Persoonlijk

Wereldreis week 2 | Spanje | Samen reizen

Ruim twee weken zijn we aan het rondreizen door Spanje. We begonnen in Barcelona en vervolgde onze reis naar Valencia. In mijn vorige wereldreis update kon je onder andere lezen over ons dagbudget. In deze nieuwe update vertel ik jullie iets meer over het samen reizen, plekken waar we zijn geweest en wat onze planning voor de komende weken is.

 

Niet alleen maar samen reizen

Dat is wel eventjes iets anders. Zoals sommigen van jullie weten heb ik Fernando leren kennen toen ik alleen aan het reizen was. Tien maanden lang trok ik in Canada en Centraal- Amerika van plek naar plek. In Mexico begon ons liefdesverhaal. Anderhalf jaar later hebben we beiden onze banen opgezegd om samen te gaan reizen. Voor mij is dat iets nieuws maar vooral ook voor Fernando. Hij heeft tenslotte nog maar één reis gemaakt en dat was afgelopen zomer naar Nederland. Op dit moment reist hij met mij en een backpack van plek naar plek. Twee jaar geleden had hij daar nog nooit aan gedacht om te gaan backpacken. Daarbij komt ook nog eens dat we voor het eerst zo lang daadwerkelijk bij elkaar zijn. We hebben dan wel ruim een jaar een relatie, dat was altijd op afstand. Dus je kunt je misschien wel voorstellen dat het voor ons beiden soms even wennen is.

Gelukkig praten we veel over onze verwachtingen en ideeën die we hebben. Want sommige gebruiken die voor mij heel normaal zijn, kent Fernando niet. En andersom. Natuurlijk kan ik nu nog niet heel veel zeggen over mijn voorkeur om samen of alleen op avontuur te gaan. We zijn tenslotte pas twee weken onderweg. Maar wat ik wel heel leuk vind is dat je de mooie momenten met iemand direct kunt delen. Een foto sturen naar het thuisfront is toch anders.

 

Reizen door Spanje

Inmiddels hebben we al heel wat steden bezocht. We begonnen in Barcelona en gingen door naar Valencia. Daar hadden we een heel fijn verblijf waardoor we een aantal nachten langer bleven. We hadden toch nog niks anders geboekt. Daarna vertrokken we naar Murcia. Een kleinere stad dan waar we vandaan kwamen. Maar met veel charme. In Murcia wilde Fernando graag een uitstap maken naar Cartagena. Een stad met veel cultuur en een haven op ongeveer vijfenveertig minuten rijden. Daar gingen we naartoe en dat was een leuke dag uitstap. Omdat Murcia voor ons eigenlijk een plek was om de lange afstand tussen Valencia en Granada te overbruggen, vertrokken we na twee nachten.

Granada was aan de beurt. De reis naar Granada was prachtig we hadden een goed uitzicht over alle bergen en het wisselende landschap. Eenmaal in Granada waren we erg blij met onze eerste volledige Airbnb voor onszelf. We hoefde geen keuken en badkamer te delen met anderen. Wat wel tegenviel was dat we geen tickets meer konden kopen voor het Alhambra. Een fout die ik had kunnen voorkomen als ik eerder in mijn aantekeningen had gekeken. Ach, uiteindelijk hebben we alsnog een mooi beeld van het Alhambra gekregen door in de stad en in de omliggende tuin te wandelen.

Mijn doel was om een iets korter verblijf in Granada te boeken, zodat we ter plekke met de eigenaar konden onderhandelen voor een extra nacht. Maar helaas liep dat plan in de soep. Het appartement was volgeboekt. Inmiddels hadden we ook een mooie Airbnb in Malaga gevonden dus onze reis ging verder. Maar Granada was, ondanks de korte tijd die we daar hadden, een bijzondere stad. Het had iets magisch. De oude buurt met witte huizen op de heuvel. De kiezelstenenstraatjes. De geur van een haardvuur. We willen beiden zeker nog een keer terug. 

 

Reizen Spanje
Reizen Spanje
Reizen Spanje
Reizen Spanje

De planning

Op dit moment zijn we in Malaga. Zoals ik hierboven al schrijf hebben we een fijne Airbnb gevonden. Ook dit keer is alles voor onszelf. We hebben deze accommodatie voor zeven nachten. Het is fijn om ergens langer te blijven en niet het gehaaste gevoel te hebben dat je van alles moet bekijken. We willen natuurlijk de hoogtepunten van Malaga zien. Maar ook gaan we een dagje naar het spannende wandelpad Caminito del Rey. En online zag ik dat het dorpje Mijas ook de moeite waard is. Een klein wit dorp in de bergen. Maar naast het ontdekken van nieuwe plekken moeten we ook een planning gaan maken voor Marokko. Aankomende zaterdag vertrekken we met de boot naar Marokko. Genoeg te doen deze week. 

No Comments

Leave a Reply