Reistips

8x wat te doen met reisfoto’s!

wat te doen met reisfoto's

Wie maakt er geen honderden of duizenden foto’s op reis? Als je een goede camera hebt en het leuk vindt om foto’s te schieten dan raakt je SD-kaartje snel vol. En grote kans dat je bij thuiskomst het maken van een fotoboek voor je uit schuift. Zo ook bij mij. Sinds februari 2017 ben ik terug in Nederland en nog altijd niet begonnen aan een fotoboek. Terwijl ik toch de wereld ben overgegaan en Canada, Costa Rica, Panama, Nicaragua, Guatemala, Belize én Mexico heb bezocht. En de tofste tijd en ervaring uit mijn leven heb gehad. Dus je zou zeggen dat wil je hebben vastgelegd in een mooi fotoboek. Maar wat kun je nog meer doen met je reisfoto’s? Welke bijzondere dingen zijn er tegenwoordig online te vinden? Ik heb wat leuke items gevonden die ik zelf ook zou willen hebben.

1. Polaroid slinger
Onlangs heb ik bij HEMA twintig polaroidfoto’s laten afdrukken. Het leuke daaraan is dat ze niet zo groot zijn (9×10 cm) en dat je ze op verschillende manieren kunt showen. Maak bijvoorbeeld met mini wasknijpers een slinger van polaroidfoto’s. Of plak er een aantal vast op je spiegel of in je agenda. Maar ook een paar polaroidfoto’s gecombineerd in een fotolijst staat leuk in je woonkamer.

2. Uniek paspoorthoesje
Tegenwoordig heeft iedereen wel een paspoort. Maar heb je ook een paspoorthoesje? Kies je mooiste reisfoto of juist eentje waar je zo’n speciale herinnering aan hebt en bestel je hoesje op Zazzle.com. Elke keer als je opnieuw op reis gaat, denk je weer aan dat ene moment. 

3. Reis wandplank
Dit is iets dat ik zelf ook ga kopen. De IKEA verkoopt goedkope wandplanken, waar je al je mooie fotoboeken of reisfoto’s kunt op tentoonstellen. Op dit moment heb ik al een aantal fotoboeken maar die staan niet in het zicht. Een reis maak je ook om nieuwe dingen te ontdekken en die te blijven herinneren. Met een wandplank vol reisinspiratie blijven de herinneringen in leven. Wil je een speels effect toevoegen? Koop dan in verschillende maten en kleuren fotolijsten. Maar zorg wel dat je een wandplank koopt met een opstaand randje, zodat de fotoboeken er niet af kunnen glijden.

4. Kurken wereldkaart voor al je reisfoto’s
Bij Bol.com kun je deze leuke wereldkaart van kurk bestellen. Laat de mooiste reisfoto’s afdrukken en met de zestien meegeleverde pinnetjes kun je de foto’s vastpinnen.

5. Reisroute vastleggen
Koop een landkaart van het land waar je bent geweest en met een draad en lijn span je de reisroute die je hebt afgelegd. En vergeet natuurlijk niet rondom een aantal mooie foto’s te plakken. Via interglobetravel kun je van diverse landen een landkaart bestellen. Woon je in Utrecht of omgeving? Bezoek dan de leuke en sfeervolle reiswinkel in het centrum van Utrecht.

6. Pak het groots aan
Wil je een stapje verder gaan? Bestel dan bij deze webshop je mooiste foto of herinnering op fotobehang. Op de website kun je je eigen foto uploaden, vul de juiste maten van je muur in en het wordt vervolgens naar je huis verzonden. 

7. Maak je foto extra speciaal in een wissellijst
Maak gebruik van de wissellijsten van IKEA om je foto’s meer diepte te geven. Schrijf bijvoorbeeld met scrabble steentjes de naam van het land en plaats de steentjes in de lijst. Vaak kun je bij een tweedehandswinkel wel een scrabble spel voor een paar euro op de kop tikken. Een ander idee is om een aantal items die je hebt bewaard van je reis in de lijst te stoppen. Bijvoorbeeld wat geld of een ticket van je favoriete museum.

8. Neem je foto opnieuw mee op reis
Iedereen heeft wel een laptop tegenwoordig. Maar heb jij ook een originele laptophoes? Bij Case Company Amsterdam kun je je eigen laptophoes laten maken. Kies uit 12,13 of 15 inch en upload je mooiste reisfoto. En elke keer als je je laptop meeneemt word je weer herinnerd aan die toffe reis die je hebt gemaakt.

 

Heb jij nog een idee wat ik met mijn reisfoto’s kan doen? Of heb je zelf iets super leuks met jouw foto’s gedaan? Let me know! 

4 Comments

 • Margon | notanotherfitgirl
  13 oktober 2017 at 21:33

  Leuke ideetjes! Inderdaad, 9 vd 10 keer is je SD kaartje zo volgeschoten, maar verder dan de laptop komen de foto’s vaak niet. Ik heb van onze laatste vakanties en mijn reis naar China wel een fotoboek gemaakt, waarbij ik zelf alle foto’s en aandenken (kaartjes, tickets, etc) in heb geplakt. Heerlijk om mee bezig te zijn, doordat je de reis eigenlijk nogmaals beleefd. Nu nog op zoek naar een leuke manier om meer in huis te doen met deze gave ervaringen :)

  • Emma
   16 oktober 2017 at 13:27

   Dus je bent lekker creatief bezig geweest! Super leuk om dat zelf te doen. Dus tijdens je reis in China heb je bewust kaartjes bewaard om ze vervolgens in te plakken? Dat is wel het leuke van je eigen fotoboek maken, dat je entreekaartjes of andere dingen kunt inplakken. Met een digitaal fotoboek heb je daar geen ruimte voor of past het niet bij het gehele boek. Ben je van plan dit nu vaker te doen?

 • Reiziger365
  22 november 2017 at 14:22

  Leuke ideeën!

 • Shamira | Kompas 24
  23 november 2017 at 14:03

  Leuke tips! Ik heb sinds kort ook een polaroid slinger aan de muur hangen, echt super blij mee :-)

 • Leave a Reply