Persoonlijk

WERELDREIS voorbereidingen | update 1

wereldreis

Het is even geleden dat ik jullie meenam in de voorbereidingen van onze wereldreis. Intussen is er een hoop geregeld en besloten. Zoals jullie waarschijnlijk weten is Fernando, mijn Mexicaanse vriend, in juni in Nederland geweest. Het was zijn eerste vakantie buiten zijn eigen land. En hij heeft volop genoten. De meeste voorbereidingen voor onze wereldreis heb ik gedaan, logisch want hij heeft er niet heel veel verstand van. Wat heb je namelijk nodig voor een lange backpackreis? Heb je aan inentingen gedacht? Hoeveel geld hebben we nodig? Hoe gaan we reizen en waar gaan we slapen? Dat ik het grootste gedeelte heb georganiseerd van onze wereldreis vind ik geen probleem want ik regel en organiseer het maar al te graag. Maar ik vind het wel belangrijk om samen beslissingen te nemen. Het is namelijk niet alleen mijn reis. Daar ben ik mij ook bewust van.

 

De reisroute

Tijdens de vakantie van Fernando in Nederland hebben we het een en ander besproken over onze wereldreis. Natuurlijk hadden we een aantal punten al besloten. Zo beginnen we nog steeds onze reis in Spanje. En reizen we helemaal naar het zuiden om met de boot over te steken naar Marokko. In Marokko verblijven we ongeveer twee weken en vliegen vanuit daar terug naar Sevilla in Spanje. Na zes weken reizen keren we terug naar Nederland om daar alle feestdagen in december met mijn familie te vieren. Pakjesavond, een kerstdiner en oliebollen bakken, allemaal bijzondere momenten waar ik enorm naar uit kijk. Ergens in januari vliegen we door naar waarschijnlijk Bangkok. De tickets moet ik nog boeken. Maar ik wacht nog even op een goede deal. Overigens willen we geen tot nauwelijks voorbereidingen treffen voor onze reis in Zuidoost-Azië. Dat zien we daar terplekke wel. Europa daar en tegen is veel duurder en is het fijn om het een en ander te hebben uitgezocht. Zo heb ik een reisroute door Spanje en Marokko al uitgewerkt. Ons idee is om zo’n drie maanden in Zuidoost-Azië te verblijven. Vervolgens willen we via Nederland door naar Mexico reizen. 


De kosten

Zoals je hierboven leest reizen we door verschillende continenten. Drie maanden in Europa gaan veel geld kosten. Natuurlijk kun je het zo duur maken als je zelf wilt. En we zijn ook zeker van plan om op ons geld te letten. We willen uiteindelijk zo lang mogelijk met elkaar van alle mooie plekken genieten. Een lange afstandsrelatie is te doen maar als je dan eindelijk samen bent wil je daar optimaal van genieten. Overigens zijn we niet van plan om na deze reis alleen naar ons eigen land terug te keren.

In Nederland zullen de kosten wat lager uitpakken aangezien we bij mijn ouders kunnen slapen. Maar vanuit Nederland zullen we wel regelmatig op pad gaan. Wie weet een aantal leuke stedentrips in Nederland, België of Duitsland. In Azië is het leven veel goedkoper. Vandaar dat we ook alle tijd hebben om daar terplekke uit te zoeken waar we heen willen. We hebben wel duidelijk voor ogen dat we niet met een lege spaarrekening naar Mexico willen gaan. In Mexico weten we nog niet wat we gaan doen. Eerst rondreizen of eerst ergens een baantje zoeken om geld te verdienen. Daar moeten we tijdens onze wereldreis nog over nadenken. Maar dat we samen ergens blijven staat vast. 

Mijn vorige wereldreis kostte zo’n €15.000. Het is een hoop geld maar ik heb er enorm veel van gedaan. Dit keer gaan we reizen met ongeveer hetzelfde bedrag maar dan natuurlijk voor twee personen. Onze motivatie om dus goedkoop te reizen maar wel volop te genieten is groot.

 

Reisgadgets

In mijn vorige update schreef ik over een aantal items die ik wilde aanschaffen voor de wereldreis. En dat heb ik gedaan! Een extra SD kaart heb ik aangeschaft, een 2 TB hardeschijf, een Zhiyun Crane V2 (stabilisator voor mijn camera), en een goede cameratas. Op mijn huidige lijstje staan alleen nog een potretlens voor mijn camera en een tripod. Eigenlijk zijn bijna alle gadgets wel foto/video gerelateerd. Het is misschien een dure hobby, het is wel een hobby waar ik en Fernando overigens ook veel plezier uit halen.

In de volgende reisupdate vertel ik meer over de reisroute in Spanje en Marokko. Wat mijn tactiek is om goedkoop te reizen. En welke budgetten ik heb bedacht per land. Houd dus zeker Travelhotspots.nl in de gaten. Wist je trouwens dat ik ook een YouTube kanaal en een Facebookpagina heb? Ik zou het leuk vinden als je die volgt. Dat kan via deze links: YouTube en Facebook.

No Comments

Leave a Reply