Bestemmingen Nederland

Weekendje uitwaaien aan zee – Landal Nieuwvliet Bad – Tips

uitwaaien zeeland

Ben je soms ook toe aan een weekend uitwaaien aan zee, rustig een boek lezen en even het gevoel hebben van op vakantie zijn? Ik vertel je alles over een lang weekend weg in Zeeland en het verblijf bij Landal Nieuwvliet-Bad.

Ik denk dat het bij iedereen wel eens in zijn of haar gedachten voorbij komt; wat zou het toch heerlijk zijn om even een weekend weg te gaan. En dan naar een plek waar je rustig een boek kunt lezen, voor de openhaard kunt zitten en een strand of boswandeling kunt maken. Maar vooral even het gevoel hebt dat je weg bent, weg van de dagelijkse verplichtingen en van je werkzaamheden.

Zo ben ik twee weken geleden een midweek naar een Landal park in Zeeland geweest. Zeeland is de perfecte locatie voor een weekend of midweek weg. Je hebt het strand in de buurt maar als je liever naar een stad gaat kun je gemakkelijk met de auto naar Brugge, Gent, Knokke of Antwerpen. Ook in de directe omgeving zijn er schattige (kleinere) steden die leuk zijn voor een bezoek.

Landal Nieuwvliet-Bad

Sinds 2012 is dit park geopend. Dat is ook iets wat duidelijk zichtbaar is. Afgelopen jaren ben ik al naar vele landalparken geweest en er is duidelijk een verschil tussen de nieuwere parken en de oudere. Zo worden de nieuwe parken heel modern maar zeker ook sfeervol gebouwd,is er genoeg ruimte om de huisjes qua privacy. En ook de inrichting is tien keer beter dan de oudere parken. Als je naar een wat ouder park gaat kun je voor een ‘luxe’ huisje kiezen en dan heb je vaak ook een nieuw ingericht huisje. Maar alle andere huisjes hebben vaak oud uitziende meubels. Maar goed, om bij Nieuvliet-Bad te blijven het is direct bij aankomst al een mooi gezicht. Alle huisjes zijn in typische Zeeuwse architectuur gebouwd wat voor een mooie uitstraling zorgt.
Landal Nieuwviet-Bad

Landal Nieuwviet-Bad

Landal Nieuwviet-Bad

Landal Nieuwviet-BadWij verbleven in een 8 persoons- huisje. Door de vele zand kleuren, houten assecoires en foto schilderijen van de omgeving kom je al snel in een vakantiemodus. Het fijne aan de huisjes is dat als het lekker weer is je gerust buiten kunt zitten uit de wind. Ze hebben het zo ontworpen dat alle terrassen uit de wind liggen. Met een mooi uitzicht en de verschillende vogelgeluiden kun je zo in het zonnetje wegdromen.
Landal Nieuwviet-Bad

Landal Nieuwviet-Bad

Landal Nieuwviet-Bad

Landal Nieuwviet-BadNaast dat het park er goed en onderhouden uitziet, is de locatie ook fijn. Binnen tien minuten lopen ben je al op het strand waar verschillende strandtenten zijn. Ook de Zeeuwse stadjes als Breskens en Sluis zijn gemakkelijk en snel te bereiken. Wel is het gemakkelijk om een auto ter beschikking te hebben. Het is wel mogelijk om met het openbaar vervoer te reizen naar het park, omdat er ook een belbus aanwezig is. Maar het gemak van een auto is in deze streek van Nederland wel fijn.
SluisFoto: Sluis
Het park heeft een overdekt zwembad en een speciaal programma voor kinderen.  Het is niet zo dat je ‘last hebt’ van spelende kinderen omdat de huisjes niet rondom het ‘speelgebied’ liggen.
Als het helder weer is kun je ’s avonds prachtig de sterren bekijken. Zeker omdat er in de omgeving weinig bomen staan heb je veel meer zicht. Vind je het te koud buiten? Geen probleem want in de slaapkamers boven heb je een dakraam waar je, als je in bed ligt, ook een mooi uitzicht hebt op de sterrenhemel.


Zes tips voor een weekend Nieuwvliet-Bad

1. Houd je van een wat ruimer huisje? Boek dan in plaats van een 4 pers. een 6 pers. huisje. Of in plaats van een 6 pers. een 8 pers. huisje. Omdat het zitgedeelte vaak in vakantiehuisjes niet voldoende is, voor het aantal gasten dat verblijft in het huisje. Daarbij vind ik het persoonlijk fijner als er wat meer ‘leefoppervlak’ is. Stel dat het een keer slecht weer is dat je dan allemaal binnen in de woonkamer kunt zitten. Het kost uiteindelijk natuurlijk iets meer maar het voordeel wat je ervan hebt is wel heel fijn.

2. Zorg zelf voor een hand- en theedoek, afwasmiddel, vaatblokjes, eventueel houtblokken (speciale: verpakt in papier), koffiepads of gemalen koffie, zout en peper en natuurlijk voor wat gezelligheid. Neem bijvoorbeeld zelf wat spelletjes of DVD’s mee. 

3. Bezoek het stadje Sluis. Vanaf Landal is het 15 minuten rijden met de auto. In Sluis bevindt zich een oude molen, waar je voor €2 p.p. omhoog kunt. Kom je vroeg in het voorjaar dan heb je de kans dat je ooienvaars spot in het park net buiten het dorp.

4. Ga met de auto een dagje naar Brugge. Vanaf Landal is het 45 min rijden en het is zeker de moeite waard. Zorg dat je of naar een P&R of deze parkeergarage rijdt want dat scheelt veel parkeergeld. Wij zijn naar een parkeergarage ‘Buiten Begijnenvest’ gereden waar we voor €2,80 hebben geparkeerd. En waar we gratis met de bus naar het stadscentrum van Brugge konden reizen. Met je parkeerkaart kun je naar het bus loket gaan en vragen om een gratis buskaartje. Brugge zelf is echt een leuke en vooral mooie stad. Vergeet je fototoestel niet!

5. De dichtstbijzijnde strandtent ‘De Boekanier’ is in de winter alleen in het weekend open en vanaf half maart elke dag. Wandel over het strand en sluit af met een kopje warme chocolademelk. 

6. Bezoek het fotogenieke dorpje Retranchement. Vlakbij de grote kerk in het centrum bevindt zich een groot terras waar je een goed kopje koffie kunt drinken. 

Ben jij ook wel eens in Zeeland geweest en heb je nog leuke tips? Ik schreef ook over Landal de Waufsberg in Limburg. Het heeft geen zwembad of tennisbaan maar o.a. de ligging maakt het tot een zeer goed park. 

2 Comments

  • Annemieke
    29 maart 2016 at 21:43

    Op het park zijn ook hippe bakfietsen te huur. Handig wanneer je in de zomer veel spullen en kinderen wilt vervoeren naar het strand

  • Leave a Reply