Persoonlijk

Een nieuw avontuur | deel 2 van WERELDREIS

wereldreis

We zijn opnieuw op avontuur. Na onze zes weken durende reis door Spanje en Marokko zijn we voor vijf weken in Nederland geweest. De hele maand december hebben we samen met familie doorgebracht. We vierden Sinterklaas, Kerst en Oud en Nieuw. Dat was erg bijzonder om dat samen met Fernando en mijn familie te kunnen vieren. Voor Fernando was het ook de eerste keer in zijn leven dat hij Sinterklaas vierde. Mijn moeder had als verassing voor iedereen een ‘echte’ Sint en twee Pieten geregeld. Een selfie met zwarte Piet is direct doorgestuurd naar Mexico!

 

Is opnieuw op reis wel slim?

Tijdens onze reis door Spanje vroegen we ons af of we nog wel een tweede reis wilden maken. We waren aan het nadenken over de toekomst samen en die gaat (zeker als we voor Nederland kiezen) niet goedkoop zijn. Dus is het dan slim als we al ons geld gaan spenderen met reizen? Is het niet slimmer om dat uit te geven aan een toekomst samen?  We hebben in de weken die volgenden verschillende opties besproken. Uiteindelijk hebben we besloten om juist wél op reis te gaan. We hebben onze banen opgezegd in Nederland en Mexico en we hebben maanden lang gespaard om dit te kunnen doen. Wie gaat er op wereldreis en bezoekt alleen Spanje en Marokko? Natuurlijk is daar niets mis mee. Maar wij hadden grotere plannen. Plannen die we toch wilden uitvoeren.

 

Contact met de IND

Natuurlijk wilde we graag nog meer reizen maar er zat ook een andere reden achter. De IND. Fernando mag als Mexicaan maar 90 dagen in een periode van 180 dagen in Europa zijn. Marokko waar we ook hebben gereisd telt niet mee. Dat scheelt al. Toch is het lastig om precies uit te rekenen tot wanneer hij in Nederland mocht blijven. De website gaf helaas ook geen duidelijkheid. En dit is niet een kwestie waarvan je denkt ik zie het wel. Nee, als  hij op Schiphol vertrekt en ze zien dat hij langer dan 90 dagen in Europa is geweest, heeft hij een serieus probleem. Uiteindelijk heb ik contact gezocht met een medewerker van de IND en zij heeft mij, ondanks dat ze het zelf ook lastig vond, goed kunnen helpen.

Fernando mag officieel tot 15 januari in Europa verblijven. We zijn 8 januari vertrokken en dus mag hij nog één keer terugkomen in Europa voor 7 dagen. Daarna moet hij uit Europa zijn en mag hij vanaf 8 april weer Europa in voor 90 dagen. Begrijp je het nog? Het is geen makkelijke situatie en je moet het allemaal goed begrijpen. Gelukkig begrijp ik nu eindelijk hoe het allemaal werkt.

 

Onze reis gaat naar…

Misschien heb je het al gezien op mijn Instagram of ergens in een blog voorbij zien komen. Maar wij gaan naar Bali, Lombok en Sri Lanka. Eigenlijk zijn we er al. In Bali. We hadden via Skyscanner een heel goedkoop ticket gevonden naar Jakarta. Voor €214 euro per persoon van Amsterdam – Parijs – China – Jakarta. Dit is echt spotgoedkoop. Maar de totale reis is dan ook 32 uur. Niet iets waar we heel erg naar uitkeken maar de prijs was zo aantrekkelijk dat we toch hebben geboekt.

De dag voor vertrek van ons tweede deel van de wereldreis kreeg ik een bericht van KLM. Daarin werd vermeld dat onze vlucht van Amsterdam naar Parijs was gecanceld vanwege een verwachte storm. We probeerden direct contact op te nemen met KLM maar wij waren natuurlijk niet de enigen. Er waren 159 vluchten gecanceld. In de avond om 21:00 kregen we uiteindelijk iemand aan de telefoon. Helaas kon KLM niks voor ons betekenen omdat we via een andere organisatie hadden geboekt. We hebben toen direct contact opgenomen met deze organisatie, dat een hoofdkwartier in India heeft. Een hele vriendelijke man ging direct voor ons kijken voor een nieuwe vlucht. En als snel was die gevonden. Een hele nieuwe vlucht. Een veel betere vlucht dan dat we eigenlijk hadden. We moesten alleen even wachten op een akkoord van de Chinese vliegmaatschappij.

De volgende ochtend kreeg ik al vroeg een bericht van KLM. Ze hadden toch een vlucht voor ons gevonden. Ik begreep niet waarom ze toch voor ons iets hadden geboekt. Direct belde ik de klantenservice op maar geen gehoor. De vlucht die ze hadden geboekt zou namelijk 3,5 uur later vertrekken van Schiphol. Wij hadden daar niet op gerekend en daarbij de vlucht die de andere organisatie had aangeboden was beter. Na lang wachten werd ik uiteindelijk te woord gestaan door een erg vriendelijke man. Hij begreep niet waarom zijn collega’s hadden gezegd dat wij de avond er voor contact moesten zoeken met de andere organisatie. Hij bood meerdere malen excuses aan en ging direct kijken voor een oplossing. Een oplossing die vele malen beter was dan onze originele vlucht en de aangeboden vlucht van de andere organisatie. Een directe vlucht van Amsterdam naar Jakarta met KLM. In plaats van 32 uur reizen zou het maar 15 uur reizen zijn. Wat een goede upgrade. Nog steeds zijn we KLM erg dankbaar voor deze goede service. En de vlucht was super fijn. Een heel goed begin van onze reis.

In mijn volgende update neem ik jullie mee in Bali. Benieuwd naar wat we hebben uitgegeven voor vijf weken reizen in Spanje? Lees dan de Kosten Spanje blog.

No Comments

Leave a Reply