inhoudt dat je de reisbestemming nog niet weet. Van te voren kon je wel een aantal voorkeuren opgeven maar de bestemming bepalen zij. De reis is maar drie dagen en zal ergens binnen Europa zijn. Het lijkt een beetje op het idee van srprs.me maar dan goedkoper. Nadeel is wel dat je na een week de reisbestemming krijgt toegestuurd. Om het alsnog ‘spannend’ te houden heeft alleen mijn moeder die bekeken en de rest van het gezelschap niets verteld. 

Dat zijn op dit moment de reisjes die geboekt zijn. Ik hoop rond augustus en september nog een citytrip te maken. Mijn tweede wereldreis moet nog even op zich laten wachten maar de reisplannen beginnen wel vorm te krijgen in mijn gedachten. Want voor langere tijd in Nederland blijven zie ik niet zo zitten. Men zegt wel dat als je eenmaal een wereldreis hebt gemaakt dan wil je meer. En dat klopt! Ik wil opnieuw zo’n groot avontuur aangaan. Maar daar is natuurlijk wel een goedgevulde bankrekening voor nodig. Dus dat heeft nu eerst mijn prioriteit. Maar dromen mag altijd toch?

Wat zijn jouw reisplannen voor het jaar 2017? En zou jij zo’n verrassingsreisje zien zitten? 

4 Comments

 • anouk
  5 mei 2017 at 09:16

  Gaaf Emma! Heeft iemand je al opgegeven voor all you need is love? ;-)

 • Linda| travellersoftheworld
  5 mei 2017 at 10:22

  Wat een mooie plannen zeg! Die verrassingsreis klinkt ook heel leuk, wel jammer dat je het na een week al hoort. Srprs.me vond ik wat dat betreft geweldig!

 • Daphne | Travelshot.nl
  5 mei 2017 at 22:11

  Wat een leuke vooruitzichten! Super leuk ook dat je je liefde hebt leren kennen daar, alvast veel plezier!

 • Jessica
  12 mei 2017 at 20:22

  Wat ontzettend leuk dat je iemand hebt leren kennen in Mexico! Ik wist inderdaad al dat je terug naar Mexico ging, maar niet voor de liefde. Leuk leuk leuk! :)

 • Leave a Reply