Persoonlijk

Een jaar verder | Wereldreis

wereldreis

Via een binnenlandse vlucht kwam ik aan in Cancun Mexico. Ik haalde snel mijn backpack op en ging richting de incheckbalie van TuiFly. Dat was het begin dat al het gedoe begon: ik mocht het land niet verlaten, ik moest een hoog bedrag cash betalen, terwijl ik dat niet had. En toen dat uiteindelijk toch geregeld was bleek dat ik niet met het vliegtuig mee kon. In eerste instantie was het vliegtuig overboekt en daarna was ik al onder iemands anders naam ingecheckt. Zo eindigde mijn wereldreis een jaar geleden.

 

Terug in Nederland

Afgelopen jaar heb ik niet stil gezeten. Al vrij snel na terugkomst boekte ik mijn eerste vliegticket. Ondanks dat de Mexicanen op het vliegveld in Cancun geen goede indruk hadden achtergelaten, ging ik opnieuw naar Mexico. Na drieënhalve week in Mexico kwam ik weer terug in Nederland met een goed gevoel en een Mexicaanse vriend rijker. Mijn plan om opnieuw te gaan reizen had ik al in mijn hoofd. Dat was al ontwikkeld voordat ik hem leerde kennen. Maar nu veranderde dat de zaak wel een beetje. Gelukkig was hij direct al enthousiast over een lange reis maken. Ondanks dat hij nog nooit buiten zijn eigen land was geweest, stond hij open voor een nieuwe uitdaging en een groot avontuur. 

De weken die volgden stonden voornamelijk in het teken van sparen. Toch kriebelde het weer bij mij. Ruim een jaar wachten totdat ik weer een leuke reis kon maken vond ik te lang. Ondanks het sparen kocht ik opnieuw een vliegticket. Dit keer naar Bologna in Italië. Samen met mijn moeder gingen we op een budget citytrip. We genoten van Bologna en natuurlijk van het samen zijn. Kort daarna ging ik op verassing citytrip van Hema naar Boedapest. Via Hema hadden we voor €90 per persoon een weekend in Europa geboekt. Dit was inclusief retourvlucht en hotel. Een prima deal! 

Bologna en Boedapest waren geslaagde weekendjes weg. Toch was ik afgelopen jaar ook graag nog een keer naar Mexico gegaan. Helaas kon dat niet vanwege te weinig vakantiedagen. En hij kon ook niet naar Nederland komen. Er zat dus niks anders op dan wachten tot het nieuwe jaar. Zeven maanden hebben we elkaar niet gezien maar afgelopen januari was het dan eindelijk zover. Met een retourvlucht voor €434 euro ging ik opnieuw naar Mexico. Inmiddels ben ik nu net een week terug van die reis. De plannen voor onze reis in september ontwikkelen zich steeds meer. Fernando kan bijna niet wachten om zijn baan op te zeggen. Voor mij wordt dit mijn tweede grote reis maar voor hem zijn eerste. Hij moet dus ook van alles nog aanschaffen en regelen. Gelukkig hebben we nog een half jaar voor ons om het een en ander uit te zoeken.

 

Sparen

Sparen gaat eigenlijk precies zoals ik in gedachten heb. Zoals het er nu naar uitziet ga ik mijn goal van €14.000 halen. Voor Fernando is het iets lastiger omdat hij in mei hoogstwaarschijnlijk naar Nederland komt. De tickets vanuit Mexico zijn enorm duur dus dat heeft effect op zijn spaargeld. Maar zoals ik hierboven al schreef, we hebben nog een half jaar. En als we uiteindelijk minder bij elkaar hebben gespaard dan gedacht, dan gaan we minder lang reizen. Zo simpel is het.

 

Denk je nog wel eens terug aan je wereldreis?

Zeker! Al is het wel met vlagen. Op een dag als vandaag dat ik een jaar geleden terugkwam sta ik er even bij stil. Maar ook toevallig afgelopen weekend. We waren in de dierentuin en kwamen langs zeekoeien, apen, haaien, toekans, reuze schildpadden, roggen en beren. Niet zo gek ook in een dierentuin. Maar wat het speciaal maakte is dat ik al deze dieren in het echt heb gezien. In de wildernis. Bij elk dier had ik weer een speciale gedachte. Zwemmen tussen de haaien en vlak naast een zeekoe in Belize. In Mexico tussen tientallen reuze schildpadden dobberen. De beren in Canada spotten en de toekans met veel geluk in de jungle in Costa Rica. Het brengt je reis, die inmiddels in je herinnering is opgeslagen, weer even tot leven. 

Voordat ik aan mijn volgende wereldreis begin wil ik voor mijzelf een video maken. In de video wil ik herinneringen en momenten vertellen die speciaal en bijzonder waren tijdens mijn reis. Herinneringen die gelukkig nog goed in mijn geheugen zitten en die ik graag wil blijven onthouden. Ik heb veel filmmateriaal van mijn reis dus dat kan ik er mooi in verwerken. Of ik de video openbaar maak dat weet ik nog niet. En als laatste punt wil ik graag een mooi fotoboek van mijn reis. Helaas zijn fotoboeken prijzig en kost het vooral veel werk om te maken. Maar zoiets vind ik persoonlijk heel belangrijk om te hebben. Ofwel, er is nog best veel werk aan de winkel voordat ik weer op pad ga. 

Hebben jullie al vakantieplannen voor dit jaar? Waar gaat de reis heen?

No Comments

Leave a Reply