Persoonlijk Reistips

Originele wereldkaart voor aan de muur | reiscadeau

wereldkaart

We kennen ze allemaal wel: de kraswereldkaarten. Ze zien er leuk uit en na elke gemaakte reis kun je weer krassen. Maar tegenwoordig zijn er veel andere soorten wereldkaarten. Kaarten die net iets meer volwassen en tijdloos zijn. Ook steeds vaker zie je dat winkels stedenkaarten verkopen: een plattegrond van je favoriete stad of een schets van jouw provincie. Het aanbod is de laatste jaren uitgebreid en soms maakt dat het kiezen lastig.

 

Uitgebreide webshop | Wereldkaarten.nl

Mijn muur was toe aan iets nieuws. De gouden kraswereldkaart hing er al een aantal jaar. Dankzij de webshop wereldkaarten.nl mocht ik iets nieuws uitkiezen. Dat kiezen duurde langer dan gedacht, omdat het aanbod van deze webshop zo groot is. Denk aan een wereldkaart geïnspireerd op Mondriaan, een wereldkaart op perkament, een dierenwereldkaart, een geometrische lijnen wereldkaart of wat ik gekozen heb: een wereldkaart van kurk met punaises. Het aanbod is eigenlijk nog groter dan dat ik nu opsom. Het is zeker de moeite waard om even een kijkje te nemen.

Naast wereldkaarten verkopen ze ook stadskaarten. Die vind ik persoonlijk erg tof. Jammer genoeg hadden ze geen stadskaarten van Mexico. Want hoe leuk zou het zijn een kaart van Orizaba (een stad in Mexico) waar mijn vriend vandaan komt en een van Utrecht naast elkaar te hebben hangen. De webshop biedt stedenkaarten uit Nederland en enkele uit Duitsland en Oostenrijk aan.

 

Kurk of toch een wereldkaart op hout? 

Met het oog op de toekomst, waar ik eventueel verhuis naar Mexico, koos ik voor twee items die leuk zijn om mee te nemen. Belangrijk dus dat dat hiermee mogelijk is. Ik was eerlijk gezegd de kraswereldkaart aan mijn muur al een tijdje zat. Het idee dat je een land kunt open krassen is leuk, maar wat als je zoals ik de kaart in een lijst hebt hangen. Dan moet je elke keer die lijst van de muur halen. Het gemak van de kurkwereldkaart vintage is dat je makkelijk een punaise in het land kunt prikken. Het was overigens een verrassing dat er punaises werden bijgeleverd omdat op de website daar niets over stond geschreven. In een zakje zitten tien rode en tien groene punaises. Persoonlijk had ik liever meer van één kleur gehad. Maar rode punaises kan ik makkelijk zelf nog aanschaffen.

Op de foto hieronder zie je de kurkwereldkaart op mijn muur. Het bevestigen ging snel en de kwaliteit is erg goed. De kaart is soepel maar wel stevig en enkele millimeters dik. Met de bijgeleverde spijkertjes hang je de kaart makkelijk aan de muur. In de toekomst hoop ik de wereldkaart een nieuwe bestemming te geven maar dan in Mexico.

wereldkaart
wereldkaart
Een wereldkaart aan de muur is tof maar het is ook leuk om je favoriete stad in huis te halen. Ik hoop dat in de toekomst deze webshop het aanbod aan stedenkaarten uitbreidt zodat iedereen ook zijn favoriete vakantiebestemming aan de muur kan hangen. Mexico City? Toronto? Barcelona? Kopenhagen? Genoeg steden waarvan ik denk dat die voor reizigers interessant zijn. Maar voor nu heb ik mijn eigen stadsie Utrecht gekozen. Mijn keuze is Utrecht afgebeeld op een poster. Maar ook hierin heb je diverse opties: canvas, hout, aluminium, plexiglas of juist een ouderwetse schoolplaat. Ik vind het extra leuk dat deze stadskaarten zo in detail gedrukt zijn. Er zijn genoeg winkels die alleen de grote lijnen hebben afgebeeld of maar een klein deel van de stad. 

wereldkaarten.nl

 

Service van Wereldkaarten.nl

Het bestellen gaat heel makkelijk. Alles is online duidelijk uitgelegd en met goede foto’s krijg je een juist beeld van wat de mogelijkheden zijn. Je kiest eerst welk materiaal je wilt. Vervolgens kies je het formaat en voeg je het toe aan je winkelmand. De levertijd is vijf werkdagen maar mijn stadsplattegrond van Utrecht had ik de volgende dag al in huis. Helaas deed de wereldkaart er iets langer over. Na vijf werkdagen nam ik contact op, ik werd vriendelijk geholpen en de wereldkaart werd direct naar mijn huisadres gestuurd. Inmiddels heb ik ze alle twee binnen en ik ben enthousiast over het resultaat. Ze werden beiden in een stevige doos geleverd. De beide items zijn exact zoals online afgebeeld. 

Ondanks dat de kurkwereldkaart even op zich liet wachten ben ik tevreden over de service en het aanbod van wereldkaarten.nl. De website is overzichtelijk en het aanbod is zeer ruim. Voor ieder wat wils. Wie weet gaan ze in de toekomst uitbreiden met het aanbod van stedenkaarten zodat ik daar nog een aantal leuke bestemmingen van kan bestellen.

 

Heb jij ook een wereldkaart of een stadskaart in huis hangen? En welke stad zou jij graag op een plattegrond willen zien?

No Comments

Leave a Reply