Bestemmingen Canada

Vancouver – wat vond ik van deze stad

De westkust van Canada. Daar ging ik plotseling voor twee weken naar toe. Na een aantal weken in Toronto te zijn geweest en plekken als Ottawa, Montreal, Kingston en Algonquin National park te hebben bezocht, was het tijd voor iets nieuws. Ik boekte vrij onverwachts een ticket naar Vancouver. Zonder enig idee wat ik daar zou gaan doen, pakte ik opnieuw mijn backpack in. Ik had zin in iets totaal anders en ja dat heb ik kunnen meemaken.

Van te voren had ik voor twee weken een hostel geboekt. Achteraf gezien was dat een beetje te lang. Maar zonder enige voorbereiding kon ik dat niet weten. Andere reizigers en Canadezen die ik ontmoette waren zo enthousiast over Vancouver dat ik dacht: twee weken is perfect om een stad te ontdekken.

Na een vlucht van ruim vier uur kwam ik aan in Vancouver. Als je na gaat dat het nog steeds in Canada ligt maar toch vier uur vliegen is. En daarbij ook nog een tijdsverschil van 3 uur heeft, is dat best een gek idee.

Vancouver

Daardoor kwam ik ’s avonds laat aan. Gelukkig had ik van te voren uitgezocht hoe ik bij het hostel moest komen. Want om ’s avonds nog moeten uitzoeken waar je heen moet, is niet erg prettig. Het hostel (HI Vancouver Central) zelf was “oke” maar niet zo goed als in Toronto. Ik deelde een slaapkamer met drie anderen. De locatie was goed en het was schoon. Maar het grootste nadeel was dat de keuken alleen een magnetron had. En dat voor een hostel, waar reizigers goedkoop willen eten en dus zelf willen koken. De mogelijkheid was er wel om naar hetzelfde hostel te gaan maar dan op een andere locatie (15 minuten lopen). Zij beschikte wel over een volledige keuken. Dus dat heb ik af en toe maar gedaan. Maar alsnog, een hostel zonder goede keuken?

Vancouver heeft een aantal leuke highlights maar de stad zelf heeft mij niet erg getrokken. Ik zag persoonlijk niet de mooie buurten die had gehoopt te zien. Maar Stanley Park, een van de grootste parken in Noord-Amerika, is erg mooi. Je kunt er van alles zien. Zo begint je tocht langs het water maar kan zomaar eindigen midden in een groot bos. En ondanks dat wij Nederlanders dat als een bos beschouwen, is dit hier een park.

Stanley Park

DSCN5700
DSCN5707

Ook de “Grouse Mountain” is een leuke bezienswaardigheid. Het ligt net buiten de stad. Maar je kunt er gemakkelijk heen met de boot en de bus. De boottocht zelf is ook een leuk tocht. Maar de tocht de berg op omhoog is nog “leuker”. Je gaat niet via een normale trap omhoog. Maar via een stijl pad met stenen en boomwortels. De tocht was zwaarder dan ik dacht. Maar het uizicht, na bijna twee uur lopen, was geweldig. En naast het uitzicht kregen we gratis een vogelshow en twee beren te zien. Dat was na die zware tocht wel echt super tof.

mening vancouver1
Grouse Mountain
Grouse Mountain
Beer

Ook Graville Island is een leuke plek om naar toe te gaan. Je kunt of voor een paar dollar met de boot oversteken of je loopt via de grote brug naar het eiland. De toeristentrekker is de Public Market, waar tientallen kraampjes met diverse producten staan. Mensen die zelf dingen ontwerpen en verkopen maar ook genoeg eetkraampjes waar je heerlijk kunt eten. Zeker een leuke plek om naar toe te gaan.

Ook de Capilano Bridge, waar je hoog tussen de boomtoppen over houten hangbruggen naar de overkant loopt was een leuke (maar toeristische) ervaring. En dan de Whale Watching tour, wat ook een zeer unieke ervaring was.

Capilano Bridge
Whale vancouver

Maar naast deze leuke highlights vond ik de stad niet geweldig om doorheen te lopen. De plek waar mijn hostel was (Granville Street) was meer een uitgaansplek. Op straat lagen een hoop daklozen en in de hoeken een hoop afval. Voor het straatbeeld van Vancouver was het dus niet erg goed. Natuurlijk was dat maar één straat van Vancouver. Maar over het algemeen is het niet een stad die ik zou aanraden voor twee weken. Als je twee nachten in Vancouver verblijft is dat goed. Het is tevens een mooie start (je kunt gemakkelijk op Vancouver vliegen) om vervolgens verschillende omliggende steden/plekken te bezoeken.

Daarom besloot ik om bij een reisorganisatie genaamd “Moose” twee tours te boeken. De eerste was een dagtour naar Whistler. En de tweede was voor twee dagen naar Kelowna en Banff, richting de Rocky Mountains. Beide tours waren erg bijzonder. Achteraf gezien heb ik te weinig tijd gehad om genoeg van de Rocky Mountains te zien. Dus ooit ga ik terug naar de westkust van Canada om daar een tour te maken door dit mooie berggebied.

Moosebus
Moosebus

Waar ik het meest blij mee ben is dat ik een heel ander deel van Canada heb leren kennen. Een deel met zoveel mooie natuur. Waar je uren vanuit de bus naar buiten kunt kijken. Waar je orca’s, zeehonden, beren, herten en roofvogels kunt zien. Waar je op blauw – groene meren kunt kanoën. En de besneeuwde bergtoppen met strak blauwe lucht kunt zien.
Dit was een juiste beslissing om onverwachts naar Vancouver te gaan.

Lees ook de volgende artikelen, die ik eerder heb geschreven:
Whale Watching tour in Vancouver 
Van Vancouver naar Whistler

No Comments

Leave a Reply