Persoonlijk

Update voorbereidingen wereldreis 2.0

Wereldreis

Een nieuwe update over wereldreis 2.0. De afgelopen weken ben ik veel bezig geweest met de voorbereidingen. Ook besloten Fernando en ik een reisbestemming te laten vallen. Maar kwam er wel een verrassende nieuwe bestemming bij. Al deze voorbereidingen geven onze reis meer vorm. We zijn beiden erg enthousiast en willen liever vandaag dan morgen samen op pad. Voordat de grote reis begint ga ik eerst in januari naar Mexico en komt Fernando hopelijk in mei naar Nederland. In deze nieuwe update vertel ik alles over de voorbereidingen.

 

“Een Mexicaan naar Nederland halen gaat niet gemakkelijk”. 

Ondanks dat het nog tien maanden duurt krijgt de reis steeds meer vorm. Ook word ik steeds bewuster dat het echt serieus is. En deze voorbereidingen van de afgelopen weken zijn eigenlijk nog makkelijk van wat ik nog moet regelen en uitzoeken. Een wereldreis maken is één ding maar de plannen daarna moeten ook uitgedacht worden.

We willen beiden niet na de reis apart terug naar ons eigen land. Nee we willen, als alles goed gaat, samen een toekomst opbouwen. Maar waar? Een Mexicaan naar Nederland halen gaat niet zo gemakkelijk. En wil ik dat wel? Ik kan makkelijk in Mexico wonen. Eerst met een toeristenvisa en daarna zien we wel verder. De regels in Mexico zijn makkelijker dan hier in Nederland. Toch blijft wonen in Spanje ook in mijn gedachten. Maar ook daarvoor geldt: het is Europa. En dus niet makkelijk om zonder veel gedoe samen te wonen. We hebben dan beiden geen baan en geen inkomen. Dus in welk land komen we makkelijk aan een baan? Het zijn allemaal punten die ik voor mijzelf wil hebben uitgezocht voordat de reis begint. Waarom? Omdat ik tijdens de reis volop wil genieten en niet verdiepen in moeilijke onderwerpen.

Dankzij een mooie actie op de website van Lonely Planet kocht ik een aantal Lonely Planets. Voorheen had ik alleen de PDF boeken. Maar dit keer koos ik voor de papieren boeken. En dat was een goede keus, merk ik nu. Het is heel fijn om al je voorwerk te doen met een echt boek naast je. Ook kreeg ik twee gratis Lonely Planets opgestuurd van de website 27vakantiedagen.nl. Daarvoor moest ik wel een tegenprestatie leveren: 26 reviews schrijven…

Zoals je in de blog over solo op wereldreis kon lezen, heb ik voor mijn eerste wereldreis bijna geen voorwerk gedaan. Dat gaat nu dus helemaal anders. Aan de hand van de reisboeken en blogs schrijf ik allemaal leuke tips op. Het geeft mij gelijk een goed inzicht in hoeveel dagen we in de Spaanse steden kunnen verblijven. In mijn vorige update over wereldreis 2.0 kon je lezen dat we na Spanje naar Italië wilden reizen. Dat is plots veranderd. Fernando stelde voor om naar Marokko te gaan. Dat klonk voor mij ook interessant en dus hebben we besloten dat we Italië links laten liggen. Mede omdat Fernando maar 90 dagen in Europa mag verblijven en omdat Italië ook vrij prijzig is. Zo blijven er meer dagen over voor in Spanje en Nederland. Waarna we uiteindelijk richting Azië zullen gaan.

 

Bewust omgaan met geld.

Afgelopen weken ben ik erg bewust omgegaan met mijn geld. Vaak heb ik de neiging om nieuwe spullen te kopen, terwijl ik weet dat ik het niet nodig heb. Misschien is het de bewustwording die ik tijdens mijn reis heb opgedaan. De laatste maanden van mijn reis verbleef ik namelijk in Centraal Amerika en dat was een stuk goedkoper. Soms schrik ik hier in Nederland van de hoge prijzen. Natuurlijk is het leven in Centraal Amerika anders: het onderhoud is goedkoper en men verdiend minder. Maar een entreekaartje voor een feest voor 35 euro? Ik bewaar liever de 35 euro en besteed het volgend jaar aan een Airbnb overnachting.

Ondanks dat ik de ‘niet nodige items’ links laat liggen, heb ik wel een lijstje met spullen die ik graag wil aanschaffen. Zo wil ik graag meerdere SD-kaarten voor in mijn camera, een externe harde schijf, een gimbal stabilizer, een statief en misschien een extra lens voor mijn camera. Het zijn helaas geen goedkope spullen. Maar wel stuk voor stuk handig voor op reis.

In mijn volgende update over onze wereldreis vertel ik jullie meer over de bestemmingen. Maar ook over hoe Fernando tegen deze wereldreis aankijkt. Hij is tenslotte nog nooit buiten zijn eigen land Mexico op vakantie geweest. En waarom zijn ouders niet geloven dat hij echt gaat. Ook ga ik wat dieper in op ons budget. Gaat het wel lukken om samen zoveel geld bij elkaar te sparen?

8 Comments

 • Edwin
  11 december 2017 at 10:01

  Wat een avontuur, spannend hoor! Sinds je toch met z’n tweeën bent, is het niet veel leuker om een oud busje te kopen en die om te bouwen tot een camper en daarmee rond te reizen? Genoeg inspiratie te vinden op Pinterest: https://nl.pinterest.com/pin/422353271287576916/

  • Emma
   11 december 2017 at 11:33

   haha ja dat zou kunnen natuurlijk! Maar hij heeft helaas geen rijbewijs en om alleen continue te rijden zie ik niet zo zitten. En ik denk uiteindelijk dat voor hoe lang we ‘m zouden gebruiken het niet waard is om hem helemaal om te bouwen. Maar het lijkt mij wel super tof om ooit eens met een camper of inderdaad een busje een reis te maken. Het liefst dan in Canada ;)

 • Monique
  11 december 2017 at 10:39

  Wat een leuk artikel weer! En ben nu heel benieuwd naar het vervolg haha :) x

  • Emma
   11 december 2017 at 11:35

   Ah lief Monique! In de volgende update wil ik ook meer Fernando erbij betrekken. Aangezien ik het nu voornamelijk “organiseer”. Maar over een maandje kunnen we samen eens brainstormen en bespreken hoe en wat. Dus daar kijk ik erg naar uit.

 • Jessica
  11 december 2017 at 12:09

  Ik ben benieuwd hoe lastig het gaat worden, het zou sowieso natuurlijk wel leuk zijn dat hij ziet hoe jij bent opgegroeid en leeft in Nederland :) Ik ben trouwens over 2 weken weer in Nederland, werk je nog steeds bij de Starbucks in Utrecht? Dan kom ik wel een kopje koffie doen! :)

  • Emma
   13 december 2017 at 19:58

   Ja ik ben zelf ook erg benieuwd. Yes nog steeds werkzaam! Leuk!! Gezellig kerst en Oud en Nieuw in Nederland vieren!

 • Hond
  11 december 2017 at 13:38

  Succes ermee!
  Zelf nam ik ook al mijn camera spullen mee, spijt! Het gewicht is niet leuk en zo`n flinke camera naast je backpack is best onhandig, Nee, zelf kies ik volgende keer voor een alles in 1 compacte camera, dan wel van een goede kwaliteit, dus ja, dat kost wat, maar het genot van een lichte bepakking staat bij mij voorop.

  • Emma
   13 december 2017 at 20:13

   Ja dat is ook zo! Misschien dat ik het toch bij één lens laat ;) Maar mijn huidige camera (Sony a5100) heeft gewoon geen goede zoom. Vind ik persoonlijk. En goede foto’s vind ik ook belangrijk. Dus vandaar dat ik een aparte zoomlens heb gekocht. Misschien dat ik de portret-lens (die ik graag zou willen) moet laten schieten. Want ja het gewicht is wel een ding…

  Leave a Reply